به گزارش سلام نو، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در چهارمحال و بختیاری گفت: افراد در روزهای کرونایی به منظور پیشگیری از اضافه وزن سه اصل تغییر شیوه زندگی، رژیم اصولی و ورزش را سرلوحه خود قرار دهند.
سیاوش فاضلیان اظهار کرد: در شرایط حال حاضر کشور در خانه ماندن در کنار اینکه میتواند فرصت باشد، تهدیدی برای اضافه وزن محسوب میشود، پس برنامهریزی برای تنظیم خوراک حائز اهمیت فراوانی است.
وی با بیان اینکه چاقی پیشزمینه بیماریهایی مانند فشار خون و دیابت است، افزود: اگر فردی بتواند 5 درصد از وزن بدن خود را کم کند میتواند بیماریهایی مانند قند و فشار خون خود را بهبود بخشد و این موضوع مکمل بسیاری از درمانها است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اگر فردی چاقی شکمی داشته باشد، بیشتر در معرض بیماریهای قلبی عروقی است، افزود: کسانی که ( BMI ) یا شاخص توده بدنی بالاتر از 30 دارند، چاق محسوب میشوند و افرادی که شاخص توده بدنی بیشتر از 25 دارند، دارای اضافه وزن هستند.
فاضلیان تصریح کرد: چاقی گلابی شکل در خانمها و چاقی سیبی شکل در آقایان مشاهده میشود، تغییر شیوه زندگی سبب کاهش دور کمر و کاهش ریز فاکتورهای بیماریهای قلبی عروقی خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی تاکید کرد: دور کمر بالاتر از 102 برای مردان و بالاتر از 88 برای زنان زنگ خطر است و باید این چاقی کاهش پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی بحران کرونا هر شخص باید تغییر شیوه زندگی، رژیم اصولی و ورزش را در پیش بگیرد، گفت: فعالیت فیزیکی کم و سیر شدن با شیرینیجات سبب چاقی میشود که بعد از گذر از دوران در خانه ماندن و عدم رعایت شرایط تغذیهای جسم دچار چاقی خواهد شد.
فاضلیان ایجاد مشکلات روحی مانند استرس، اضطراب و عدم اعتماد به نفس و بیماریهایی مانند نقرس، آرتروز، فشار خون و کبد چرب را از عوارض چاقی برشمرد.
وی طراحی ورزش در خانه، نوشتن ساعت انجام ورزش در دفترچه به میزان 30 دقیقه در روز که نصف آن به فعالیت قدرتی و نصف آن به فعالیت هوازی اختصاص یابد، گرفتن دستورات از مربی باشگاه، انجام ورزشهای قدرتی مانند ریختن آب در بطری به عنوان دمبل به منظور کنترل سوخت و ساز بدن را از اقدامات ورزشی دانست که در این روزها میتوان در خانه پیاده کرد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: هدفگذاری با استفاده از دستورات مشاور تغذیه، خرید مواد غذایی رژیمی مانند میوه و سبزیجات تازه و پخته نظیر گل کلم، هویج، لوبیا سبز، استفاده از نان و برنج سبوسدار به منظور کاهش گرسنگی، استفاده از دمنوشها، رژیم غذایی کمنمک، تنظیم خواب به منظور کاهش ترشح کورتیزول به منظور کاهش پرخوری عصبی، ایجاد سرگرمی برای خود و اعضای خانواده و عدم پیگیری آمار مبتلایان به کرونا از دیگر اقدامات مفیدی است که در این روزها میتوان انجام داد.
فاضلیان با اشاره به اینکه در کودکان و نوجوانان چاقی این دوران میتواند پیشزمینه چاقی بزرگسالی باشد، گفت: باید در مجموع و به خصوص در شرایط در خانه ماندن از مصرف غذاهای سرخکرده، شیرینیجات و سوسیس و کالباس پرهیز شود چرا که مصرف این خوراکیهاعلاوه بر چاقی سبب تضعیف سیستم ایمنی میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه حفظ تنوع و تعادل در مصرف گروههای غذایی سالم عاملی بسیار مهم در افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر کروناویروس است، تاکید کرد: مصرف ویتامینهای آ، سی و روی برای تقویت سیستم ایمنی لازم است.
فاضلیان تصریح کرد: مصرف بیش از حد ویتامینها سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و فقط گروههای نیازمند با نظر متخصص مکملها را دریافت کنند.
/ایسنا