آب این چشمه‌ها از ترکیبات آبهای سولفاته کلسیک و از دسته آبهای هیپرترمال یا باقی‌مانده خشک زیاد می‌باشد که مدر بوده و در درمان بیماری‌های نقرس و همچنین بیماری کبدی، صفراوی، کلیوی و دستگاه گوارش مصرف دارد.

چقدر از چشمه‌های آبگرم محلات آگاهی دارید؟

به گزارش سلام نو، در میان جاذبه های استان مرکزی چشمه  آبگرم محلات از شهرتی دیرینه برخوردار است. این چشمه  قدمت طولانی دارد و در کتاب‌های تاریخی به خواص درمانی آن اشاره شده است. سالانه گردشگران زیادی به ویژه در ایام  نوروز باستانی و تابستان رهسپار این منطقه میشوند تا از خواص درمانی آن استفاده کنند.

چشمه های آبگرم محلات و خواص آن (+عکس)

چشمه‌ های آبگرم محلات شامل شش چشمه به نام‌ های شفا، دنبه، روماتیسم، حکیم، سودا (بختیاری) و سلیمانیه ‌است که در این میان چشمه حکیم دمای کمتری نسبت به چشمه‌ های دیگر دارد.
چشمه های آبگرم محلات با خاصیت درمانی و تفریحی محور اصلی گردشگری این شهرستان در استان مرکزی میباشند.

آبگرم محلات مجموعه ‌ای از چشمه ‌های آبگرم است که در ۱۵ کیلومتری شهر محلات، در ارتفاعات بلند شمال شرق این شهرستان و در استان مرکزی واقع شده‌اند. چشمه‌ های آبگرم محلات از شهرت زیادی در استان مرکزی و همچنین سراسر ایران برخوردار است.

شهرستان محلات از شمال به قم و آشتیان و از جنوب به اصفهان و گلپایگان و از غرب به خمین و اراک و از شرق به دلیجان محدود است.

استفاده از چشمه‌ های آب گرم معدنی محلات سابقه باستانی داشته و میتوان تاریخ استفاده از آن را با آثار باستانی خورهه همسو دانست.

چشمه ‌های آبگرم محلات شامل شش چشمه به نام‌ های شفا، دنبه، سلیمانیه، سودا (بختیاری)، حکیم و روماتیسم است. تمام چشمه ‌ها به جز چشمه حکیم که دمای کمتری نسبت به سایر چشمه‌ ها دارد، برای اهداف بالنئولوژیکی استفاده می ‌شوند.

عمق این نوع آبهای گرم گاهی به بیست هزار متر و دمای آنها متناسب با عمق و سرعت بالا آمدن، گاهی به صد درجه سانتی ‌گراد هم می ‌رسد.

چشمه های آبگرم محلات و خواص آن (+عکس)

چشمه‌ های معدنی آب گرم ناحیه محلات از نظر ترکیبات شیمیایی به چشمه‌ های معدنی سولفاته کلسیک بان یردوبیگور فرانسه شبیه است.

گرمی و مقدار قابل ملاحظه کلسیم آن‌ ها خاصیت آرام‌ بخش، مدر، ملین و ضد مسمومیت دارد.

استحمام در چشمه ‌های شفابخش اثرات زیادی بر سلامت فیزیکی، ذهنی و روانی انسان داشته و علاوه بر فراهم کردن عناصر گرانبها برای بدن، نوشیدن و استحمام در این چشمه‌ ها نیز آرامش بخش است.

چشمه های آبگرم محلات - سایت گردشگری ایران

مجتمع آبدرمانی آبگرم محلات

بنا به خاصیت آبدرمانی چشمه آبگرم محلات، در سال هزارو سیصد و پنجاه  تاسیساتی بر فراز کوه و در محل مظهر چشمه ساخته شد. این مجتمع دارای دو مجموعه زنانه و مردانه است که هر یک دارای استخر شنا، وان و دوش ‌های انفرادی می ‌باشند.
ترکیبات آب این چشمه شامل: سولفات کلسیک و از دسته آبهای هیپرترمال است و دردرمان بیماری های نقرس و بیماری های کبدی، صفراوی، کلیوی و دستگاه گوارش موثر است.
یکی دیگر از مواهب طبیعی موجود در ترکیبات معدنی این آب گرم، گاز رادون است که موجب درمان انواع بیماریهای ریوی می ‌شود. طبق نظر کارشناسان سازمان انرژی اتمی کشور گاز رادون فقط در این محل درصد قابل توجهی دارد.
چشمه آبگرم محلات از نوع آب ‌های گرم عمقی است که بیشتر از بخار خمیره سنگ‌ های سوزان درون پوسته زمین به وجود می ‌آید و به سطح زمین می ‌رسد.
چشمه آبگرم محلات از دیرباز مورد توجه سیاحان بوده و همه‌ ساله هزاران نفر از راه‌ های دور و نزدیک به منظور درمان امراض پوستی و استخوانی به آن مراجعه می ‌کنند.
دمای آبگرم محلات پنجاه درجه سانتی گراد است. قابل ذکر است که افرادی که به بیماری ریوی و قلبی مبتلا هستند نباید از آب این چشمه استفاده کنند. دوره استفاده از آبگرم محلات در فصل بهار و به ویژه تابستان است.

امکانات رفاهی

در این مکان تعداد زیادی مسافرخانه، حمام خصوصی، مهمانپذیر که سالانه میزبان جمعیت کثیری از گردشگران است وجود  دارد. همچنین مهمانسرای جهانگردی نیز در منطقه موجود است که از امکانات رفاهی مناسب برخوردار می ‌باشد.

مجتمع آب درمانی آبگرم محلات - عکس ویسگون

چشمه حکیم محلات (آب حکیم)

چشمه حکیم در حدود یک کیلومتری جنوب شرقی چشمه شفا واقع شده است. مظهر این چشمه در دو نقطه همجوار یکدیگر است و اطراف آنها با سنگ چینی به دو حوض محصور تبدیل شده است.
از یکی از حوض ‌ها زنان و از حوض دیگر مردان استفاده می ‌کنند. به طور کلی منشاء آب‌ های معدنی سلیمانی و حکیم در ردیف آب‌ های معدنی سولفاته کلسیک خیلی گرم هستند و منشاء عمیق زیرزمینی دارند.

چشمه آب شفا محلات

این چشمه آب گرم در بالای تپه مجاور سرچشمه محلات در محلی نزدیک تخته سنگ‌ های سخت از دهانه چاهی خارج می ‌شود و به حمام‌ های اطراف آن هدایت می‌ گردد.
در گذشته، از این دهانه مقدار کمی آب خارج می ‌شد و مظهر اصلی چشمه در حدود ۱۰۰ متری غرب آن بود،‌ ولی در اثر زلزله، مظهر اصلی چشمه تقریباً خشک شده و قسمت عمده آب از مظهر فعلی آن جاری است.
دهانه مظهر با در آهنی پوشانیده شده و در یک چهار دیواری محفوظ گردیده است. مقدار آب این چشمه در حدود ۱۲ لیتر در ثانیه است.

مسیر دسترسی

رسیدن به آبگرم  محلات از طریق جاده دلیجان - محلات و جاده اصلی قم - اصفهان (از طریق جاده دودهک - خورهه) امکان پذیر است.تمام این چشمه ها با یکدیگر فاصله چندانی ندارند.

منبع: تریپ یار 

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید