۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
کد خبر: 47337150

اگر همیشه احساس خستگی می کنید یا همیشه از خود می پرسید، چرا اینقدر خسته ام؟ احساس تان را سرکوب نکنید. حدود 2 تا 3 هفته را به خود اختصاص دهید، تغییر در سبک زندگی تان ایجاد کنید. بیشتر بخوابید، تقویم اجتماعی خود را مرتب کنید، غذاهای سالم بیشتری بخورید، مایعات بیشتری بنوشید، یک مولتی ویتامین مصرف کنید و کافئین و الکل را قطع کنید.

اگر بعد از این تغییرات علائم خستگی را هنوز احساس می کنید، به کمک حرفه ای نیاز دارید. فرسودگی بیش از حد می تواند نشانه ای از وضعیت پزشکی جدی تر باشد که قابل درمان است. در اینجا 2 مشکل رایج که باید درباره آنها بدانید، آورده شده است:

1. کم خونی

خستگی ناشی از کم خونی نتیجه عدم وجود گلبول های قرمز است که اکسیژن را از ریه ها به بافت ها و سلول ها می آورد. ممکن است احساس ضعف و کمبود تنفس کنید. کم خونی ممکن است در اثر کمبود آهن یا ویتامین خون، خونریزی داخلی یا بیماری مزمن مانند آرتریت روماتوئید، سرطان یا نارسایی کلیه ایجاد شود. دکتر لورنس کوراش توضیح می دهد، زنان در سن باروری به دلیل ریزش خون در دوران قاعدگی و نیاز بدن به آهن اضافی در دوران بارداری و شیردهی، به ویژه در معرض کم خونی و فقر آهن هستند.

علائم کم خونی، احساس خستگی در تمام مدت مهم است. علایم دیگر شامل ضعف شدید، مشکل در خواب، عدم تمرکز، ضربان قلب سریع، درد در قفسه سینه و سردرد است. حتی ورزش ساده مانند بالا رفتن از پله ها یا راه رفتن در مسافت های کوتاه نیز می تواند باعث خستگی شود.

آزمایش ها، ارزیابی کامل برای کم خونی شامل یک آزمایش فیزیکی و آزمایش خون از جمله شمارش کامل خون (CBC) برای بررسی سطح گلبول های قرمز خون شما است. همچنین چک کردن مدفوع برای از دست دادن خون نیز استاندارد است.

2. دیابت

سالانه بیش از یک میلیون نفر به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند، اما بسیاری دیگر حتی ممکن است ندانند که مبتلا به آن هستند. قند، که به آن گلوکز نیز گفته می شود، سوختی است که بدن را به حرکت در می آورد و این به معنای مشکل برای مبتلایان به دیابت نوع 2 است که نمی توانند از گلوکز به درستی استفاده کنند. دکتر کریستوفر دی سعودک می گوید: بدون داشتن انرژی کافی برای صاف نگه داشتن بدن، افراد مبتلا به دیابت اغلب متوجه یکی از اولین علائم هشدار دهنده خستگی می شوند.

علائم دیابت، گذشته از احساس خستگی همیشگی، علائم دیگر شامل تشنگی بیش از حد، ادرار مکرر، گرسنگی، کاهش وزن، تحریک پذیری، عفونت های مخمر و تاری دید است.

آزمایش ها:

دو آزمایش عمده برای دیابت وجود دارد.

1. آزمایش قند خون ناشتا، که شایع تر است، سطح قند خون شما را بعد از 8 ساعت غذا نخوردن اندازه می گیرد.

2. آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT)، در این آزمایش، خون دو بار کشیده می شود، یکبار درست قبل از نوشیدن شربت گلوکز وسپس 2 ساعت بعد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***