رعایت برخی اصول بهداشتی و مراقبتی برای حفاظت از کودکان در برابر کروناویروس جدید ضروری است. 

به گزارش سلام نو، در آخرین دستورالعمل حفاظتی کودکان مرکز کنترل بیماری آمریکا (CDC)‌ که توسط کمیته دانشجویی مرکز مدیریت مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ترجمه شده، آمده است: بر اساس شواهد موجود، به نظر نمی‌رسد که کودکان نسبت به بزرگسالان در معرض خطر بیشتر ویروس covid-۱۹  باشند و اگرچه بعضی از کودکان نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند ولی اکثر موارد شناخته شده‌ی بیماری مربوط به بزرگسالان بوده است.

اقدامات لازم جهت پیشگیری از ابتلای کودکان

شست‌و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون یا با محلول‌های ضد عفونی کننده حاوی الکل

دوری از افرادی که بیمار هستند ( سرفه و عطسه می‌کنند)

تمیز کردن سطوحی که در طول روز پیوسته لمس می‌شوند مانند میز، صندلی، دستگیره در، کنترل‌های از راه دور، روشویی دستشویی

شست‌و شوی وسایلی که قابلیت شست و شو دارند مانند اسباب بازی‌ها، در صورت امکان این وسایل را با بالاترین دمای آب مناسب برای شست و شوی آن وسیله بشویید و آن را به صورت کامل خشک کنید.

کودکان نیازی به استفاده از ماسک ندارند

اگر کودک بیمار نیست، هیچ نیازی به استفاده از ماسک ندارد، تنها افرادی که نشانه‌های بیماری داشته و یا کسانی که از بیمار مراقبت می‌کنند باید از ماسک استفاده کنند.

اصول مهم در زمان تعطیلی مدارس

محدود کردن رفت و آمدهای اجتماعی:نکته اصلی در کاهش سرعت انتقال ویروس covid-۱۹ محدود کردن ارتباطات تا حد ممکن است. اگر مجبور به برگزاری دورهمی برای کودکان هستید، تا حد امکان تعداد افراد حاضر در جمع کم باشند و بهتر است در خارج خانه برگزار شود، چراکه حفظ فاصله بین افراد در محیط‌های خارج خانه راحت‌تر است .

تمرین حفظ فاصله در موقعیت‌های اجتماعی: اگر ملاقاتی به طور مثال با یک خانواده دیگر یا یک دوست دارید در نظر داشته باشید که بین خودتان و بقیه افراد فاصله‌ی مناسب را رعایت کنید.

مرتب دست‌های خود را بشویید:مطمئن شوید که کودکان رفتارهای پیشگیرانه مانند شست و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه خصوصا در زمان حضور در یک مکان عمومی را رعایت می‌کنند.

برنامه تعطیلات و سفرهای بهاری خود را تغییر دهید: اگر سفر غیر ضروری در برنامه شما وجود دارد زمان آن را تغییر دهید.توجه داشته باشید که اگر کودکان در خارج از مدرسه در گروه‌های بزرگ همدیگر را ملاقات کنند، می‌تواند همه را در معرض خطری بزرگ قرار دهد.

کودکان می‌توانند ناقل باشند

در ادامه این دستورالعمل آمده است: اطلاعات موجود در مورد نحوه‌ی درگیری و ابتلای کودکان با ویروس covid-۱۹ محدود است، ولی اطلاعات موجود نشان می دهد که کودکان ممکن است تنها علائم خفیفی را بروز دهند. با این وجود آنها می‌توانند ناقل بیماری باشند و بیماری را به افرادی که جزو گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند  و مشکلات زمینه‌ای پزشکی دارند منتقل کنند.

یادگیری و آموزش کودکان را ادامه دهید

بسیاری از مدارس دروس را به صورت آنلاین ( آموزش مجازی) ارائه می‌کنند. تکالیف مدرسه را بررسی کنید و کمک کنید که کودکان با سرعت مناسبی کارهای خود را انجام دهد. به کودک خود برای استفاده از کامپیوتر و نحوه استفاده از آن کمک کنید. برای یادگیری در خانه برنامه‌ریزی کنید ولی سخت گیر نباشید.

زمان مشخصی برای خوابیدن و بیدار شدن، برنامه‌ی روزانه یادگیری، وعده‌های غذایی سالم و میان وعده‌ها، فعالیت‌های فیزیکی و زمان‌های خالی برای تفریح داشته باشید  و راهی برای ارتباط کودک با دوستانش بدون دیدار حضوری در نظر بگیرید.

سلامت کودک خود را حفظ کنید

مراقب هرگونه علامت بیماری در کودک باشید. اگر هرگونه علائم مطابق با ویروس covid-۱۹ در کودک خود مشاهده کردید؛ خصوصا تب، سرفه و یا تنگی نفس با مرکز بهداشتی تماس بگیرید و تا حد امکان کودک خود را از دیگر افراد خانه دور نگه دارید.

مراقب سلامت روان کودکان باشید

به بعضی از تغییرات رفتاری رایج مانند نگرانی بیش از حد، ناراحتی، خوردن غذاهای ناسالم، تغییرات در خواب و مشکل در حفظ دقت و تمرکز در کودک توجه کنید.

زمانی را برای صحبت با فرزندتان در مورد شیوع ویروس covid-۱۹ اختصاص داده، به سوالات او پاسخ دهید و حقایق موجود در مورد بیماری را به گونه ای که متوجه شود توضیح دهید.

اقدامات پیشگیرانه روزمره را به کودکان آموزش دهید و او را به انجام این اقدامات تشویق کنید.

والدین و افرادی که از کودکان مراقبت می‌کنند نقش مهمی در آموزش شست و شوی دست‌ها و رعایت اصول مراقبتی و پیشگیرانه در کودکان دارند. به کودکان توضیح دهید که شست و شوی دست‌ها کمک می کند که آنها سالم بمانند و از انتشار ویروس به دیگران جلوگیری کنند. الگوی خوبی برای کودکان خود باشید وشست و شوی دست ها را به یک فعالیت خانوادگی تبدیل کنید.

همچنین برقراری ارتباطات اجتماعی غیرحضوری، برقراری  تماس ویدیویی با دوستان یا خانواده و یا نامه نوشتن برای افراد فامیل نیز در این دوره به حفظ سلامت روان کودک کمک می‌کند.

کودکان فعالیت فیزیکی داشته باشند

کودک خود را تشویق کنید که بازی کند، چون برای سلامت فیزیکی و ذهنی او خیلی مناسب است. می‌توانید با کودک خود به پیاده روی ایمن بروید یا دوچرخه سواری کنید. داخل خانه فعالیت‌های ورزشی مانند فعالیت‌های ورزشی کششی انجام دهید، این فعالیت‌ها به سلامت کودک و حفظ تمرکز او کمک می‌کند. ارتباط کودکان خود را با افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای محدود کنید.

کودک را از افراد مسن خانواده دور نگه دارید

افراد مسن و افرادی که مشکلات زمینه‌ای پزشکی دارند جزو گروه‌های در معرض خطر این بیماری هستند. اگر افرادی در خانه شما جزو گروه‌های پر خطر محسوب می‌شوند ملاحظات بیشتری برای دور نگه داشتن فرزندان خود از این افراد در نظر بگیرید.

اگر خودتان در زمان تعطیلی مدارس نمی‌توانید از کودکتان نگهداری کنید؛ برای انتخاب فردی که از کودک‌ مراقبت می‌کند دقت کنید، اگر افرادی که جزو گروه پرخطر محسوب می‌شوند از کودک شما مراقبت می‌کنند ارتباط و تماس کودک خود را با دیگران محدود کنید.

همچنین مسافرت برای دیدار افراد مسن فامیل و پدربزرگ و مادربزرگ را به تعویق بیاندازید و از طریق تماس ویدیویی، نامه یا ایمیل با آنها ارتباط برقرار کنید .

/خبرآنلاین

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***