متابولیسم یا همان سوخت ساز بدن تحت عوامل مختلفی قرار دارد و افراد برای گرفتن رژیم لاغری خیلی به این مسئله توجه می کنند، در این مطلب نحوه افزایش متابولیسم بدن با چند روش ساده را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

نحوه افزایش متابولیسم‌ بدن با چند روش ساده

به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، باید در یک کلام به‌شما بگویم که شما دچار کاهش سوخت‌وسازید. به معنای ساده‌تر آن‌قدر که می‌خورید، نمی‌سوزانید و همین عامل سبب شده یا وزن‌تان ثابت بماند یا بسیار کند لاغر شوید.

افزایش متابولیسم بدن از آن موضوع‌هایی است که افراد علاقه‌مند به کاهش وزن همیشه به دنبال آن هستند اما این‌که بدن‌تان با چه سرعتی کالری می‌سوزاند به عوامل متعددی بستگی دارد. متابولیسم بدن تحت‌تاثیر عوامل متعددی کاهش می‌یابد.

اولین و شاید مهم‌ترین علت، کاهش فعالیت بدنی افراد است. افرادی‌که هیچ فعالیت مجزا و منظمی را در طول هفته برای خود ندارند، بیشتر دچار کاهش سوخت‌وساز می‌شوند. عامل دوم وجود یک بیماری زمینه‌ای است که می‌تواند سوخت‌وساز بدن را پایین بیاورد.

بیماری کم‌کاری غده تیروئید و کم‌خونی فقرآهن از این دسته‌اند. عامل دیگر رژیم غذایی غلط افراد است که می‌تواند سبب پایین آمدن سوخت‌وسازآن‌ها شود. افرادی‌که گروه قندهای ساده (قند، شکر، انواع شیرینی و شکلات، مربا، کیک ...) و چربی‌ها را بیش از اندازه مصرف می‌کنند، متابولیسم خود را کاهش می‌دهند. علاوه بر آن افرادی‌که صبحانه نمی‌خورند و یا آب کافی و به‌اندازه مصرف نمی‌کنند نیز در معرض کاهش سوخت‌وسازند.

هیچ وعده ‌ای را حذف نکنید

«نخوردن» اولین و شاید ساده‌ترین گزینه‌ای باشد که به ذهن همه ما می‌رسد تا بخواهیم از اضافه وزنی که داریم خلاص شویم. مثلا دراولین قدم صبحانه نمی‌خوریم یا با خودمان می‌گوییم که از امشب شام‌مان را حذف می‌کنیم! اما تمام این کارها نه‌تنها مشکل‌مان را حل نکرده بلکه سوخت‌وساز ما را هم به‌شدت کاهش می‌دهد. باید بدانید که خوردن بیشتر واقعا می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

طبق آخرین مطالعات بهترین برنامه غذایی آن است که شامل سه وعده غذای اصلی و دو تا سه میان وعده سبک باشد. بنابراین برای آن دسته از افرادی که فقط یک وعده غذا در روز می‌خورند یا اصلا میان وعده ندارند، اولین راهکار برای افزایش متابولیسم و کاهش وزن‌شان بازگشت به برنامه غذایی صحیح است.

در روز حداقل هشت تا ۱۰ لیوان آب بنوشید

بدن برای سوخت کالری به آب نیاز دارد. حتی اگر شما تا حد کمی دچار کم‌آبی و خشکی شوید، متابولیسم‌تان به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. برای این‌که بدن‌تان همیشه آب کافی داشته باشد، قبل از هر وعده غذایی یا میان وعده‌ها یک تا دو لیوان آب یا نوشیدنی غیرشیرین بنوشید. به علاوه به جای اسنک‌هایی مانند چوب‌شور یا چیپس از سبزیجات، میوه‌ها و لبنیات استفاده کنید، چون سرشار از آب هستند.

از رژیم‌های غذایی عجیب اجتناب کنید

رژیم‌های غذایی عجیب (مثلا آن‌هایی که در روز کمتر از هزار کالری باید بخورید) برای کسانی فاجعه هستند که می‌خواهند سوخت‌وساز بدن‌شان را بالا ببرند اگرچه این رژیم‌ها در افت وزن کمک می‌کنند ولی درصد بالایی از عضلات را از بین می‌برند. عضلات کمتر، متابولیسم آهسته‌تر.

نوشیدنی‌هایتان را سرد بنوشید

نوشیدنی سرد باعث سوزاندن کالری بیشتر می‌شود. تحقیقات نشان داده‌اند نوشیدن پنج تا شش لیوان آب سرد ۱۰ کالری بیشتر در روز می‌سوزاند که مسلما رقم زیادی نیست ولی باعث کم‌کردن یک کیلوگرم وزن در سال بدون رعایت هیچ رژیم غذایی خاصی می‌شود. شما می‌توانید از چای سرد (آیس تی) یا قهوه سرد (آیس کافی) هم استفاده کنید که خود به خود باعث می‌شود از شکر و خامه نیز چشم‌پوشی کرده باشید.

ورزش کنید

ورزش‌های هوازی شامل پیاده‌روی، دو و ایروبیک می‌توانند متابولیسم‌تان را تا چندین ساعت بعد از ورزش افزایش دهند. نکته مهم این است که اگر اهل ورزش و فعالیت بدنی نیستید، باید برای افزایش متابولیسم‌ کمی به خودتان سختی دهید. تمرینات ورزشی باعث افزایش و طولانی‌تر شدن متابولیسم در حال استراحت می‌شوند. یک دوره ورزشی در باشگاه یا زمان‌های کوتاهی از دویدن هنگام پیاده‌روی روزانه‌ بسیار عالی است.

رژیم غذایی‌تان را اصلاح کنید

اگر جزو افرادی هستید که در رژیم روزانه‌تان بیش از اندازه از گروه قندهای ساده و چربی‌ها بهره می‌برید، برای آن‌که بتوانید متابولیسم‌تان را بالا ببرید، باید رژیم‌تان را اصلاح کنید؛ چراکه سوء مصرف گروه‌های یاد شده روند سوخت‌وساز را در بدن کند می‌کند.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید