این کاروانسرا در خاتون آباد پاکدشت واقع شده و به این نام معروف است. بنای بیرونی این کاروانسرای تاریخی از نوع چهار دیواری و بنای داخلی آن شامل ایوان ورودی، صحنی وسیع، حجرات بزرگ و کوچک و اصطبل‌های ستون دار است که چشم انداز بی نظیری به این کاروانسرا بخشیده است.

با کاروانسرای خاتون آباد پاکدشت بیشتر آشنا شوید

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، خاتون آباد در دوره قاجار راه ارتباطی چند شهر مختلف کشور به تهران بوده و میان بزرگراه تهران و مشهد واقع شده است. این منطقه جاذبه های تاریخی متعددی دارد که میتوان به کاروانسرای تاریخی آن اشاره کرد که از بناهای تاریخی شهرستان پاکدشت محسوب می شود. این کاروانسرا در دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار توسط حاج ملا علی کنی ساخته شده است. این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۳۵ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

با کاروانسرای خاتون آباد پاکدشت بیشتر آشنا شوید

کاروانسرای خاتون آباد پاکدشت در سال ۱۲۳۸ خورشیدی  توسط روحانی مرحوم ملا علی کنی بنا شده است. خاتون آباد در این دوره راه ارتباطی چند شهر مختلف کشور به تهران بوده و میان بزرگراه تهران و مشهد واقع شده است. کاروانسرا در قسمت غربی بخش خاتون آباد از بناهای تاریخی شهرستان پاکدشت است. بنا به تحقیقات انجام شده و گفته های ساکنین بومی این شهر، این کاروانسرا در دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار توسط روحانی معروف حاج ملا علی کنی ساخته شده است. وی که به قصد زیارت امام رضا (ع) راهی می شود به این منطقه که می رسد مکانی برای استراحت نمی یابد به همین دلیل هزینه سفر خود را صرف ساخت مامنی برای استراحت و رفاه حال زائرین امام هشتم (ع) می کند.

با کاروانسرای خاتون آباد پاکدشت بیشتر آشنا شوید

معماری کاروانسرای خاتون آباد

بنای بیرونی این کاروانسرای تاریخی از نوع چهار دیواری و بنای داخلی آن شامل ایوان ورودی، صحنی وسیع، حجرات بزرگ و کوچک و اصطبل های ستون دار است که چشم انداز بی نظیری به این کاروانسرا بخشیده است. روی سقف کاروانسرا ۱۲۸ گنبد کوچک و کوتاه و ۱۲ گنبد بزرگ و بلند قرار گرفته و کف حیاط، حجره ها، دیوارها و ستون های کاروانسرا همگی از آجر چهارگوش استفاده شده و ملات بکار رفته گل و آهک بوده است. این بنا از زمان قاجار تا به امروز بافت قدیمی خود را حفظ کرده است. با انتقال مالکیت این کاروانسرا از صاحب نسق های خاتون آباد به اشخاص غیر بومی، درهای آهنی در ورودی این بنا نصب شده که ظاهری نامطلوب به بافت ساختاری کاروانسرا داده است. کاروانسرای خاتون آباد در سال ۱۳۸۲ توسط میراث فرهنگی تهران به ثبت تاریخی رسید و با شماره ثبت ۱۰۳۳۵ جزء آثار ملی ایران شناخته شد.

با کاروانسرای خاتون آباد پاکدشت بیشتر آشنا شوید

موقعیت مکانی

پاکدشت، غرب خاتون آباد، صد متری جنوب جاده اصلی تهران .


سایر جاذبه‌های گردشگری خاتون آباد

کوره‌ های آجرپزی خاتون آباد که مربوط به دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است از دیگر مکانهای دیدنی خاتون آباد و پاکدشت است. این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۱۵ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید