اکنون بزرگ ترین مرکز حضور داعش در سوریه از نظر مساحت جغرافیایی در وسط بادیه سوریه یک منطقه صحرایی است و این حضور از جنوب شرق شهر السخنه در استان حمص تا جنوب دیرالزور و منطقه التنف ادامه دارد.
خطر این بخش از عناصر داعش به دلیل نزدیکی به پایگاه التنف امریکا است که سبب می شود نیروی هوایی سوریه و روسیه نتوانند این مناطق را که از اصلی ترین پایگاه های داعش به شمار می رود، هدف قرار دهند.
منابع میدانی سوریه، آمریکا را به تسهیل حملات داعش به پایگاه های ارتش در جنوب دیرالزور و شرق حمص از داخل منطقه 55 کیلومتر متهم می کنند.
از دیگر مناطق حضور داعش در خاک سوریه منطقه مابین شمال دیرالزور و جنوب حسکه در شرق رود فرات است که این گروه تروریستی از این منطقه نمی تواند خطر چندانی برای ارتش سوریه در غرب فرات بویژه در البوکمال و المیادین داشته باشد.
عناصر داعش همچنین بخش هایی از جنوب شرق استان حسکه را تحت اشغال دارند .در این منطقه فرماندهان ردیف اول داعش و شمار زیادی از عناصر آن حضور دارند که بین دو هزار و 500 تا چهار هزار تروریست برآورد می شوند.
عملیات نیروهای دمکراتیک کرد همپیمان آمریکا در این مناطق به کندی پیش می رود چرا که آمریکا از حضور داعش در این مناطق مطابق اهداف خود از جمله ادامه حضورش در خاک سوریه سواستفاده می کند.
چهارمین منطقه حضور داعش در سوریه در حوض یرموک در جنوب غرب درعا است.
این منطقه در مرزهای فلسطین و اردن قراردارد و از یک طرف نیز با مناطق تحت اشغال دیگر تروریست های سوری هم مرز است./ایرنا
به گزارش سلام نو، «رئیف علی» رئیس هیات کشاورزان روستای العامریه گفت: مردم این روستا پس از شش سال در حالی که مجبور به ترک خانه و روستا شده بودند حالا به روستای خود بازگشته اند تا منزل خود را بازسازی کرده و باردیگر روی زمین خود کشاورزی کنند. غالب مردم این روستا در باغ های گردو، زیتون و تاکستان کار می کنند.
در روستای الطرفاوی که در 73 کیلومتری شرق شهر حمص قرار دارد نیز خانواده ها به روستا بازگشته و زندگی عادی جاری شده و مردم روستا به دامداری و کشاورزی و کشت گندم مشغول شده اند در حالی که این روستا شش سال در اشغال گروه تروریستی داعش بود و حالا توسط ارتش سوریه و نیروهای مقاومت آزاد شده است.
خبرگزاری رسمی سوریه همچنین گزارش داد که 300 نفر از اهالی حومه جنوب شرقی دیر الزور نیز به خانه های خود بازگشته اند.
بر پایه این گزارش در میان این افراد دهها نفر مشمول عفو عمومی شده و در جریان آشتی ملی به اوضاع آنها رسیدگی شده وجود دارد که آماده پیوستن به یگان ها و تشکیلات نظامی دولت سوریه هستند.
طبق این گزارش این 300 نفر در میان جشن ها مردمی که در روستا الصالحیه برگزار شده بود از طریق گذرگاه الصالحیه که در کرانه رود فرات تعیین شده بود به روستاها و شهرک های خود در حالی که یگان های مهندسی ارتش سوریه آنها را از بقایای نظامی داعش پاکسازی کرده اند، بازگشتند.
12 میلیون نفر از 24 میلیون جمعیت سوریه در جریان بحران هشت ساله در این کشور از خانه های خود به دیگر شهرهای سوریه و یا خارج از این کشور و کشورهای اروپایی و افریقایی آواره شدند.
بر اساس برخی آمارهای اکنون بیش از 5 میلیون نفر از این افراد به خاطر برقراری ثبات و آرامش به خانه های خود بازگشته اند.
استان دیرالزور در شرق سوریه قبل از آزادسازی یکی از پایگاه های داعش پس از زمان اعلام خلافت خود خوانده آن در الرقه سوریه در سال 2012 به شمار می رفت.
داعش با حمله به شهرک ها و روستاهای این استان ها شمار زیادی از غیرنظامیان را در این سال ها قتل عام و اعدام کرد. از جمله اقدامات هولناک آنها ربودن بیش از چهارصد غیر نظامی از جمله تعدادی زن و کودک بود و در یک جنایت دیگر بیش از سیصد نفر از اهالی روستای بغیلیه سوریه را قتل عام کرد.
اهمیت راهبردی دیرالزور به این دلیل است که ۴0 درصد از حوضه های نفتی موجود در سوریه در استان دیرالزور واقع شده است.
ارتش و نیروهای مقاومت سوریه آبان ماه 1396 آخرین عملیات را برای آزادسازی کامل استا دیرالزور از اشغال داعش انجام دادند.
پایان حضور داعش در مناطق مختلف دیرالزور پیروزی راهبردی و شروع دیگری برای پیشروی ارتش سوریه به سمت منطقه «البوکمال» و آزادسازی این نقطه راهبردی بود.
شکست سنگین گروه تروریستی داعش در استان های الرقه و دیرالزور،ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان آن با تعقیب عناصر این گروهک به دنبال نابودی کامل آن هستند.