«خانه دختر» برخی از مشکلات دختران ایرانی را به تصویر کشیده و در حقیقت به صورت فمینیستی به این معضلات پرداخته است.
شهرام شاه حسینی، کارگردان فیلم سینمایی خانه دختر برخلاف عقیده مخاطبان و کارشناسان عنوان می کند که این فیلم اثری با محتوای اجتماعی نمی باشد بلکه ارزش و کرامت انسانی را به نمایش می گذارد.
فیلم سینمایی «خانه دختر» یکی از فیلم های پرحاشیه سال های اخیر سینمای ایران بوده است که بسیاری از افراد مخالف مضمون کلی آن بوده اند اما این فیلم درد بسیاری از دختران جامعه را از قاب سینما نشان داد هرچند که سانسورهایی هم در آن صورت گرفت و واکنش های زیادی را به همراه داشت.
داستان فیلم سینمایی خانه دختر
سمیرا دختر جوانی است که مادر ندارد و با پدر و خواهرش که از لحاظ سنی از او کوچکتر است زندگی می کند.
او و پسر جوانی به نام منصور قصد ازدواج با یکدیگر را دارند که مادر منصور به خاطر حساسیت خود و خانواده اش به پسرش تأکید می کند که سمیرا حتما روز قبل از عروسی اش باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کرده تا او را چک کند و از همه لحاظ مطمئن شود.
سمیرا که یک دختر بی حاشیه ای ست از این حرف مادر شوهر خود بسیار بهت زده شده و استرس بسیاری به او وارد می شود؛ از اینرو از مطب دکتر زنان فرار کرده و پس از چندین بار تماس با منصور که او هم با یک حادثه در خیابان روبرو شده و نمی تواند پاسخگوی او باشد، اقدام به خودکشی می کند.
پس از این که سمیرا فوت می کند، بهار و پریسا دو دوست او تصمیم می گیرند که دلیل خودکشی او را مشخص کنند و متوجه شوند که دوستشان به چه علت دست به چنین کاری زده است.
پس از تحقیقات و دنبال کردن این موضوع، بهار و پریسا متوجه می شوند که همه افرادی که سمیرا را می شناختند از او به عنوان یک دختر بسیار ساده و نجیب یاد می کنند.
پدر سمیرا به دلیل حفظ آبروی خود و ناراحت بودن از موضوع خودکشی دخترش مخالف این کار و تحقیقات دوستان دخترش بود.
بهار و پریسا به همین دلیل از تحقیقات خود صرف نظر کرده و بهار به شهر خود بازمی گردد.
در سکانس پایانی فیلم سینمایی خانه دختر، ترس نگاه خواهر سمیرا مشاهده می شود که برخی از مخاطبان بر این باور هستند که شاید سرنوشتی چون سمیرا را در آینده داشته باشد.
سانسور فیلم سینمایی خانه دختر
فیلم سینمایی خانه دختر در سی و سومین جشنواره فیلم فجر اکران شد اما این اکران متفاوت از دیگر آثار پخش شده بود و هنگامی که بر روی پرده سینماهای ایران هم به نمایش در آمد با سانسورهایی و تدوین های مجددی روبرو شد به طوری که حذف برخی از سکانس ها را به دنبال داشت و با ابهاماتی به نمایش در آمد.
این سانسور باعث شد که بسیاری به این موضوع واکنش نشان دهند به طوری که برخی از منتقدان بر این باور بودند که داستان خانه دختر با ابهامات و نامفهومی هایی همراه بود.
دو عاملی که باعث نامفهومی فیلم سینمایی خانه دختر برای بسیاری از منتقدان و مخاطبان شد، سانسور بسیار آن و پایان باز فیلم بود که این مورد دوم به انتخاب شهرام شاه حسینی، کارگردان آن انجام شد.
محمد شایسته، تهیه کننده فیلم سینمایی خانه دختر هنگام اکران این اثر این طور گفت:
«در آن دوره از جشنواره و همین طور نمایشهایی که «خانه دختر» خارج از کشور در سوئد یا جشنوارههایی همچون توکیو داشت، نسخه ۷۹ دقیقهای نمایش داده شد اما پس از آن برای اکران عمومی دو دقیقه از فیلم سانسور شد بنابراین ۱۰ یا ۲۰ دقیقه حذفی که درباره این فیلم مطرح میشود، صحت ندارد. فیلم «خانه دختر» اصولا در همان نسخهای که در جشنواره فیلم فجر هم اکران شد این خاصیت را داشت که پس از پایان فیلم، تماشاگر در یک لحظه نمیتوانست متوجه شود که موضوع چیست و او را با خود درگیر میکرد. در واقع پس از تمام شدن فیلم، تماشاگر به همه ابعاد فیلم فکر میکند و الان هم همین شرایط در فیلم وجود دارد.»
برخی از عوامل فیلم سینمایی خانه دختر
کارگردان: شهرام شاهحسینی
تهیهکننده: محمد شایسته
نویسنده: پرویز شهبازی
بازیگران:
رعنا آزادیور در نقش سمیرا
حامد بهداد در نقش منصور
بابک کریمی در نقش پدر سمیرا
پگاه آهنگرانی در نقش پریسا
پردیس احمدیه در نقش ستاره خواهر سمیرا
باران کوثری در نقش بهار
رویا تیموریان در نقش مادر منصور
بهناز جعفری در نقش خاله منصور
نسیم ادبی در نقش خواهر منصور
امیرعلی نبویان در نقش رضا
محمدرضا هدایتی در نقش مسئول تالار عروسی
نادر فلاح در نقش سرایدار خانه