به گزارش سلام نو، بر اساس گزارش سالانه انجمن مراکز کنترل مسمومیت آمریکا در سال 2008، بیش 60 هزار مورد مسمومیت ناشی از گیاهان سمی در این کشور گزارش شده است، که بیش از 40هزار مورد آن در کودکان کمتر از 5 سال روی داده است.
وی ادامه داد: معادل 4.3 درصد از کل موارد مسمومیتهای گزارش شده در این گروه سنی هستند. به عبارتی، گیاهان سمی به عنوان دهمین عامل بروز مسمومیت در کودکان در این کشور محسوب میشوند.
عضو هیأت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: در کشور ما هر چند آمار دقیق و رسمی از شیوع مسمومیتهای گیاهی وجود ندارد ولیگزارشهای بدست آمده در سال 1397 حاکی از بروز انواع مسمومیتهای اتفاقی و عمدی در اثر مصرف گیاهان سمی در مناطق مختلف کشور است بهطوریکه 0.4 درصد از مسمومیتهای مراجعه شده به بیمارستانها در سال 1397 (552 نفر) ناشی از گیاه سمی بوده است.
وی افزود: شرایط اقلیمی و تنوع آب و هوایی در کشور ما منجر به ایجاد تنوع زیادی در گونههای گیاهی شده است که این امر خود موجب دسترسی مردم به انواع گیاهان دارویی و سمی در مناطق وسیعی از کشور میشود. در سالیان اخیر، افزایش گرایش مردم به مصرف داروهای گیاهی و گیاهان دارویی، سبب مصرف گیاهان به صورت ناآگاهانه و خودسرانه با حدس داشتن ارزش دارویی و به منظور خوددرمانی بیماریها شده است.
سلطانی نژاد با بیان اینکه مسمومیت با گیاهان در برخی از گروههای سنی و شغلی به میزان بیشتری مشاهده میشود گفت: همان گونه که ذکر شد مسمومیت ناشی از گیاهان در کودکان زیر 5 سال شیوع بیشتری دارد. کنجکاوی ذاتی کودکان در این محدوده سنی و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی مانند میوه، دانه و برگ آن، سبب میشود تا کودک به صورت اتفاقی و از روی کنجکاوی اقدام به بلع قسمتهای مختلف یک گیاه سمی کند.
/ایسنا