به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، دستجردی گفت: بیماری آلزایمر یکی از انواع زوال عقل است. عقل شامل گفتار، حساب کردن، و.. است که حافظه جزئی از آن است. در آلزایمر، چون اولین علامت از دست دادن حافظه است بیشتر به حافظه برمی گردد. زیر پنجاه سال آلزایمر زودرس است و خاص و کم است.
مهدی وحید دستجردی، متخصص مغز و اعصاب گفت: بیماری آلزایمر یکی از انواع زوال عقل است. عقل شامل گفتار، حساب کردن، و.. است که حافظه جزئی از آن است. در آلزایمر، چون اولین علامت از دست دادن حافظه است بیشتر به حافظه برمی گردد.
وی ادامه داد: آلزایمر به سن مربوط است و هرچه سن بالاتر برود شیوع این بیماری بیشتر میشود. البته بحث ژنتیک هم تاحدودی نقش دارد. خود شخص آلزایمر را متوجه نمیشود و یکی از علامتهای آن این است که خود شخص باور نمیکند و حتی برای پوشش این اختلال هم افسانه بافی میکند، فرد به خاطر ندارد، اما داستان میسازد. کسی که خیلی از اختلال حافظه شاکی است آلزایمر ندارد. اطرافیان متوجه میشوند شروع آن هم با مسائل خیلی کوتاه مدت است اگر به هیچ طریقی یادش نیاید آلزایمر دارد.
این متخصص مغز و اعصاب در ادامه بیان کرد: فراموشی هیچ ربطی به آلزایمر ندارد و به آن میگویند زوال عقل کاذب که هرکسی ممکن است در دورانی فراموشی بگیرد. آلزایمر بحث بسیار پیچیدهای است. یکسری آلارمهایی وجود دارد که میشود به آن دقت کرد، مثلا ببینیم فرد فراموش کرده دیروز چه اتفاقی افتاده است و به طور کلی یادش نیاید، به او اگر وقت هم بدهیم باز هم یادش نیاید، این رفتار یک نوع آلارم است، البته باز هم لزوما آلزایمر نیست.
دستجردی ادامه داد: یکی از راههای مهم برای پیشگیری از آلزایمر، ورزش فکری و تمرین کردن هست، ولی کسی که علائم آلزایمر دارد دیگر توصیه به تمرین فکری نمیکنیم، چون دیگر فایدهای ندارد و یک بار روحی شدید برای او دارد، طوریکه اضطراب، استرس و افسردگی فرد را شدید میکند.
وی در پایان اظهار داشت: تغذیه سالم هم برای پیشگیری از آلزایمر نقش دارد، ولی اینکه بتوانیم با خوراکی و تغذیه آلزایمر را درمان کنیم اصلا امکانپذیر نیست و فقط میتوانیم آلزایمر را کنترل کنیم.
نظر شما