این خانه زیبا شامل دو بخش اندرونی و بیرونی است. بنای بخش جنوبی این خانه که مهمترین بخش آن به شمار می‌رود، دارای یک ایوان بزرگ با تزئینات مقرنس کاری و نقاشی گل و بوته در سقف و همچنین دو ستون بزرگ و یک حوض زیبا در مرکز ایوان است.

خانه شیخ الاسلام؛ کارگاه صنایع دستی اصفهان

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، خانه شیخ الاسلام، به عنوان یادگاری بجای مانده از دوره معماری صفوی و نیزقاجاری است که به یکی از زیباترین بناهای تاریخی اصفهان بدل شده است. ساخت اولیه بنا درزمان صفویه انجام شده و هدیه شاه عباس به دخترش "سرو قدخانوم "و دامادش "محقق سبزواری" از علمای بزرگ دوره صفوی است. در این مکان که متعلق به شیخ الاسلام اصفهان بوده است عموما مراسم مذهبی نظیر سوگواری ایام شهادت امام حسین (ع) در آن برگزار می شد. هم اینک این خانه توسط سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان مرمت و به کارگاه های هنرهای سنتی نظیر سفال گری، زربافی و گره چینی اختصاص یافته است.

خانه شیخ الاسلام که عنوان تکیه شیخ الاسلام برای آن مناسبتر است در خیابان چهارباغ پائین واقع شده است. این اثر بسیار زیبا که با معماری خاص دوران صفویه ازآثار نفیس اصفهان به شمار میرود. مجموعه خانه شیخ الاسلام است که از نظر معماری دارای دو جبهه ساختمان در شمال وجنوب است. این خانه زیبا از قدیم الایام برای برگزاری مراسم عزاداری سید الشهدا و تعزیه مورد استفاده قرار می گرفت. در سالهای قبل از انقلاب به علت عدم توانائی مالکین در حفظ و نگهداری آن و همچنین به دلیل زوال تدریجی تزئینات قابل توجه و ارزش ها معماری و به لحاظ جلوگیری از تخریب و انهدام بنا ساختمان خانه شیخ الاسلام در اختیار وزارت فرهنگ و هنر وقت قرار گرفت. از همان زمان اقدامات مرمتی بخصوص در قسمت تزئینات و ساخت درهای مشبک بوسیله استاد کاران متخصص آغاز شد و همه ساله مراسم تعزیه و عزاداری توسط هیاتهای محلی و زیر نظر ارشاد اسلامی در آن برگزارشد. متاسفانه در سال ۱۳۶۵ این خانه مورد بمباران قرار گرفت و قسمت جنوب شرقی بنا آسیبهای جدی دید که عملیات بازسازی و مرمت آن به سرعت انجام گرفت. در حال حاضر خانه شیخ الاسلام با مساحت ۱۴۴۵ متر مربع از خانه های زیبای اصفهان به شمار میرود که واحدهای صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در آن مستقر هستند. خانه شیخ الاسلام روزانه مورد بازدید گروههای گردشگر ایرانی و خارجی و محققین و دانشجویان قرار می گیرد.

این خانه زیبا شامل دو بخش اندرونی و بیرونی است. بنای بخش جنوبی این خانه که مهمترین بخش آن به شمار می رود، دارای یک ایوان بزرگ با تزئینات مقرنس کاری و نقاشی گل و بوته در سقف و همچنین دو ستون بزرگ و یک حوض زیبا در مرکز ایوان است.ایوان این بخش از تزئینات مقرنس کاری منحصر به فردی برخوردار است. سایر بخش های این خانه نیز دارای پنجره های مشبک و گره چینی است.

در حال حاضر خانه شیخ الاسلام با مساحت یک هزار و ۴۵۵ مترمربع از خانه های زیبای اصفهان به شمار می رود که واحدهای صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در آن مستقر هستند و به موزه ای ازهنرهای سنتی از جمله ترمه، زری بافی، گلابتون سازی، چادر شب بافی، شعر و مخمل بافی، رنگـرزی، عبابافی، ریســندگی، رنگرزی و حلاجی تبدیل شد تا علاقه‌مندان هنرهای سنتی آن را به تماشا بنشینند.

چرا نام شیخ الاسلام؟ شیخ الاسلام از بزرگان دینی زمان قاجار بوده و پیش از آن دوران لقب در زمان صفویه رایج شد. این خانه در زمان قاجار به عنوان مرکزی جهت انجام کارهای مدعی العموم و مرکزی شبیه دادگستری ودر زمان رضا شاه توسط شیخ الاسلام تبدیل به شهرداری شد؛ ولی از دوره صفویه سالی دوماه مراسم عزاداری امام حسین در آن برگزار می شد.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید