۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۷
کد خبر: 9690902

بازار مرغ همچنان می تازد و در این بین مسئولان قول رسیدن به تعادل بازار را در بهار سال 98 داده اند.

عطاالله حسن زاده روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا التهاب فعلی بازار مرغ را ناشی از ورود دلالان، تحریک مصرف با اجرای طرح تنظیم بازار، چند نرخی شدن آن و کمبود مرغ در بازار به دلیل بیماری نیوکاسل زمستانی دانست.

وی آرامش بهاری نرخ مرغ را در بازار منوط به تامین نهاده های مرغی با نرخ ارز مصوب دولتی از سوی وزارت جهادکشاورزی و استمرار این کار بیان کرد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران بخشی از گرانی قیمت مرغ را ناشی از تلفات جوجه براثر بیماری نیوکاسل و ترس مرغداران برای تولید در زمستان سال جاری بیان کرد و اظهار داشت: اگر دولت بتواند با تامین به موقع نهاده ها تولید کنندگان را تشویق به تولید بیشتر کند با ظرفیت موجود کشور این بازار تعدیل و توان برای صادرات نیز افزایش خواهد یافت.

حسن زاده قیمت نهایی هر کیلوگرم مرغ زنده را درب واحد مرغداری با نرخ نهاده های آزاد و احتساب سود 12 درصدی حدود 90 تا 93 هزار ریال اعلام کرد و افزود: با این وجود مرغداران برای حمایت از مصرف با در اختیار گذاشتن 20 درصد تولید برای تنظیم بازار موافقت کردند، ولی این کار به کاهش قیمتی مرغ منجر نخواهد شد.

وی اصلاح ساختار تولید در مرغداری ها، به روز شدن این واحدهای تولیدی در راستای کاهش هزینه ها را عامل دیگری برای افزایش بهره وری و تعدیل شدن نرخ مرغ در بازار دانست و خواهان کمک دولت برای تامین نقدینگی تولید مرغ و اصلاح مرغداری ها شد.

***گرانی مرغ زیرسایه دلالان/13 هزار تومان قیمت متعادل

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران گرانی اخیر گوشت مرغ را ناشی از وورود دلالان به بازار عرضه و تقاضا بیان کرد.

حسن زاده خاطرنشان کرد: درشرایط فعلی قیمت مرغ با نرخ 150 هزار ریال برای هرکیلوگرم منطقی نبوده و ورود دلالان به این بازار، نوسان قیمتی را به دنبال داشته است.

وی قیمت متعادل مرغ را با وجود گرانی جوجه یکروزه و سایر نهاده های دامی حدود 130 تا 135 هزار ریال دانست و مازاد بر این قیمت را ناشی از وجود واسطه ها و دلالان در حلقه عرضه و تقاضا بیان کرد.

عضو اتحادیه مرکزی مرغداران کشور کاهش تولید مرغ به دلیل بیماری نیوکاسل و تلفات زیاد ناشی از آن را دلیل دیگری بر نوسان قیمتی این مواد پروتینی در ماههای اخیر دانست.

وی اضافه کرد: اجرای طرح تنظیم بازار در شرایطی فعلی باعث دامن زدن به رشد تقاضا و تحریک مصرف را در پی دارد و این کار نمی تواند روند قیمت نرخ مرغ را کاهش دهد.

حسن زاده پیشنهاد کرد دولت به جای اجرای طرح تنظیم بازار با توزیع مرغ 11هزار و 500 تومانی باید به دنبال تامین نهاده ها با ارز مصوب و تشویق به تولید بیشتر و اشباع بازار برود.

در سطح کشور حدود 2 میلیون تن گوشت مرغ تولید می شود که 11 درصد از این تولید در 2 هزار و 500 مرغداری استان مازندران انجام می شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***