یک مطالعه جدید از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) نشان می دهد که ویروس کوید١٩ ممکن است از طریق کفش نیز منتقل شود و خطراتی به همراه داشته باشد.

راه های اصلی انتقال ویروس کرونا از طریق سرفه و عطسه و تماس فیزیکی مستقیم با شخصی است که دارای ویروس می باشد. محققان نمونه ویروس را روی اشیاء آلوده مختلفی مانند سطح، موس های رایانه ای، سطل های زباله، نرده های بیمارستانی، ماسک صورت بیماران، تجهیزات شخصی کارگران مراقبت های بهداشتی و همچنین هوای داخل خانه و هواکش ها بررسی کرده اند.

نتایج بررسی ها نشان داده است که ٧٠ درصد از آزمایش های مربوط به کووید١٩ در کف زمین مخصوصا در بخش آی سی یو بیمارستان ها مثبت بوده است.

محققان معتقدند که این احتمالاً به دلیل "گرانش و گردش هوا" بوده که باعث شده است تا قطرات ویروس به زمین منتقل شوند.

آلوده بودن سطوح لمس شده مانند موس های رایانه، نرده های بیمارستانی و ماسک های صورت اصلا دور از انتظار نیست، اما آن چه واقعاً باعث تعجب محققان شد این بود که ١٠٠ درصد نمونه های کفپوش داروخانه بیمارستان ها، جایی که هیچ بیماری وجود نداشت نیز آلوده به ویروس کرونا بود.

محققان می گویند که احتمالا ویروس از طریق کفش به تمام طبقات بیمارستان منتقل می شود.

علاوه بر این نیمی از نمونه های کف کفش های کارکنان بخش مراقبت های ویژه (ICU) مثبت شدند، بنابراین کفش کارکنان پزشکی ممکن است به عنوان ناقل عمل کنند.

براساس این یافته ها، محققان توصیه می کنند افرادی که نزدیک بیماران کرونایی بوده اند، قبل از بیرون رفتن از آن مناطق، کف کفش خود را ضد عفونی کنند.

در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی می گوید شواهد کافی برای تأیید وجود کوید ١٩ در هوا وجود ندارد.

چقدر باید نگران آلوده بودن کفش هایتان به ویروس کرونا باشید؟

اول از همه، مجدداً تأکید می شود که این مطالعه در بیمارستانی انجام شده است که تعداد زیادی از بیماران مبتلا به کرونا را تحت درمان قرار می داد.

میزان آلودگی بیمارستان ها به ویروس مخصوصا بخش مراقبت های ویژه بیشتر از سایر مناطق است. به علاوه، تحقیقات در مورد انتقال این ویروس نشان می دهد که عوامل بیماری زا ممکن است در سطوح مختلف از جمله مقوا، پلاستیک و فلز بین ٢ تا ٩ روز باقی بماند.

بر اساس این یافته ها ویروس بر روی کفش نیز می تواند ساعت ها یا روزها باقی بماند.

اگرچه ویروس کرونا از طریق کفش نیز می تواند منتقل شود، اما احتمال آلوده شدن کفش ها به ویروس از فروشگاه های مواد غذایی یا خیابان های فضای باز و پیاده روها بسیار کم است. با این حال توصیه می شود در این ایام از پوشیدن کفش و دمپایی در منزل خودداری کنید.

چند توصیه برای استفاده از کفش ها در بحران کرونا:

●       هنگام درآوردن کفش خود احتیاط کنید. سعی کنید هنگام درآوردن آن ها به هیچ وجه کفش هایتان را لمس نکنید و در صورت تماس دست با کفش ها، بلافاصله دست هایتان را با آب و صابون بشویید.

●       کفش خود را به طور مرتب تمیز کنید. برای تمیز کردن کفش های خود، قسمت بالا و پایین را با یک محصول ضدعفونی کننده اسپری کنید، بگذارید مواد ضد عفونی کننده به مدت حدود یک دقیقه بر روی کفش باقی بماند. سپس کفش را پاک کرده و بلافاصله دست های خود را بشویید.

●       کفش های مختلفی برای داخل و خارج از منزل تعیین کنید یا اصلاً در خانه کفش نپوشید.  در هر صورت توصیه می شود که در این روزها فقط یک یا دو جفت کفش استفاده کنید. پس از درآوردن کفش ها، آن ها را روی کاغذ قرار دهید.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***