خانه امینی‌ها معروف به حسینیه امینی‌ها در قزوین یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری ممکن برای بازدید است، همراه باشید و درباره حسینیه بی‌همتای امینی‌ها بدانید.

حسینیه بی‌همتای امینی‌ها

سلام نو _ سرویس گردشگری: قزوین در بین راه تهران به شمال کشور قرار دارد و دارای آب و هوایی لذت بخش است از این رو مسافران و گردشگران زیادی این شهر را به عنوان مقصد خود انتخاب می کنند. ساخت این شهر را به شاپور ساسانی اختصاص داده اند، اما با بررسی که صورت گرفته است قدمت قزوین به ۷ هزار سال قبل از میلاد باز می گردد، بنابراین قزوین یکی از شهرهایی است که جاذبه های تاریخی فراوانی دارد. یکی از بی نظیر ترین آثار دیدنی قزوین حسینیه امینی ها (خانه امینی ها) است که اوج معماری را در این حسینیه به نمایش گذاشته اند. این حسینیه به عنوان قسمتی از یک خانه شاهانه به شمار می رود، که امروزه تنها حسینیه آن باقی مانده است. در سفر به قزوین می توانید به این حسینیه بروید و ویژگی های جذاب آن را از نزدیک مشاهده کنید.

تاریخچه حسینیه امینی ها (خانه امینی ها)

حسینیه امینی ها در طول سالیان عمر خود شاهد اتفاق های مختلفی بوده است.

حسینیه بی‌همتای امینی‌ها

این بنا در سال ۱۲۷۵ توسط یکی از بازرگانان معروف قزوین که حاج محمد رضا امین نام داشت ساخته شده است، به گفته مورخان این بنا تنها با ۴۸ هزار تومان در آن زمان احداث شده و به قدری مساحت آن زیاد بوده که خیابان مولوی امروزه را در بر گرفته است، امروزه به دلیل اینکه قسمت های دیگر تخریب شده اند تنها حسینیه آن را می توان مشاهده کرد.

روایت های مختلفی برای حسینیه خطاب کردن این خانه وجود دارد، بسیاری از افراد می گویند در گذشته مراسم های مذهبی مختلفی در این عمارت انجام می شده است و زمانی که حاکم وقت آن زمان به قزوین سفر می کند جذب زیبایی های این خانه می شود. مرحوم امینی هم که از هوش زیادی برخوردار بوده، برای اینکه خانه وی را تصرف نکنند گفته که این عمارت وقف حسینیه شده است به همین علت آن را حسینیه می نامند. امینی وصیت نامه ای می نویسد که بعد از مرگ وی این خانه را وقف حسینیه نمایند. بازدید از این حسینیه خالی از لطف نیست، چرا که می توانید از زیبایی موجود در این خانه نهایت لذت را ببرید.

حسینیه بی‌همتای امینی‌ها

معرفی بخش های مختلف

با سفری چند روزه به قزوین می توانید از جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهر بازدید نمایید. برای بازدید از یکی از شاهکار های هنری قزوین باید به خیابان مولوی بروید که در آن جا خانه امینی ها را می توان مشاهده کرد. هنگامی که وارد این خانه می شوید خیره به زیبایی ها و جزئیات آن می شوید به نحوی که دلتان نمی خواهد از آن جا بیرون بیایید و به تماشای فرش های قرمز، شیشه های رنگارنگ، نقش ها قدیمی و طاقچه ها بپردازید. چشم اندازهای بی نظیر این حسینیه را تنها می توان در فیلم های تاریخی و قدیمی مشاهده مرد. هنگام بازدید از حسینیه امینی ها می توانید از جاذبه های دیگری مثل بازار تاریخی، مسجد جامع، امام زاده اسماعیل و امام زاده حسین بازدید نمایید. در سال ۱۳۰۲ هجری قمری امینی این خانه را برای وقف به دست نوادگان خود سپرد تا در آن کارهایی مثل ختم قران کریم، روضه خوانی، غذا دادن به عزاداران محرم را انجام دهند.

حسینیه بی‌همتای امینی‌ها

هنگام وارد شدن به این حسینیه می توانید حوض بزرگی را در حیاط ورودی مشاهده نمایید، فرش های عتیقه و قدیمی، شربت خانه، زیر زمین، چهل چراغ و … را در این خانه اعیانی می توان دید. خانه امینی ها از ۳ تالار برخوردار است که اجازه وارد شدن به حیاط پشتی خانه به شما داده نمی شود. هنگام وارد شدن به سرداب زیر زمین متوجه فضای خنک آن در فصل تابستان خواهید شد. به گفته مورخان سرداب زیر زمین بیشتر برای فصل های گرم سال ساخته شده بود که در آن جا به کشیدن قلیان و گذراندن اوقات مشغول بودند. در این سرداب جایی مخصوص را برای تهویه هوا و محل عبور گربه ها قرار داده اند.

تالارهای حسینیه امینی ها

این خانه اعیانی دارای سه تالار و یک زیر زمین و دو حیاط است و جذاب ترین قسمت حسینیه تالار ها هستند که هنگام سفر نباید از مشاهده آن ها غافل شوید. این سه تالار در کنار هم قرار گرفته اند و ارسی های زیبایی را دارا هستند.

حسینیه بی‌همتای امینی‌ها

در تالار جنوبی نه ارسی و شیشه های رنگارنگ به نحوی قرار داده شده اند که فضایی هنری را به وجود آورده اند. در سقف تالار می توانید شاهد آیینه کاری ها، گچ بری ها و نقاشی های مختلفی باشید. علاوه بر تالارها سردابه و زیرزمین آن هم از شاهکاری های هنری و هوش و ذکاوت طراحان آن زمان بازگو می کند. هر سه تالار این حسینیه که به موازات هم قرار دارند ما بین دو حیاط جنوبی و شمالی قرار گرفته اند. ارسی ها زمانی که روضه خانی شروع می شود بالا می روند و تالار یک پارچه ای را به وجود می آورند. در وسط تالار می توانید چلچراغی را مشاهده نمایید که زیبایی حیرت انگیزی به این قسمت بخشیده است. تالار وسطی ۱۸ متر طول دارد و از دو تالار دیگر بزرگتر است. در نزدیکی این حسینیه حمامی تاریخی وجود دارد که عده ای بر این باورند که این حمام مخصوص خاندان امینی ها بوده است.

منبع: مستر بلیط

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید