۱۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۱
کد خبر: 55346484

باروی بیضی شکل که ارتفاع آن به سه متر می‌ رسد محوطه قلعه را در بر گرفته است. دیوارهای بیرونی و اصلی قلعه تقریبا سالم مانده است. این دیوارها قلعه را به سه قسمت مجزا تقسیم می‌کنند.

از دژ پشت قلعه چه می‌دانید؟

به گزارش سلام نو، دژ پشت قلا (کردی) یا به فارسی پشت قلعه در فاصله پنج کیلومتری در ناحیه جنوبی شهرستان آبدانان در شمال غربی روستای پشت قلا بر روی تپه‌ای بلند دیده می‌ شود.

قلعه مذکور دارای بخش‌های متعددی از جمله باروی قلعه، برجکهای دیده بانی و نگهبانی، ورودی قلعه اماکن مسکونی و شاه نشین، تونل و پلکان متعلقه بوده است. این اثر فرهنگی-تاریخی مربوط به دوران ساسانیان است.
این قلعه در سال ۱۳۸۰ به جهت اهمیت آن و انجام مطالعات باستان شناسی و حفاظت و مرمت آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

از دژ پشت قلعه چه می‌دانید؟

در پنج کیلومتری جنوب شهرستان آبدانان و در میان روستا پشت قلعه، بر بلندی تپه ای منفرد که رودخانه جاری آبدانان از پای آن می گذرد، آثار بنای قلعه ای به چشم می خورد. مصالح به کار رفته در قلعه قلوه سنگ، گچ و ساروج می باشد.
 

از دژ پشت قلعه چه می‌دانید؟

آثار به جا مانده از این اثر ارزشمند شامل برجهای نگهبانی، بارو، شاه‌ نشین، اتاق‌ های مسکونی، پلکان و... است. باروی بیضی شکل که ارتفاع آن به سه متر می‌ رسد محوطه قلعه را در بر گرفته است. دیوارهای بیرونی و اصلی قلعه تقریبا سالم مانده است. این دیوارها قلعه را به سه قسمت مجزا تقسیم می‌ کنند. در قسمت غربی قلعه، آثار برج دیده می‌ شود و سوراخی بر روی برج قسمت جنوبی قلعه است که کاربری آن دیده‌ بانی است. بر باروها و دیوارهای آن، برجهایی با فواصل تقریباً مساوی در اطراف دژ به صورت کنگره‌ دار ساخته شده که دارای اتاق‌ های کوچک دیده‌ بانی و طاق‌ های قوسی شکل است. در منتهی‌ الیه قسمت جنوبی و جنوب شرقی دژ، شاه نشین قلعه و اتاق‌ های مسکونی قرار دارند که یک چهارم دژ را تشکیل می‌ دهند و مابقی محوطه قلعه است. این قسمت دارای اتاق‌ هایی با تاق‌ های نیم‌دایره و تاقچه‌ ها و طاقنماهایی است که گاه قطر دیوار آن به یک متر می‌ رسد. این قلعه جنبه نظامی داشته و دور تپه‌ ها کانالی طبیعی قرار دارد که مانند خندقی از دژ محافظت می‌ کند.
 

از دژ پشت قلعه چه می‌دانید؟

بنای قلعه روستا پشت قلعه تحت حفاظت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان است که در سال ۱۳۸۰ به جهت اهمیت آن و انجام مطالعات باستان شناسی و حفاظت و مرمت آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

منبع: تریپ یار 

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید