یک عکاس نجومی تصویری از خورشید را به اشتراک گذاشته که در آن شاهد پدیده خروج جرم از تاج خورشیدی هستیم.

تصاویری حیرت‌انگیز از یک انفجار بزرگ در خورشید

به گزارش سلام نو به نقل از سلام نو، یک عکاس نجومی تصویری بسیار زیبا گرفته است که در آن توده پلاسما عظیمی در حال پرتاب شدن به بیرون از خورشید نشان داده می‌شود. به گفته عکاس، رشته آتشین که به عنوان خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) شناخته می‌شود، تا فاصله ۱.۶ میلیون کیلومتری سطح خورشید به فضا گسترش یافته است.

طبق گزارش SpaceWeather.com، پدیده CME این تصویر بخشی از یک طوفان خورشیدی جزئی کلاس G-۱ که پایین‌ترین رده در بین طوفان‌های ژئومغناطیسی محسوب می‌شود بوده و به مسیر دور از زمین حرکت می‌کند.

«اندرو مک کارتی»، عکاس نجومی حرفه‌ای ساکن آریزونا که این تصویر را در Reddit به اشتراک گذاشته، گفته این بزرگترین CME بوده که تاکنون مشاهده کرده است.

نحوه شکل‌گیری و گسترش پرتو خورشیدی

مک کارتی در ادامه توضیح داده که پلاسما ابتدا در یک حلقه بزرگ متصل به سطح خورشید که به عنوان برجستگی خورشیدی شناخته می‌شود، قرار داشت و سپس شکسته شد و با سرعتی در حدود ۱۶۱ هزار کیلومتر بر ساعت وارد فضا شد. عکس گرفته شده توسط او در واقع یک تصویر تایم لپس ترکیبی با رنگ کاذب است که با روی هم قرار دادن صدها هزار تصویر گرفته شده در یک دوره شش ساعته ایجاد شده است.

عکس | ثبت یک انفجار عظیم و حیرت‌انگیز در خورشید

بین ۳۰ تا ۸۰ عکس در هر ثانیه گرفته شده و سپس تمام آن‌ها در یک فایل ذخیره شده که حجم آن حداکثر به ۸۰۰ گیگابایت می‌رسد. سپس تصاویر با یکدیگر ترکیب شده‌اند تا CME را با جزئیات نشان دهند.

در تصویر، سطح خورشید و CME نارنجی به نظر می‌رسند که در واقعیت اینطور نیست. کروموسفر (پایین‌ترین ناحیه جو خورشید) و CMEها به‌طور طبیعی نوعی نور را از خود ساطع می‌کنند که برای ما صورتی مایل به قرمز دیده می‌شود و از آن‌ها به عنوان نور هیدروژن آلفا یا H-alpha یاد می‌شود.

مک کارتی هنگام ترکیب تصویر نهایی، رنگ نارنجی را به صورت دیجیتالی اضافه کرده تا بین ساختارهای منفرد روی سطح خورشید کنتراست ایجاد کند و CME برجسته شود.

عکاسی از CMEها در ماه‌های اخیر بسیار متداول‌تر شده، زیرا خورشید وارد دوره‌ای از فعالیت افزایش یافته خود به نام Solar maximum شده که حدود هفت سال طول می‌کشد. بنابراین همانطور که مک کارتی توضیح می‌دهد، احتمالا در آینده عکس‌های بسیار زیادی از این پدیده منتشر شود. او همچنین به عکاسان هشدار داده که تلسکوپ خود را در این شرایط مستقیما به سمت خورشید نگیرند، زیرا به آن یا چشم کاربران صدمه وارد می‌کند.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید