۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۷
کد خبر: 44080988

آموزه‌های اسلام در شکل‌های اعتقادی، اخلاقی و احکامی به انسان پیشنهاد شده است؛ که این سه محور به صورت زیر است: نخست اعتقادات که انسان را از آلودگی و الحاد و کفر باز داشته و پاک می کند و محور بعد اخلاقیات است که انسان را از پلیدی، ظلم و کینه و حسد بازمی‌دارد و او را پاک می‌کند و درنهایت محور سوم احکام فقهی است که انسان را از رفتار زشت و ناپسند باز می دارد.

شایسته چنین دین الهی این است که متدینان به آن از هر پلیدی پاک و از هر آلودگی طاهر باشند زیرا رسول اکرم صلی الله علیه و آله نظافت را همانند تقوا وظیفه همگانی و همیشگی و همه جانبه می دانند. آن حضرت درباره نظافت فرمود: با هر ابزاری که می‌شود از نظافت و پاکیزگی و پاسداری کنید، زیرا بنیان اسلام بر نظافت و بهشت برای فرد ن نظیف آماده شده است.

بهداشت فردی در دین اسلام بسیار به آن توجه شده و نسبت به مراقبت و نظافت و محافظت خویش تأکید شده است و همچنین راهکارهایی برای این مهم پیشنهاد گردیده است.

اهمیت نظافت و بهداشت

رسول خدا صلی الله علیه و آله در احادیثی فرمودند: اسلام پاکیزه است پس خود را پاکیزه کنید، چرا که جز پاکیزه به بهشت وارد نشود نظافت از ایمان است و ایمان با صاحبش در بهشت است. پشت در خانه خاکروبه جمع نکنید که آن جای شیطان (آلودگی) است. بدترین بندگان چرکین هایند. خدا چرکی بودن و ژولیدگی را دشمن می دارد.

شستشوی تن

رسول خدا صلی الله علیه و آله در احادیثی فرمود: حق خدا بر هر مسلمانی این است که در هر هفته یک بار سر و بدنش را شستشو دهد. هیچ‌کس نباید شب با دست چرب بخوابد و اگر چنین کرد و شیطان آسیب رساند جز خودش را سرزنش نکند. هرگاه از خواب بیدار شدید سه بار استنشاق کنید تا آلودگی های بینی زدوده شود. هرگاه از خواب برخاستید به ظرفی در نبرید مگر اینکه سه بار دستتان را بشویید زیرا هیچ یک از شما نمی داند که دستانش چگونه شب را گذرانید؛ و نیز فرمودند: ناخن های تان را بگیرید و دفن کنید و بندها و مفاصل انگشتان دست و پایتان را تمیز و لثه‌هایتان را از غذا پاکیزه کنید و مسواک بزنید و با سیمای متکبرانه و بوی بد دهان بر من وارد نشوید. مضمضه، استنشاق، مسواک زدن، کوتاه کردن شارب، چیدن و زدودن موی زیر بغل و شرمگاه، گرفتن ناخن ها، شستن جاهای چرکین بدن مانند بند انگشتان، استنجا و ختنه از فطریات اند.

بهداشت دهان و دندان

توصیه به مسواک: رسول خدا صلی الله علیه و آله در احادیثی فرمودند: مسواک بزنید و پاکیزه باشید مسواک کردن بخشی از وضوست؛ اگر بر امتم سخت نبود امر می کردم که برای هر نمازی مسواک بزنند، آن‌قدر جبرئیل مسواک زدن را سفارش کرد که ترسیدم دندانم ساییده شود یا بریزد، هر گاه مسواک در دسترس نباشد انگشتان جایگزین آن است.

شیوه مسواک زدن: راوی می گوید امیرالمومنین علیه‌السلام دندان‌هایش را از پهنا (بالا به پایین) مسواک می زد و غذا را با همه انگشتان دست می‌خورد.

آثار مسواک زدن: حضرت امام صادق علیه السلام گفتند: مسواک زدن دوازده ویژگی و فایده دارد: سنت پیامبر است دهان را پاکیزه می کند چشم را روشنی می بخشد خدا را خرسند دندان‌ها را سفید پوسیدگی دندان را برطرف و لثه را محکم و میل به غذا را زیاد می کند بلغم را می برد حافظه را تقویت نیکی‌ها زیبایی‌ها را مضاعف می‌کند و فرشتگان بدان شاد می شود.

پاداش مسواک زدن: رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: دو رکعت نماز با مسواک زدن نزد خداوند از هفتاد رکعت بدون مسواک محبوب تر است توصیه به خلال: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: چه خوب‌اند کسانی که در وضو و پس از غذا خلال می‌کنند و نیز فرمود: خلال کنید که چیزی نزد فرشتگان مغبوض تر از غذای لای دندان نیست.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***