مساجد ایران

  • از مسجد جامع شهرضا چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع شهرضا چه می‌دانید؟

    این مسجد گنبدی با ارتفاع ۱۰ متر و مناره ای با بلندای ۱۵ متر دارد و سبک معماری این بنا از نوع ضربی است که در ساخت آن از آجر ساده استفاده شده است. این بنا شبستانی بزرگ، محرابی نقاشی شده و منبری سنگی دارد .

  • با مسجد جامع سجاس بیشتر آشنا شوید

    با مسجد جامع سجاس بیشتر آشنا شوید

    این مسجد در جنوب غربی شهر فعلی سجاس و در نزدیک رودخانه سجاسرود قرار گرفته است. در زمان حال به جمعه مسجد معروف است که یکی از آثار تاریخی برجسته منطقه به شمار می رود.

  • مسجد اعظم مسجدی دیدنی در قم

    مسجد اعظم مسجدی دیدنی در قم

    مسجد اعظم یکی ازبزرگترین و بی گمان زیباترین بناهای تاریخی شهر قم است که همه روزه پذیرای جمعیت زیادی از زوار برای برپایی نماز می باشد. مرقد  آیت الله بروجردی نیز در ضلع غربی مسجد اعظم بنا بر سفارش و وصیت ایشان واقع شده است.

  • از مسجد جامع قم چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع قم چه می‌دانید؟

    مسجد جامع قم از جمله مساجد دو ایوانی ایران است که شکل مربع مستطیل دارد. این مسجد پس از مسجد امام حسن عسگری (علیه السلام) قدیمی ترین مسجد شهر قم محسوب می‌شود.

  • مسجد جامع رشتخوار مسجدی باقی‌مانده از خوارزمشاهیان

    مسجد جامع رشتخوار مسجدی باقی‌مانده از خوارزمشاهیان

    در دوره‌های تیموریان و صفویان، الحاقات و تزییناتی به آن افزوده شده است،این بنای تاریخی را بعنوان خانقاه نیز ذکر کرده اند. در هر حال بر اساس کاوش های باستان شناسی احتمالا این بنا در دوران خوارزمشاهیان فرو ریخته و در دوره تیموری مرمت گردیده است.

  • از بزرگترین مسجد صخره‌ای ایران چه می‌دانید؟

    از بزرگترین مسجد صخره‌ای ایران چه می‌دانید؟

    این مسجد دو ورودی جداگانه برای خانم ها و آقایان و مکان هایی برای قرار دادن جانماز و مهر و چادر شب بانوان دارد و اگر گذارتان به عنصرود بیفتد، می توانید لذت نمازخواندن در دل سنگ ها را هم تجربه کنید.

  • ارسک مسجدی تاریخی در خراسان‌جنوبی

    ارسک مسجدی تاریخی در خراسان‌جنوبی

    این مسجد در طی تعمیرات متوالی تغییر یافته و آنچه مانده همان ایوان اصلی مسجد است که به سبک ایوان‌های ایرانی با طاق جناغی در قسمت جنوبی ایوان و یک چهار طاقی گنبد دار که در دنباله ایوان واقع شده است.

  • معرفی اسپیه مزگت کهن‌ترین مسجد گیلان

    معرفی اسپیه مزگت کهن‌ترین مسجد گیلان

    واژه ایسپیه مزگت به معنای مسجد سپید به زبان تالشی (اسپید) است. واژهٔ مسجد در زبان عربی هم بر گرفته از همین واژه کهن ایرانی است.این مسجد در منطقه به «مسجد عبداللهی» مشهور است و مردم منطقه بر این باورند که آن توسط عبدالله بن عمر ساخته شده است.

  • از مسجد جامع لار چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع لار چه می‌دانید؟

    بنا بر روایت " دره التواریخ" این مسجد را زنی به نام فرخ لقا الملک دختر یحیی بن مظفر منصور که پس از درگذشت شوهرش که حاکم لاربوده برای مدت یازده سال حکومت لارستان را در دست داشته ساخته است.

  • میر نطنز مسجدی با محراب دو طبقه

    میر نطنز مسجدی با محراب دو طبقه

    این مسجد در یکی از محله‌ های غربی شهر نطنز به نام میر و در اواسط کوچه ‌ای به همین نام، قرار گرفته است. مسجد میر امروزه از نظر وسعت بسیار کوچک است ولی در گذشته‌ از وسعت بیشتری برخوردار بوده که تا چندی پیش ویرانه ‌های آن وجود داشته اما اکنون در آن ساخت و سازهای جدید انجام گرفته است.

  • آیا از مسجد جامع ورزنه دیدن کرده‌اید؟

    آیا از مسجد جامع ورزنه دیدن کرده‌اید؟

    این مسجد توسط محمود بن مظفر ورزنه ای، ملقب به عماد و با استادی معمار، حیدر بن بنا اصفهانی ساخته شده است.براساس کتیبه سردر، بانی مسجد جامع ورزنه محمود بن مظفر ورزنه ای، ملقب به عماد، بوده است. وی از رجال مشهور ورزنه در زمان شاهرخ تیموری بوده و نام او در کتیبه شبستان بیت الشتای مسجد جامع اصفهان نیز آمده است.

  • آیا می‌دانید بزرگترین مسجد تاریخی غرب کشور کجا قرار ارد؟

    آیا می‌دانید بزرگترین مسجد تاریخی غرب کشور کجا قرار ارد؟

    مسجد سلطانی بروجرد به لحاظ فرم معماری از نوع مساجد چهار ایوانی است و پلان آن همانند مسجد امام تهران و مسجد النبی قزوین است اما از آنها بزرگتر و قدیمی تر است. مسجد سلطانی بروجرد با بیش از ۷۰۰۰ متر مربع وسعت، بزرگترین مسجد تاریخی غرب ایران است.

  • از مسجد جامع بافق چه ‌می‌دانید؟

    از مسجد جامع بافق چه ‌می‌دانید؟

    مسجد جامع یا مسجد جمعه بافق که میان حسینیه میانگاه و میدان خان واقع شده متصل به مدرسه است. ورودی این مسجد با سر دری زیبا در ضلع شرقی قرار دارد و پس از آن به هشتی بزرگی وصل می‌شود که سقفی شگفت انگیز با تزئینات گچی دارد.

  • از مسجد جامع شهرضا چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع شهرضا چه می‌دانید؟

    این مسجد گنبدی با ارتفاع ۱۰ متر و مناره ای با بلندای ۱۵ متر دارد و سبک معماری این بنا از نوع ضربی است که در ساخت آن از آجر ساده استفاده شده است. این بنا شبستانی بزرگ، محرابی نقاشی شده و منبری سنگی دارد و تاریخ بنای آن بر اساس لوحی که در سال ۷۳۹ نگاشته شده، به قرن هشتم هجری بر می‌گردد.

  • آیا از مسجد جامع رشتخوار دیدن کرده‌اید؟

    آیا از مسجد جامع رشتخوار دیدن کرده‌اید؟

    در دوره‌ های تیموریان و صفویان، الحاقات و تزییناتی به آن افزوده شده است،آنچه ازاین مکان باقی مانده، گنبدی است که از بیرون آمیزه ای از خشت خام و پخته است و در سمت جنوبی گنبد، هلال طاقی بلند دیده می‌شود که احتمالا متعلق به شبستان تابستانی مسجد بوده است.

  • با مسجد جامع بروجرد بیشتر آشنا شوید

    با مسجد جامع بروجرد بیشتر آشنا شوید

    مسجد جامع بروجرد در اصل بر روی یک آتشکده بنا نهاده شده است. عرب ها در حمله به ایران آتشکده‌های زیادی را تبدیل به مسجد کردند که مسجد جامع بروجرد نیز نمونه‌ای از همین دست است. بین سال‌های ( ۱۵۰ الی ۲۲۶ ) قمری که و در زمان حکومت ابودلف بر غرب ایران، بنای مسجد جامع بروجرد با حضور وزیر وی با نام حمویه یا حموله آغاز شد.

  • از مسجد جامع بافران چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع بافران چه می‌دانید؟

    بنای اصلی مسجد براساس شواهد موجود احتمالا´مربوط به قرن چهارم تا ششم هجری قمری می باشد. مناره مدور خشتی آن در دوران سلجوقی بنا شده و تنها تاریخ موجود در بنا متعلق به سده نهصد هجری قمری است. این مسجد تقریباً در مرکز بافت قدیم شهر و براساس الگوی مساجد چهارایوانی بنا گردیده است.

  • آشنایی با مسجد جامع بجستان مسجدی تاریخی

    آشنایی با مسجد جامع بجستان مسجدی تاریخی

    مسجد جامع بجستان در دوران‌ مختلف مورد بازسازی و مرمت بسیار قرار گرفته است. بر اساس کتیبه‌ای در ایوان شمالی آن، این مسجد در سال ۹۹۴ هجری شمسی در زمان شاه عباس کبیر و توسط حاج ناصرالدین محمد ابن احمد مرمت شده است.

  • با مسجد جامع خوزان خمینی شهر بیشتر آشنا شوید

    با مسجد جامع خوزان خمینی شهر بیشتر آشنا شوید

    خوزوان یا خوزان از واژه «خوز» و «ان» نشانه کثرت و جمع تشکیل شده است. خوز در سنگ نوشته‌های شاهنشاهان هخامنشی به قوم عیلامیان و از سرزمین آنها گفته می‌شود. این مسجد بر روی آتشکده ای مربوط به دوره قبل از اسلام بنا گردیده است.

  • از مسجد جامع دستگرد قداده چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع دستگرد قداده چه می‌دانید؟

    دستگرد قداده از محله های قدیمی خمینی شهر است که این مسجد نیز در این محله واقع شده است.پیشینه این مکان به قبل از اسلام برمی گردد و در دوره اسلامی به مسجد تبدیل شده است.

  • از مسجد النبی قزوین چه می‌دانید؟

    از مسجد النبی قزوین چه می‌دانید؟

    مسجد النبی دارای گنبد دو پوسته و صحن مسجد چهار ایوانیست. این مسجد، همانند مسجد جامع قزوین دارای شبستان است. سردر شمالی مسجد النبی بسیار بلند است و سرتاسر آن با کاشی‌های مینایی و سبک بدیعی تزئین شده و تاریخ بنیان آن در کتیبه‎ ای با خط نستعلیق بر کاشی لاجوردی نوشته شده است.

  • از مسجد جامع عتیق شیراز چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع عتیق شیراز چه می‌دانید؟

    بنای اولیه این مسجد در سال ۲۸۱ هجری قمری در زمان عمرو لیث صفاری ساخته شده‌است.کتیبه سنگی آن از نمونه‌های ارزنده هنر خطاطی بشمار می‌رود. این کتیبه به خط یحیی الجمالی الصوفی خطاط نامدار زمان شاه اسحق نوشته شده و حاوی جملاتی در شان قرآن مجید است.

  • آیا از مسجد مصری اصفهان دیدن کرده‌اید؟

    آیا از مسجد مصری اصفهان دیدن کرده‌اید؟

    مسجد مصری دارای ۲ سنگاب نفیس و زیبا است. یکی از آنها در خارج از مسجد و روبروی سردر آن واقع شده است. بر این سنگاب با خط ثلث برجسته بر سنگ سیاه نام واقف آن و تاریخ ۱۲۰۰ هجری قمری حک شده است.

  • تاریخانه مسجدی به سبک معماری ساسانی

    تاریخانه مسجدی به سبک معماری ساسانی

    تاری خانه در زبان ترکی به معنی خانه خدا می‌باشد.در طی قرون، تاریخانهٔ دامغان بارها مرمت و بازسازی شده است. مناره‌ای آجری در عهد سلجوقیان به این مجموعه اضافه شده است. این بنا علیرغم مسجد بودن به سبک معماری دوره ساسانی ساخته شده است.

  • با مسجد جامع تسوج بیشتر آشنا شوید

    با مسجد جامع تسوج بیشتر آشنا شوید

    مسجد بیست و چهار ستون دارد چهار ستون جنوبی آجری و بقیه سنگی و دارای پایه سرستون مقرنس سنگی هستند. سی و پنج گنبد آجری مسجد بر روی آنها قرار گرفته و مساحت مسجد در حدود ۳۵ در ۳۳ متر است.

  • از مسجد صاحب الامر چه می‌دانید؟

    از مسجد صاحب الامر چه می‌دانید؟

    این بنا دارای یک گنبد و دو مناره است که شکل گنبد و مناره‌ها با سایر مساجد تفاوت بسیاری داردو به این دلیل مسجدی منحصر بفرد است. از زمان شاه تهماسب یکم، تنها دو تاق مرمرین در این مسجد باقی‌مانده‌است که جنبهٔ تاریخی دارند. در کنار یکی از تاق‌ها، سنگ‌نبشته‌ای مرمرین و در بالای تاق دیگری، سورهٔ «الجن» نوشته شده‌است.

  • از مسجد ملک بن عباس بندرلنگه چه می‌دانید؟

    از مسجد ملک بن عباس بندرلنگه چه می‌دانید؟

    این مسجد به دستور محمد بن عباس بحرینی و به معماری استاد حاج محمدساخته شده است.ابن عباس از تجار معروف بندرلنگه بود و برای ساختن مسجد و مناره آن استادی به نام حاج محمد را از نجف آوردند.

  • از مسجد افغان بندرلنگه چه می‌دانید؟

    از مسجد افغان بندرلنگه چه می‌دانید؟

    این مسجد از یک شبستان زمستانی و یک شبستان تابستانی و ستون هایی که با گچبری زیبا تزئین شده است از مساجد تاریخی هرمزگان است.

  • از مسجد جامع گلپایگان چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع گلپایگان چه می‌دانید؟

    مسجد جامع گلپایگان به دستور ابونصر ابراهیم بن محمد بن ابراهیم بابا عبدالملک ساخته شده و نام این شخص در ۲ جای مسجد، یکی در کتیبه دور گنبد و دیگری در حاشیه محراب درج شده‌است.

  • از مسجد جامع عتیق شیراز چه می‌دانید؟

    از مسجد جامع عتیق شیراز چه می‌دانید؟

    این مسجد در دوره بیست ساله سلطنت عمر و لیث صفاری در سال ۲۸۱هـ .ق ساخته شده است. بعدها شاه اسحق اینجو در سال ۷۵۲ هجری قمری ساختمانی در میان مسجد بنا کرد که آنرا خدایخانه یا دارالمصحف می نامند و مکان نگهداری قرآن مجید و مکان تلاوت آن بوده‌ است .