۱۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۵
کد خبر: 55345266

محوطه باستانی هفت تپه شوش از تاریخی ترین مناطق بین النهرین است که متعلق به تمدن ایلام بوده است. چیزی که در این محوطه زیاد به چشم می‌خورد تپه‌های متعدد تاریخی است که اسم  این محل نیزاز همین تپه ها آمده است.

از موزه هفت تپه شوش چه می‌دانید؟

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، شوش از قدیمی ترین سکونت گاه های دنیا بشمار می رود و با آثار جهانی مثل معبد چغازنبیل و کاخ آپادانا زبانزد جهانیان است. از جاذبه های باستانی شوش، محوطه هفت تپه است، محوطه ای که در آن موزه ای دیدنی به همین نام وجود دارد که می توانید در بازدید از آن، آثار تاریخی این منطقه را تماشا کنید. در این موزه فقط اشیا و آثاری که از هفت تپه کشف شده اند به نمایش گذاشته شده است. در این موزه امکاناتی مثل سالن های نمایشگاهی، آزمایشگاه، کتابخانه، سالن ترمیم سفال، کارگاه مرمت، لابراتوار عکاسی و … وجود دارد و بازدید از آن برای عاشقان تاریخ مطمئنا می تواند جالب توجه باشد.

از موزه هفت تپه شوش چه می‌دانید؟

محوطه باستانی هفت تپه شوش از تاریخی ترین مناطق بین النهرین است که متعلق به تمدن ایلام بوده است. چیزی که در این محوطه زیاد به چشم می خورد تپه های متعدد تاریخی است که اسم  این محل نیزاز همین تپه ها آمده است. این محوطه باستانی حدود ۱/۵ کیلومتر مربع وسعت دارد و از ۱۴ تپه مختلف تشکیل شده است. در واقع در اینجا خرابه ها و باقی مانده هایی از یک شهر باستانی را می بینید که قدمت آن به ۳۵۰۰ سال قبل برمی گردد.

از موزه هفت تپه شوش چه می‌دانید؟

ظاهر شدن یک طاق آجری در این منطقه هنگام ساخت جاده، باعث روی آوردن باستان شناسان به این منطقه شد. بنا بر عقیده برخی باستان شناسان محوطه باستانی هفت تپه در قرن ۱۵ قبل از میلاد در برای مدتی مرکز حکومت ایلامیان بوده اما بعد از تخریب و ویرانی، مردم آن زمان تصمیم گرفتند تا شوش را به عنوان مرکز قدرت ایلام معرفی کنند.

اولین کندوکاو و حفاری در هفت تپه به سال ۱۳۴۴ برمی گردد، عملیاتی که حدود ۱۳ سال طول کشید و موجب کشف آثار ارزشمندی شد. با شروع حفاری ها تعداد بسیار زیادی آثار تاریخی و مهم پیدا شد که برای نگهداری آنها نیاز به موزه ای در همین نزدیکی بود. ساخت این موزه که در سال ۱۳۴۹ شروع شده بود بعد از سه سال در سال ۱۳۵۲ به پایان رسید. همین که در سال ۱۳۵۹ جنگ تحمیلی شروع شد تعدادی از آثار این موزه به موزه های تهران ارسال شد و فعالیت های موزه نیز موقتا تعطیل گردید. این موزه حدود ۲۰ سال بعد، در سال ۱۳۸۰ بعد از مرمت، دوباره بازگشایی شد تا علاقمندان به تاریخ بتوانند با بازدید از آن به تماشای قدمت ایران بنشینند. در این موزه فقط اشیا و آثاری که از هفت تپه کشف شده اند نمایش داده می شوند.

از موزه هفت تپه شوش چه می‌دانید؟

آثار موزه هفت تپه

گل نوشته ها: از مهمترین آثار کشف شده در سایت باستانی هفت تپه، گل نوشته ها هستند که بر روی چندین و چند کتیبه سنگی بزرگ به خط میخی و زبان اکدی نوشته شده اند. دیدن این متن های باستانی در این موزه می تواند شما را در سفری تاریخی به گذشته های دور ببرد.

مهرها: از دیگر آثار مهم کشف شده در این محوطه مهرها هستند که طراحی جالبی دارند. این مهرها به صورت مسطح یا استوانه ای بوده و برای ساخت آنها از موادی مثل سنگ و گل پخته استفاده شده است.

پیکرهای کوچک سفالین: این مجسمه های کوچک و سفالین طراحی های جذاب و جالب توجهی دارند. برای ساخت این پیکرهای کوچک بعد از قالب گیری، آنها را در کوره می پختند. این پیکرهای کوچک بسیار متنوع هستند؛ بعضی از آنها در شمایل انسان و بعضی نیز حیوانات را به تصویر درآورده اند.

ظرف های سفالین: این ظرف ها از دیگر آثاری هستند که معمولا در بیشتر سایت های باستانی  کشف می شوند. سفال های این محوطه یا ساده هستند یا طراحی جالب توجهی دارند. سفال هایی که در آنها هیچ طرح و نقشی به کار نرفته بیشتر نخودی رنگ هستند و آنهایی که طراحی دارند در رنگ های قهوه ای روشن و یا تیره دیده می شوند.

از موزه هفت تپه شوش چه می‌دانید؟

تابوت: تعداد بسیار زیادی از تابوت های سفالین در این محل کشف شده که به خوبی طرح های مرسوم آن زمان را به ما نشان می دهند.

زیورآلات: این یافته ها فقط کارکرد زیبایی داشتند و از آثار ارزشمند هنرمندان آن دوره به شمار می آیند. از ارزشمندترین آثار تزئینی این محل گردن بندهایی هستند که از سنگ های باارزش مثل عقیق ساخته شده اند.

سردیس های گلی: شاید یکی از ارزشمندترین آثار کشف شده در این سایت همین سردیس ها باشند. این سردیس ها شامل یک زن و مرد ایلامی و ماسک چهره یک مرد است.

اشیای فلزی: در این محل اشیایی فلزی مثل سوزن، دکمه، قلاب، سرنیزه، خنجرها و … بدست آمده است.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید