به گزارش سلام نو، به نقل از ایسنا، رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد، کشورش مداخله نظامی ترکیه در لیبی را تحمل نخواهد کرد و آنکارا را به انجام یک بازی خطرناک متهم کرد.
ترکیه در هفتههای گذشته شدیدا در لیبی مداخله کرده، حمایت هوایی و تسلیحات برای دولت لیبی فراهم کرده و با جنگجویان متحد سوری خود به دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس برای خنثی کردن حملات یک ساله خلیفه حفتر، رهبر ارتش "ملی" واقع در شرق لیبی کمک کرده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در جریان دیدار با قیس سعید، همتای تونسی خود در پاریس ضمن اشاره به کنفرانس صلح برلین در اوایل سال جاری میلادی، گفت: این فرصت را داشتهام تا به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه صریحا بگویم که به نظر من آنکارا امروز بازی خطرناکی را در لیبی انجام میدهد که مغایر با تمامی تعهداتش در کنفرانس برلین است. ما نقشی را که ترکیه در لیبی بازی میکند، تحمل نخواهیم کرد.
کمک ترکیه ظاهرا برای حفظ پایتخت لیبی و غرب کشور برای دولت وفاق ملی در برابر ارتش "ملی" لیبی به رهبری خلیفه حفتر است که از سوی امارات، مصر و روسیه حمایت میشود.
پاریس به حمایت سیاسی از خلیفه حفتر متهم شده و پیشتر به وی برای مبارزه با شبهنظامیان کمک نظامی داده است. این در حالی است که فرانسه حمایت از خلیفه حفتر را رد میکند اما مرتبا از ترکیه انتقاد میکند.
ماکرون در تماس تلفنی روز دوشنبه خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا حول محور بحران کنونی در لیبی، مختصرا نقش مزدوران روسی در لیبی را محکوم کرد اما به شدت بر نقش آنکارا تمرکز داشت.
ماکرون درباره اینکه عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر اعلام کرده که حق دارد تا در لیبی مداخله کند، گفت: رئیس جمهور مصر دلیلی برای نگرانی دارد. هنگامی که برخی نیروها به مرز مصر نزدیک شدند، نگرانی مشروع السیسی درک شد. این یک موضوع مدیترانهای است که بر ما نیز تاثیر گذاشته چرا که هر روزه زنان و مردان بسیاری از لیبی از بدبختی فرار میکنند تا خود را به اروپا برسانند. با توجه به آنچه که میدانیم، آیا فکر میکنید میتوانیم به ترکیه اجازه دهیم برای مدت طولانی نیروهای سوری را به لیبی بفرستد؟
لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب (دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج) و دیگری در شرق (به ریاست خلیفه حفتر) بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. دولت اول از سوی سازمان ملل و ترکیه به رسمیت شناخته شده و دولت شرق لیبی هم از سوی برخی کشورها از جمله روسیه و مصر حمایت میشود.