۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۰
کد خبر: 812925

کمبود بیوتین گاهی اوقات در مادران باردار نیز مشاهده می گردد که باید با دریافت کافی منابع غذایی یا مکمل های دارویی از بروز کمبود و اختلال در رشد جنین پیشگیری کرد.همچنین کمبود در نوزادانی که دچار درماتیت پوستی هستند و افرادی که بخشی از وعده غذایی شان را حذف کرده اند،ممکن است دیده شود.

نقش بیوتین در سلامت

دریافت کافی این ویتامین به سلامت پوست،مو و ناخن کمک می کند.به گونه ای که گاهی با مصرف مکمل بیوتین بهبود مشخصی در سلامت آن ها ایجاد می گردد.پزشکان در بعضی از موارد ریزش مو از مکمل بیوتین استفاده می کنند.

بیوتین باعث می شود که بدن کراتین بیشتری تولید کند.کراتین پروتئینی است که در رشد مو،ناخن و بهبود پوست نقش دارد.بنابراین با استفاده از مکمل های این ویتامین یا مواد غذایی که به طور طبیعی حاوی بیوتین است،می توان شاهد تغییرات مثبتی در پوست و مو بود.

نتایج تحقیقات نشان می دهد،ضخامت ناخن افرادی که از مکمل های بیوتین استفاده می کنند،۲۵درصد بیشتر از زمانی است که به مقدار کافی بیوتین دریافت نمی کنند.در مشکلاتی مثل التهاب روده،کولیت اولسر،روده تحریک پذیر و یا اسهال مزمن،بنا به نظر پزشک متخصص می توان از بیوتین استفاده کرد.هم چنین غذای ماهیچه ها،پروتئینی است که از سه اسید آمینه والین،لوسین و ایزولوسین تشکیل شده است.

این اسیدهای آمینه برای ساختن ماهیچه نیاز به ویتامین بیوتین کافی دارند.برای این کار همیشه باید یک هزارم گرم از این ویتامین در کبد ذخیره باشد که بتواند نیازهای ضروری بدن را بدون تاخیر برطرف نماید.حیوانات و گیاهان مانند انسان دائما به این ویتامین نیازمندند.این ویتامین در حفظ سلامت بافت عضله،مغز استخوان و سیستم عصبی نیز موثر می باشد.دریافت مقدار مناسب بیوتین به کنترل وزن بدن،سلامت قلب،کاهش کلسترول خون،تنظیم قند خون و کنترل دیابت کمک می کند.

کمبود بیوتین در میان زنان باردار بسیار شایع است.نتایج تحقیقات نشان می دهد که کمبود این ویتامین در دوران بارداری،می تواند احتمال رشد غیرطبیعی جنین را افزایش دهد.

توصیه شده است مصرف روزانه ۳۰میکروگرم بیوتین،به همراه اسید فولیک به زنان باردار،کمبود بیوتین بدن را جبران می کند.مطالعات نشان می دهد که مصرف بیوتین به همراه کروم،قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱و۲را کاهش می دهد؛همچنین استفاده از بیوتین،مقاومت به انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲کاهش داده،سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و متابولیسم بدن را افزایش می دهد.

افراد در معرض خطر کمبود بیوتین

کمبود بیوتین ممکن است در بارداری،تغذیه با لوله در طولانی مدت،سوءتغذیه و کاهش وزن سریع به وجود بیاید.البته به نظر می رسد سیگار نیز از جمله عواملی باشد که در کمبود بیوتین نقش داشته باشد.معمولا بیوتین به صورت مکمل(خوراکی یا تزریق)در مواردی مانند ریزش مو،شکستگی ناخن ها،التهابات پوستی در نوزادان،دیابت و افسردگی متوسط و همچنین سایر موارد کمبودی که نام برده شد،تجویز می شود.

گاهی کمبود سایر ویتامین های گروه Bمثل کمبود پانتوتنیک اسید نیز می تواند در کاهش دسترسی بدن به بیوتین نقش داشته باشد.استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها به دلیل آسیب رساندن به فلور میکروبی روده می تواند میزان بیوتین تولیدی در بدن را کاهش دهد.

کمبود بیوتین گاهی اوقات در مادران باردار نیز مشاهده می گردد که باید با دریافت کافی منابع غذایی یا مکمل های دارویی از بروز کمبود و اختلال در رشد جنین پیشگیری کرد.همچنین کمبود در نوزادانی که دچار درماتیت پوستی هستند و افرادی که بخشی از وعده غذایی شان را حذف کرده اند،ممکن است دیده شود.

علائم کمبود بیوتین

علائمی مثل درماتیت،خشکی پوست،التهاب زبان،خستگی،افسردگی،درد در عضلات،کم خونی،ریزش مو،کاهش رشد در نوزادان و کودکان و...در کمبود بیوتین مشاهده می گردد.

معمولا آزمایش خاصی برای تشخیص کمبود بیوتین در بدن وجود ندارد و آن را اغلب از روی علائم کمبود،شناسایی می کنند.

عوارض کمبود ویتامین در جوجه ها عبارتند از فلجی،کاهش رشد،چرت زدن،ضعف،ناهماهنگی و ناصافی پر و بال.

اگر کمبود شدید باشد،منجر به نوعی فلجی که با فلج ناشی از کمبود ویتامین Eمتفاوت است،مواجه می شود.

زردی موجود در منقارها و پاها از بین می رود و تاج بی رنگ می شود.به هنگام کمبود مزمن ویتامین Aممکن است اشک ایجاد شود و مواد پنیری شکل در پلک ها جمع شود.

کلیه ها کمرنگ شده و کورک های کوچک سفید در مجاری تنفسی و گوارشی دیده می شود و رسوب اسید اوریک در قلب و کبد و طحال دیده می شود.

فلج ناشی از کمبود ویتامین AوEهردو عدم تعادل است ولی در ویتامین Eخونریزی و تورم مخچه وجود دارد.

کمبود بیوتین در موارد ذیل نیز گزارش شده است،از جمله:

دیالیز

در بیمارانی که به مدت طولانی تحت همودیالیز قرار می گیرند،کاهش یا افزایش غلظت بیوتین پلاسما گزارش شده است.

سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

کمبود بیوتین در جوجه با سندروم هیپوگلیسمی کشنده و کلیه کبد چرب همراه است.اختلال در گلوکونئوژنز ناشی از کمبود فعالیت پیروات کربوکسیلاز علت هیپوگلیسمی است.بیوتین کبدی به طرز معنی داری در نوزادان دچار مرگ ناگهانی در مقایسه با نوزادانی که به دلایل دیگر می میرند پایین تر است.

گوارشی یا الکلیسم

کاهش غلظت بیوتین خون یا کبد یا دفع ادراری بیوتین در الکلیسم،بیماری های معده و بیماری های التهابی گزارش شده است.

مسمومیت با بیوتین

مصرف دوزهای روزانه تا ۲۰۰میلی گرم خوراکی و تا ۲۰میلی گرم تزریقی جهت درمان اختلالات متابولیسمی مادرزادی و کمبود اکتسابی بیوتین پاسخ دهنده به بیوتین استفاده می شود.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***