به گزارش سلام نو به نقل از فارس، علیرغم اینکه قیمت مصوب شکر برای مصرف کننده در آبان ماه امسال ۸ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شد، اما قیمت این کالای مصرفی در بازار اخیرا ۱۵۰۰ تومان افزایش یافته است.
* هر کیلو شکر ۱۵۰۰ تومان گران شد
علی بهره مند رئیس اتحادیه قنادی، شیرینی و کافه قنادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با تایید افزایش قیمت شکر، گفت: قیمت شکر در بازار از حدود دو هفته پیش افزایش یافته و از ۸ هزار تومان به ۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
وی افزود: علیرغم اینکه ستاد تنظیم بازار در آبان ماه سال جاری قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر را ۶ هزار و ۶۵۰ تومان اعلام کرده بود، اما خبری از شکر با قیمت مصوب نیست و سهمیهای با این قیمت به اتحادیه اختصاص نیافته است.
* توقف عرضه شکر در بازار با قیمت مصوب
یک فعال صنفی در بازار نیز در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: با قطع توزیع شکر با قیمت مصوب در بازار قیمت هر کیلوگرم شکر در بازار از دو هفته پیش تاکنون ۱۵۰۰ تومان افزایش یافته است.
این بنکدار اظهار داشت: در حدود دو هفته پیش بنکداران هر کیسه ۱۰ کیلویی شکر را به قیمت ۸۰ هزار تومان خریداری میکردند که با توجه به افزایش اخیر، اکنون قیمت آن به حدود ۹۴ هزار تومان رسیده است.
وی بیان داشت: بنکداران نیز با احتساب سود در نظر گرفته شده هر کیلوگرم شکر را با ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان سود به خرده فروشان عرضه میکنند و به این ترتیب هر کیسه شکر ۱۰ کیلویی به قیمت ۹۵ الی ۹۶ هزار تومان به خرده فروشان عرضه میشود.
این بنکدار در مورد قیمت مصرف کننده شکر بیان داشت: با شرایط فعلی قیمت جدید شکر هر کیلوگرم شکر برای مصرف کننده حداقل ۱۰ هزار تومان خواهد بود.
وی علت افزایش قیمت در بازار شکر را شایع شدن افزایش قیمت خرید تضمینی چغندر قند در سال آینده از کشاورزان عنوان کرد و بیان داشت: در بازار شایع شده که قیمت خرید تضمینی چغندر ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت، بنابراین توزیع کنندگان شکر نیز قیمت شکر را افزایش دادهاند.
به گزارش فارس، قیمت شکر در بازار در حالی افزایش یافت که در آبان ماه امسال سعید صارمی معاون وقت دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت قیمت مصوب شکر برای مصرف کننده را ۸ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد.
در آبان ماه سال جاری مباحثی در مورد آزاد شدن قیمت شکر اعلام شد که صارمی در این باره به فارس گفت: شکر به عنوان یک کالای اساسی هنوز مشمول قیمتگذاری ستاد تنظیم بازار است.
البته در آن مقطع منابع آگاه تاکید داشتند که قیمت گذاری شکر آزاد و به انجمن مربوطه واگذار شده است و حتی عضو هیأت مدیره انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر ایران طی نامهای به مدیریت کارخانههای قند کشور اعلام کرد که بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار ابلاغی تحت شماره ۶۰.۱۹۲۵۱۹ مورخ ۹۹.۰۸.۱۰ مسؤولیت قیمتگذاری شکر تولید داخل با رعایت ضوابط قیمتگذاری کالاهای تولید داخل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به انجمن واگذار شده است، اما علیرغم وجود این نامه وزارت صمت آزاد شدن قیمت شکر را منکر شد و صارمی آن را اشکال تایپی در نامه مذکور عنوان کرد!
براساس مصوبه آبان ماه سال گذشته هیات وزیران ارز ترجیحی شکر حذف شده است و لذا کالایی که از شمول دریافت ارز ترجیحی خارج شود، دیگر مشمول قیمت گذاری ستاد تنظیم بازار نخواهد بود.
نظر شما