ارتفاعات شهرستان فسا دنباله رشته کوه‌های زاگرس با جهت شمال غربی، جنوب شرقی هستند که با ایجاد دهلیزها و مخروط افکنه در امتداد خود مراکز سکونتگاهی این شهرستان را بصورت متمرکز (طولی ،میدانگاهی) شکل داده‌اند.

سفری به منطقه شکار ممنوع خرمنکوه فسا

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، شهر تاریخی فسا که در زمان پیشدادیان و کیانیان بنا شده است و در زمان هخامنشیان بنام پسا یا پسه خوانده می‌شد، در منطقه ای کوهستانی از استان فارس واقع شده است. این شهرستان بدلیل کوهستانی بودن، دارای حیات وحش و طبیعتی منحصربفرد است که در این میان می توان به منطقه شکار ممنوع خرمن کوه اشاره کرد. خرمنکوه در شمال شهر فسا قرار دارد و مرتفع ترین نقطه این شهرستان محسوب می‌شود . در این قسمت با این منطقه بیشتر آشنا می‌شویم.

خرمن کوه پدیده‌ای گنبدی شکل در راه سروستان به استهبان و در همسایگی دریاچه بختگان استان فارس است. سازندهای این کوه شامل جهرم–آسماری (پلیوسن میوسن) است. برخی پژوهشگران بر این باورند که خرمن کوه یک گنبد نمکی برونزد نیافته است. ریخت ویژه این کوه، بر درست بودن این باور صحه گذاشته است.

این منطقه با وسعت ۲۶۵۸۲ هکتار بین E۵۳۳۰ تا E۵۳۴۰ طول شرقی و N۲۹۰۹ تا N۲۹۱۷ عرض شمالی در شرق شیراز و در حاشیه جاده شیراز استهبان واقع گردیده است. خرمنکوه که در شمال شهر فسا قرار دارد، مرتفع ترین نقطه این شهرستان محسوب می شود . ارتفاع قله آن در حدود ۳۱۸۳ متر از سطح دریا است.

از نظر مورفولوژی (ریخت شناسی) و زمین شناسی ناودیس بزرگی است که ارتفاعات اطراف آن توسط طاقدیس‌ها به وجود آمده و بطور کلی نزدیک به چهل درصد از وسعت شهرستان فسا دشت و بقیه کوهستانی است. ارتفاعات شهرستان فسا دنباله رشته کوه‌های زاگرس با جهت شمال غربی، جنوب شرقی هستند که با ایجاد دهلیزها و مخروط افکنه در امتداد خود مراکز سکونتگاهی این شهرستان را بصورت متمرکز (طولی ،میدانگاهی) شکل داده‌اند.
 
از نظر جنس و پوشش گیاهی کوهها می توان گفت غلبه با سنگهای آهکی و گچی است و درارتفاعات بیش از دو هزار متر درختان اُرسْ (سرو کوهی = وُهلْ ) پوشیده و درکمتر از این ارتفاع، درختان پسته کوهی (بنه)، بادام کوهی (الوک) و زالزالک (کیالک )وجود دارند که از فرسایش خاک و افزایش سرعت آب و ایجاد سیل در ارتفاعات جلوگیری می کند.

پوشش گیاهی

پوشش گیاهی استپی و نیمه استپی: این نوع پوشش گیاهی منطبق بر منطقه نیمه خشک بوده و به علت دخالت بی رویه  انسان، رستنی های طبیعی آن اغلب نابود و علفهای هرز جانشین آنها گردیده است. مهمترین گیاهان این نوع پوشش عبارتند از: کنگر، جاشیر، بومادران، خارشتر، شاطره، اُشنان یا اُشْلـُنگ، دِرمنه، گَون (کتیرا)، اسپند، اسفناج وحشی، شیرین بیان، بوته های گز و درختانی مانند بید، کاج، سرو و…
 
پوشش گیاهی جنگلی: بطور کلی این نوع پوشش گیاهی در ارتفاعات و نواحی نیمه شمالی شهرستان به وفور دیده می شوند و در اصل نوعی از جنگلهای تنک می باشند که در فواصل درختان درختچه های خاردار فراوانی مشاهده می شود و برخی آن را جنگلهای مناطق خشک نیز می نامند. معروفترین پوشش گیاهی این منطقه حفاظت شده شامل ارس سرو کوهی،کلخنگ،بادام کوهی،تنگرس،ارژن، گون، کلاه میرحسین، کوما باریجه، چای کوهی، لاله وحشی، بومادران، آویشن، درمنه، مریم گلی، بابونه، کنگر، آنزروت، گل گندم، شگر تیغال، بهمن، رعنازیبا می باشند.

حیات وحش

پستانداران: کل و بز، قوچ و میش خرگوش، گرگ ، روباه و…
پرندگان شامل کبک، تیهو و انواع پرندگان شکاری هستند.

موقعیت مکانی

به لحاظ موقعیت جغرافیایی خرمن کوه در استان فارس در حدود ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان فسا قرار دارد.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید