از آنجایی که افسردگی باعث از بین رفتن انگیزه و عدم تمایل به زندگی می شود، از دست دادن وزن برای افراد دارای اضافه وزن که افسرده نیز هستند، بسیار سخت تر می شود.
تاثیر چربی اضافی و افزایش خطر افسردگی
مطالعه ای که دکتر سورن دینسن انجام داد، نشان می دهد که محل قرارگیری چربی در بدن هیچ ارتباطی با کاهش خطر افسردگی ندارد. این نشان می دهد که این پیامدهای روانی اضافه وزن یا چاقی است که منجر به افزایش خطر افسردگی می شود و نه اثر بیولوژیکی مستقیم چربی.
وی گفت: همانطور که به نظر می رسد پیامدهای روانی چاقی، مانند تصویر منفی بدن و اعتماد به نفس پایین، اصلی ترین عامل محرک افزایش خطر ابتلا به افسردگی است.
تلاش برای مبارزه با چاقی
دکتر سورن دینسن اظهار دارد: تلاش های افراد برای مبارزه با چاقی نباید متوقف شود، زیرا به دلیل زندگی شهر نشینی و سرعت بالای انجام کارها، افراد به دنبال دسترسی آسان تر به مواد غذایی مورد نیازخود هستند و همین امر موجب افزایش عادت های ناسالم درخوردن مانند مصرف بیشترغذاهای فست فودی شده است. این یکی از دلایل اصلی افزایش وزن می باشد که فرد را بیشتر در معرض افسردگی قرار خواهد داد.
توجه به این مسئله بسیار مهم است که با تلاش برای جلوگیری از بیماری همه گیر چاقی، از آسیب بیشتر جلوگیری کنید. از جمله این اقدامات عبارتند از:
1. تنظیم برنامه غذایی هفتگی و خرید مواد اولیه سالم در آغاز هفته
2. پیاده روی روزانه به مدت 20 دقیقه
3. تنظیم برنامه بلند مدت برای کاهش وزن
4. داشتن انتظارات واقع بینانه برای کاهش وزن و دلسرد نشدن از ادامه برنامه
5. مراجعه به مشاور یا متخصص تغذیه
6. خواب و استراحت کافی
7. قرار گرفتن بیشتر در محیط ها ی اجتماعی