از آنجایی که آب تالاب میانکاله راکد و باتلاقی است بیماری بوتولیسم در این شرایط امکان رشد بیشتری دارد. این روزها بیماری بوتولیسم ۲۳ گونه مختلف پرنده شامل فلامینگو، پلیکان، کاکایی، قو، غاز پا خاکستری و انواع مرغابی را در تالاب میانکاله تلف کرده است.

سلام نو – سرویس اجتماعی: یک هفته پیش خبر مرگ دسته جمعی پرندگان میانکاله سر و صدای زیادی در رسانه ها ایجاد کرد و موجب تکدر بسیاری از علاقه مندان محیط زیست شد.  خبرها حکایت از مرگ حداقل 8000 پرنده مهاجر دارد.

به گزارش سلام نو، بعد از این اتفاق نگرانی از بابت شیوع بیماری مشترک میان پرندگان و انسان تشدید شد که البته با مطالعات میدانی و محیطی در همان دو روز ابتدایی این احتمال رد شد. پیش بینی‌های اولیه حکایت از احتمال مرگ تا 10000 پرنده داشت با این حال در دو روز اخیر میزان مرگ و میر پرندگان صفر اعلام شده است.

با توجه به تعداد بالای لاشه پرندگان احتمال تماس مردم با این پرندگان از دیگر مسائلی بود که نگرانی زیادی در این یک هفته ایجاد کرده است. یک دامپزشک در این باره اظهار کرده است: مردم حتی اگر  پرنده‌ با ارزش دیدند که زمین‌گیر شده و تلف نشده‌ است و می توان آن را به‌راحتی به دام انداخت نباید به هیچ عنوان به آن دست بزنند، چه برسد به آن‌که به عنوان خوراک مصرف کنند . همچنین لازم است وجود چنین پرنده‌ای را به سازمان حفاظت محیط زیست یا اداره حفاظت محیط زیست آن شهرستان گزارش کنند چرا که می‌تواند باعث انتقال انگل و بیماری‌های باکتریایی شود.

پیمان محمدزاده همچنین گفته تا اطلاع ثانوی باید فعالیت بازار پرندگان و به‌خصوص پرندگان مهاجر که در شهر «فریدون کنار» و نیمه غربی استان مازندران وجود دارند باید متوقف بماند. در حال حاضر معدوم سازی پرندگان در حال انجام است.

در روزهای اخیر گمانه‌زنی‌های گوناگونی درباره عامل اصلی مرگ دسته جمعی پرندگان میانکاله  مطرح شد که در آن از آنفلوآنزا و بوتولیسم تا فاضلاب و طعمه‌های آلوده سخن گفته شده بود. نهایتا رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد مسمومیت ناشی از دو میکروب بوتولیسم دلیل اولیه تلف شدن هشت هزار بال پرنده مهاجر تالاب میانکاله است. از آنجایی که آب تالاب میانکاله راکد و باتلاقی است بیماری بوتولیسم در این شرایط امکان رشد بیشتری دارد.

بوتولیسم چیست؟

بوتولیسم یک بیماری کشنده است که ابتلای انسان به آن می تواند موجب فلج عضلات بدن شود. بوتولیسم که حدودا 120 سال قبل کشف شده از جمله بیماری های نادری است که که از قوی‌ترین و مرگ‌بارترین سموم جهان ایجاد شده است و توان فلج کردن سیستم عصبی را دارد. باکتری کلوستریدیوم بوتولینیوم این سم را تولید می‌کند و بیشتر افراد بدون اینکه از وجود این باکتری آگاه باشند درگیر آن می‌شوند.

زمانی که کنار برکه، رودخانه و دریا هستیم و به سادگی با خاک بازی می‌کنیم ممکن است دچار این باکتری خطرزا شویم، حتی با مصرف برخی مواد مانند غذاهای کنسروی به ویژه تن ماهی این باکتری در بدن ایجاد می‌شود و رشد می‌کند. پرندگان هم به طور مستقیم با خوردن این سم و هم به صورت غیر مستقیم و از طریق خوردن بی مهره‌گان نظیر لارو مگسهایی که حاوی سم هستند ممکن است با ورود این سم به بدنشان درگیر بیماری کشنده بوتولیسم شوند. این روزها بیماری بوتولیسم ۲۳ گونه مختلف پرنده شامل فلامینگو، پلیکان، کاکایی، قو، غاز پا خاکستری و انواع مرغابی را در تالاب میانکاله تلف کرده است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***