موزه‌های تهران درجه یک هستند از این رو بازدید از موزه موسیقی تهران را از دست ندهید.

بازدید از موزه موسیقی تهران را از دست ندهید

سلام نو _ سرویس گردشگری: موزه موسیقی با هدف نگهداری و پاسداشت موسیقی سنتی ایران و همچنین حفاظت از آثار موسیقی‌دانان ایرانی و معرفی آنها به عموم مردم آغاز به‌کار کرد.

موسیقی سنتی و اصیل ایرانی از دستگاه‌ها، نغمه‌ها آوازها و گوشه‌های مختلف تشکیل شده است.

و قدمت آن به-سال‌ها قبل از تولد عیسی مسیح علیه‌السلام می‌رسد این موسیقی در طی نسل‌ها و قرن‌ها سینه ‌به سینه تا به امروز به‌یادگار مانده طبیعتاً بخش‌های از آن در طی زمان حذف و یا تکمیل شده است.

موسیقی ایران بر کشورهای مختلفی همچون افغانستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و یونان تاثیر گذاشته است.

ردیف‌های موسیقی ایرانی امروزه در فهرست میراث ناملموس جهانی به‌ثبت رسیده است.

تاریخچه موزه موسیقی

ساختمان فعلی موزه در سال ۱۳۵۱ ساختمان مسکونی بوده که سال‌ها بعد یعنی در سال ۱۳۸۲ به خاطر محل مناسب و فضای کافی مورد بازسازی قرار گرفت و به موزه ماندگار و محلی برای نمایش هنر ایرانی تبدیل شده است و این موزه در سال ۱۳۸۸ در این محل افتتاح گردیده است.

بازدید از موزه موسیقی تهران را از دست ندهید

موزه موسیقی‌ از موزه های تهران دارای سه طبقه است و حدودا ۲۴۰ ساز از ۲۰۰ نوع مختلف نگهداری می‌شود و شامل بخش‌های مختلفی مثل سالن نمایش سازها (سازهای کوبه‌ای، زهی، بادی، سنتی و زهی نواحی)، گنجینه‌ موزه، آرشیو صوتی و تصویری، کتابخانه‌ تخصصی، کارگاه نمایش مراحل ساخت ساز، انبار ویژه‌ نگهداری سازها، مخزن محصولات مکتوب، کافی‌شاپ و بخش سمعی و بصری است.

موزه موسیقی که جزو موزه‌های جدید کشورمان است، برای شهروندان تهرانی به خصوص اهالی تجریش و نیاوران جزو مرکزی رسمی‌برای گردش محسوب می‌شود.

موزه‌های موجود در شهرهای مختلف یکی از عوامل موثر در توسعه گردشگری شهری و توسعه صنعت گردشگری ایران هستند؛ بر همین اساس، موزه موسیقی ایران نیز یکی از محل‌های جذاب برای اهالی موسیقی و سینما و میراث فرهنگی است.

در آرشیو موزه موسیقی، نخستین صفحات موسیقیایی ضبط شده به دستور مظفرالدین شاه قاجار در دسترس است و این آرشیو جزو غنی‌ترین مجموعه‌های موسیقی کشور به حساب می‌آید.

آدرس موزه موسیقی در خیابان مقصودبیک است و در سه راه تختی، کوچه نمازی، پلاک ۹ قرار گرفته است.

این موزه با ساختمان و حیاط بسیار دیدنی‌ دارای کافه‌ای است که می‌توانید ساعت‌ها آنجا بنشینید و اوقات خوشی بگذرانید.

بخشی از سازها به موزه موسیقی به امانت داده شده و بخشی از آنها به موزه اهدا شده‌ و بخشی دیگر نیز از سوی موزه خریداری شده‌اند.
در سالن سازها، سازهای کوبه‌ای، بادی و زهی و سازهایی از نواحی مختلف ایران وجود دارند که این سازها متعلق به محمدرضا درویشی، آهنگساز و مولف دائرةالمعارف سازهای ایران و مجید کیانی، نوازنده سنتور از جمله آنهاست.

سالن سازهای زهی و بادی در طبقه‌ همکف قرار گرفته و شامل دو بخش است؛ در بخش سازهای بادی انواع سازهای خودصدا، نی‌، نی‌لبک و سوتک‌ها و در بخش سازهای زهی، سازهایی مثل زه مضرابی آرشه‌ای وجود دارند.

بازدید از موزه موسیقی تهران را از دست ندهید

در سالن سازهای کوبه‌ای نیز انواع سازهای کوبه‌ای مثل تنبک و طبل در طبقه همکف وجود دارند و سازهای متعلق به میرزا عبدالله، کیهان کلهر و محمد عشقی از نوازندگان مطرح سنتور به موزه اهدا شده اند.

موزه موسیقی تهران کجاست

ردیف موسیقی سنتی یا کلاسیک ایرانی یکی از چند میراث معنوی ایران است که در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان بین‌المللی یونسکو به ثبت رسید. به همین منظور در همان سال و با هدف حفظ میراث موسیقی ملی، معرفی آثار گذشتگان، پاسداشت بزرگان عرصه موسیقی و نمایش سازهای سنتی و بومی، موزه‌ای در خیابان مقصودبیک، حوالی خیابان تجریش برپا شد که موزه موسیقی ایران نام گرفت.

موزه‌ی موسیقی ایران در محله‌ی تجریش تهران قرار دارد. ساختمان موزه در حقیقت خانه باغ بزرگی است که در سال خورشیدی۱۳۵۱ در سه طبقه به‌زیبایی طراحی و ساخته شده است و کاربری شخصی و مسکونی داشته است در سال ۱۳۸۲ مرمت آن آغاز شد و سرانجام در سال ۱۳۸۸ بازگشایی شد. این موزه بالغ بر سه‌هزاروششصد مترمربع وسعت دارد.

این موزه در دو بخش مجزا با به نمایش گذاشتن آلات موسیقی به معرفی موسیقی سنتی (کلاسیک) ایرانی و موسیقی نواحی ایران (موسیقی بومی و محلی) می پردازد.

از دیگر بخش‌های موزه می توان به آرشیو بزرگ آثار ضبط شده، کارگاه ساخت ساز، گنجینه و نمایشگاه تجهیزات اشاره کرد.

نکته جالب در مورد این موزه طراحی داخلی آن است؛ به محض ورود رگه‌های مسی رنگی را بر روی دیوارهای سفید داخل موزه خواهید دید که همگی یادآور سیم‌های سازهای زهی موسیقی هستند.

آدرس: تهران، میدان تجریش، خیابان شهید ابراهیم دربندی (مقصودبیک سابق)، خیابان موزه، کوچه نیلوفر، پلاک ۹

مترو: برای رسیدن به موزه با استفاده از مترو تهران می‌توانید در ایستگاه تجریش پیاده شده و با کمی پیاده‌روی به میدان تجریش برسید، سپس وارد خیابان دربندی شوید و راه‌تان را تا خیابان موزه ادامه دهید.

بازدید از موزه موسیقی تهران را از دست ندهید

اتوبوس: هر جای تهران که باشید می توانید اتوبوس‌هایی که مقصدشان پایانه تجریش است را سوار و در پایانه پیاده شده و وارد خیابان دربندی شوید. مسیرتان را تا خیابان موزه ادامه دهید تا به موزه موسیقی برسید.

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید