یکی از مشکلاتی که بسیاری از والدین با کودکان خود دارند خوابیدن کودک است که این مشکلات به صورت های مختلف خود را نشان می دهد و علت های مختلفی دارد.

یکی از این مشکلات خوابیدن کودک که والدین با آن روبرو هستند این است که کودک آن ها بسیار وابسته به والدین به ویژه مادر است و هنگام خوابیدن ترجیح می دهد که در اتاق و تختخواب او بخوابد و همیشه برای خوابیدن کودک در اتاق و تختخواب خودش مشکلاتی وجود دارد.

این وابستگی در بسیاری از کودکان تا جایی پیش می رود که آن ها حتی با وجود این که به سنی رسیده اند که تا حدّ زیادی استقلال پیدا کرده اند اما برای خوابیدن به تنهایی امتناع می کنند و این موضوع برای بسیاری از والدین دارای مشکلاتی شده است.

عادت کردن و وابستگی کودک به این که در اتاق خواب والدین خود بخوابد و ترجیح می دهد که حتما در کنار مادر خود باشد می تواند علت های متفاوتی داشته باشد که ترس از تاریکی، کابوس و خواب های وحشتناک، ترس از تنهایی، وابستگی شدید به پدر و مادر به ویژه مادر و...می توانند برخی از آن ها باشند.

در این مطلب به طور مختصر به برخی از روش های موثر برای خوابیدن کودک در اتاق خود اشاره می کنیم و در مطالب بعدی به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.

اجازه ندهید که کودکان بستر پدر و مادر خود را بستر خود بدانند.

از ابتدا و هنگامی که کودک سن کمتری دارد اجازه ندهید عادت کند که در بستر پدر و مادر خود بخوابد.

اگر کودک تمایل دارد که در بستر پدر و مادر خود بخوابد باید از علت آن آگاه شوید و در رفع آن تلاش کنید.

برای مثال؛ برخی از کودکان وقتی که در اتاق خود به تنهایی می خوابند ترس از تاریکی دارند و همیشه از رفتن به اتاق خود و دور شدن از بستر والدین پرهیز می کنند که پدر و مادر باید یک چراغ خواب کوچک و کم نور را در اتاق کودک روشن بگذارند تا بتواند ترس او را کم کند.

در عین حال به کودک خود این اطمینان را بدهید که هیچ خطری وجود ندارد و مراقب او هستید و حتی می تواند از یک شی مثل عروسک که آرامش دهنده است استفاده کنید تا او احساس تنهایی نکند.

در صورتی که کودک نپذیرفت که در اتاق خود بخوابد باید برای او توضیح دهید و او را متقاعد کنید که هرکسی باید در اتاق و در تختخواب خود بخوابد و به او این اعتماد به نفس را دهید که توانایی این کار را دارد و سپس به طور قاطعانه کودک را به اتاقش بازگردانید.

باید اتاق کودک را طوری برایش چیدمان کنید که برایش دوست داشتنی باشد و علاقه داشته باشد که برای خواب به اتاق خودش برود و به اتاق خود حس دلبستگی داشته باشد که این حس دلبستگی را باید در او ایجاد کنید.

باید اتاق کودک خود را با وسایل و اسباب بازی هایی که علاقه دارد تزیین کنید.

باید اطمینان پیدا کنید که اتاق کودک شما از لحاظ گرمایشی و سرمایشی و همچنین آرامش و راحتی وضعیت استاندارد و‌ خوبی دارد.

برای این که کودک حس دلبستگی و وابستگی به اتاق شما و تختخواب شما پیدا نکند نباید اجازه دهید که در تختخواب و اتاق شما به او خوش بگذرد و ترجیح دهد که به اتاق خودش برود و در تختخواب خودش بخوابد.

برای این که کودک به خوابیدن در اتاق خود علاقه مند شود باید از تشویق کلامی و عاطفی مثل «چه دختر خانمی» یا «پسرم بزرگ شده، آقا شده» و...استفاده کنید و او را مورد نوازش خود قرار دهید.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***