با این همه مادر جولیان آسانژ با استناد به وکیل پسرش گفت، او احتمالا ظرف ۲۴ ساعت در دادگاهی در انگلیس حاضر خواهد شد و احتمالا انگلیس حداکثر حبس ۱۲ ماه را برای او در نظر خواهد گرفت، اتفاقی که اگر رخ دهد شاید حسرت آسانژ را در پی داشته باشد که چرا زودتر حبس یک ساله را نکشید.
سلام نو – سرویس بین الملل: بالاخره پس از هفت سال کش و قوس بین انگلیس و اکوادور جولیان آسانژ، موسس و مدیر وبسایت افشاگر ویکی لیکس، از سفارت اکوادور اخراج و تحویل پلیس انگلیس داده شد.
این افشاگر مشهور و شناخته شده هفت سال پیش پس از صدور حکم بازداشت بین المللی خود به سفارت اکوادور فرار کرد و از این کشور پناهندگی سیاسی گرفت و تمام هفت سال گذشته را بدون بیرون آمدن از این مکان گذراند، اما در نهایت امروز با لغو پناهندگی سیاسی او پلیس به داخل سفارت آمد و او را بازداشت کرد.
مورنو، رئیس جمهوری اکوادور در این زمینه ویدیویی منتشر کرد و با اشاره به پایمال شدن معاهدات بینالمللی اعلام نمود که مصونیت سیاسی جولیان آسانژ لغو شده است.
ویکی لیکس در واکنش به این اقدام اکوادور در توییتی نوشت:
"اکوادور به طور غیرقانونی پناهندگی آسانژ را در اقدامی مغایر با قوانین بین المللی لغو کرد . او توسط پلیس انگلیس در داخل سفارت اکوادور دستگیر شده است. سفیر اکوادور پلیس را به داخل سفارت هدایت کرده است. آسانژ از سفارت خارج نشد سفیر اکوادور پلیس انگلیس را به داخل آورد و او فورا دستگیر شد."
جولیان آسانژ در سال ۲۰۱۲ در حالی که به آزار جنسی دو زن در سوئد متهم شده بود و کشور سوئد نیز از انگلیس درخواست کرده بود تا آسانژ را بازداشت کند و به سوئد استرداد کند که وی در همان زمان به سفارت اکوادور پناه برد و پناهنده شد. آسانژ اتهامات دو زن سوئدی را «بیپایه» خواند و گفت تمامی برخوردهای جنسی با رضایتی دوطرفه بودهاند. هویت دو زن سوئدی که از آسانژ شکایت کردهاند نامشخص است.
ویکی لیکس؛ دوستِ دشمنتراش آسانژ
تمام فشارهایی که امروز روی جولاین آسانژ هست به سایت افشاگر مشهور او یعنی ویکی لیکس و افشاگریهای بزرگش به خصوص درباره جنگ عراق و افغانستان مربوط است.
ویکیلیکس که در ۲۰۰۶ میلادی افتتاح شد و در طول یک سال از آغاز فعالیت خود ادعا کرد که بیش از ۱٫۲ میلیون مدرک و سند در اختیار دارد.
ویکیلیکس تاکنون جوایز و عناوین متعدد کسب کرده ازجمله جایزه ۲۰۰۸ رسانههای جدید از طرف مجله اکونومیست. این پایگاه همچنین در ژوئن ۲۰۰۹ جایزه رسانههای بریتانیا را از عفو بینالملل در رده رسانههای نو برای نشر سال ۲۰۰۶ «کنیا: گریه خون – قتلهای قضایی اضافی و ناپدیدشدنها»که گزارشی از سوی کمیسیون ملی حقوق بشر کنیا در مورد کشتارهای پلیس در کنیا بود، بهدستآورد.
در سال 2010 نیز این سایت در لیست "سایتهایی که میتوانند کاملاً اخبار دنیا را تغییر دهند " قرار گرفت و رتبه اول را کسب کرد، اما دوره آرامش ویکی لیکس و آسانژ کوتاهتر از چیزی بود که به نظر میرسید.
ویکیلیکس در ابتدا 92000هزار سند در رابطه با جنگ آمریکا در افغانستان منتشر کرد و پس از مدارک جنگ افغانستان، حوالی ۴۰۰۰۰۰ سند مربوط به جنگ عراق را منتشر کرد. با انعکاس مدارک جنگ عراق در رسانهها، بی اعتنایی دولت آمریکا به گزارشهای مقامات عراقی حاکی از وجود شکنجه در کمپهای زندانیان ارتش آمریکا، به جهانیان نمایان گشت. در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۰ ویکی لیکس و ۵ نشریه مهم جهانی مدارک مربوط به " افشای اسناد دیپلماتیک ایالات متحده " را منتشر نمودند، مدارکی که منجر به تقابل آمریکا با این سایت و جولیان آسانژ شد.
از ۷ دسامبر ۲۰۱۰ وسترن یونیون، مسترکارد، ویزا، بانک آمریکا، پیپل تمام نقل و انتقالات و حوالههای بانکی با ویکی لیکس را ممنوع کردند، کاری اعتراض آسانژ را در پی داشت. به مرور فشارها به آسانژ افزایش یافت و در نهایت او در لندن گیر افتاد و راه فرار جز پناه بردن به سفارت اکوادور نیافت.
سرنوشت آسانژ چه میشود؟
رییس جمهور اکوادور تاکید کرد از انگلیس تضین گرفته که آسانژ را به کشوری که مجازات اعدام دارد تحویل نخواهد داد و به نظر میرسد با این وصف میتوان از زنده ماندن افشاگر سپید مو مطمئن بود، اطمینانی نه چندان محکم! او در دنیای دوستان دولتی و قدرتمند زیادی ندارد و در شرق و غرب بسیاری آرزوی سکوت ابدیش را دارند ولی شاید او بتواند نیم نگاهی به روسها داشته باشد.
تا اینجای کار هم از جمله واکنشهای حمایتی از آسناژ به روسیه بر میگردد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم بازداشت آسانژ به دست پلیس انگلیس را "خفه شدن آزادی به دست دموکراسی" توصیف کرد. او گفت: دست دموکراسی گلوی آزادی را میفشارد.