این غار در اصل یک غار نیست بلکه یک تنگه است که به اشتباه در منطقه به عنوان غار شهرت یافته است، دو سر مسیر باز است و هیچ شباهتی به غار ندارد. طول تنگ زینه گان به گفته یکی از اهالی منطقه حدود ۶ کیلومتر است که البته در جاهایی از آن کاملا باز می‌شود.

آشنایی با زینگان غاری که بیشتر به تنگه شبیه است

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، ایلامی ها رسمی دارند که بر اساس آن دو هفته اول فروردین ماه را به آغوش طبیعت می روند و با برپایی چادر در کوه و دشت، بهار را در دل کوهستان شروع می کنند. یکی از مناطق گردشگری و محبوب ایلام غار طبیعی و روباز زینگان است که در اصل تنگه ای بسیار دل انگیز است.

غار طبیعی زینگان شگفتی است که در دل دشت منطقه گرمسیری بخش صالح آباد از توابع شهرستان گرمسیری مهران قرار دارد که همه ساله به ویژه در فصل تابستان میهمانان زیادی را با پای پیاده به خود می کشاند.
این منطقه به دلیل هوای بسیار خنک و مطبوع به غار بهشت معروف است.

این غار در اصل یک غار نیست بلکه یک تنگه است که به اشتباه در منطقه به عنوان غار شهرت یافته است، دو سر مسیر باز است و هیچ شباهتی به غار در آن دیده نمی‌شود.‌

در فصل تابستان با وجود گرمای بالای منطقه دشت صالح آباد که به حدود ۵۰ درجه بالای صفر می رسد، در میان غار زینگان انگار باران می بارد و بوی سبزه و گل ها در میان نیزارها روح و تن را به میهمانی می خواند.
این غار طبیعی روباز دارای صدها متر طول، آب فراوان، دهلیزهای آبگیر و قندیل های متعدد است و از آبچک های طبیعی باران طبیعی نقش می بندد و دل به میهمانی خنکی دعوت می کند.
اختلاف هوای داخل غار با بیرون بیش از ۲۰ درجه سانتی گراد تفاوت دارد و به همین علت غار زینگان به غار بهشت معروف است.
سرخس ها و جلبک ها، گل ها و گیاهان و رنگ سنگ ها و پیچ و خم غار انگار نقاشی طبیعی است که چشمها را به زیبایی فرا می خواند.
هوای درون تنگ بسیار خنک و مطبوع بوده و به همین دلیل به آن «غار بهشت» نیز می‌ گویند. بهترین زمان برای پیمایش غار زینگان بهار و تابستان است.
درون تنگه و در تمام طول مسیر آب زلالی جاری است و در بیشتر قسمتها باید از درون آب عبور کنید. مسیر در قسمتهایی بسیار تنگ میشود و به سختی میتوان از آن عبور کرد. پیمایش کامل مسیر مساوی است با خیس شدن بیشتر قسمت های بدن!
طول تنگ زینه گان به گفته یکی از اهالی منطقه حدود ۶ کیلومتر است که البته در جاهایی از آن کاملا باز می‌شود.
در حرکت از این منطقه با دو آبشار ۳ تا ۴ متری در مسیر مواجه میشویم که برای ادامه مسیر مجبور به عبور از آن ها هستیم.
در این منطقه علاوه بر تنگه اصلی که به دلیل جاری بودن آب درون آن شهرت بیشتری یافته است، تنگه های زیبا به وفور دیده می شود که هر یک انسان را به درون دنیای اعجاب آور خود می کشاند
اگر چه غار طبیعی زینگان برای بیشتر مردم کشور ناشناخته مانده است اما زیبایی منحصر به فرد و شکل گیری این غار در دل منطقه ای گرمسیری از قابلیت های فراوانی برای جلب طبیعت گردان داخلی و خارجی برخوردار است به شرط این که معرفی شود و امکانات رفاهی لازم در نزدیکی آن فراهم شود ؛ البته با مدیریت حفظ شرایط طبیعی آن.

مسیر دسترسی:

این غار شگفت انگیز در ۱۰ کیلومتری بخش صالح آباد واقع شده است.
مسیر دسترسی به غار زینگان بدین ترتیب است که باید از از شهر ایلام به صالح آباد واقع در ۵۰ کیلومتری غرب ایلام سفر کنید، این غار در صالح آباد کاملا شناخته شده است و تابلویی در نزدیکی امامزاده صالح مسیر را نشان میدهد.
از درون صالح آباد تا ورودی تنگ زینگان حدود ۵ کیلومتر جاده خاکی نه چندان مناسب برای ماشینهای سواری وجود دارد که عبور از این جاده خاکی نزدیک به ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

جاذبه‌های گردشگری منطقه:

غار زینگان: ۵ کیلومتری جنوب شرقی صالح آباد
غار تاریه که  (تاریکه): ۱۵ کیلومتری ملکشاهی
تفریحگاه کلمزرد کره جقا: جاده صالح آباد – سرنی
تنگه ویله: شمال شرقی زرین آباد
قلعه امیر آباد: جاده مهران زرین آباد
قلعه زمستانی: ۱۷ کیلو متری شهر مهران
آتشکده و کوشک قینقر: کوه بشمین ملکشاهی
سنگ نوشته آشوری: گل گل ملکشاهی
امامزاده علی صالح: صالح آباد مهران
امامزاده سید محمد عابد: جاده مهران ملکشاهی
امامزاده سید حسن: جاده مهران

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید