ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، روز گذشته عنوان کرد که تجهیزات بیمارستانی مانند دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن، دستگاه‌های اکسیژن‌ساز و ونتیلاتور دچار از کارافتادگی شده اند.

کرونا اوج گرفته است/ نیروی درمانی خسته و تجهیزات بیمارستانی مستهلک شدند

به گزارش سلام نو، روزنامه همدلی نوشت: ویروس کرونا در کشور مجدداً اوج گرفت و بسیاری از هموطنان را راهی بیمارستان‌ها کرده است. همین دیروز سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «۴هزار و ۱۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۲۷ نفر از آنها در بیمارستان بستری شدند.»

بیمارستان‌هایی که خود از نفس افتاده‌اند و هر آن ممکن است به دلیل خستگی و فرسودگی کادر درمان تسلیم شوند. علاوه بر خستگی و فرسودگی پرسنل بیمارستانی کمبود تخت، بخصوص تخت‌های ویژه، چالش دیگری است که این روزها بیمارستان‌ها با آن درگیر هستند.

فقط تعداد مبتلایان به کرونا نیست که افزایش پیدا کرده است، بلکه آمار قربانیان نیز روندی رو به رشد داشته‌ است. دیروز لاری در مورد تعداد مرگ‌ومیر ناشی از کرونا گفت:«در طی شبانه روز گذشته ۲۲۷ نفر نیز به دلیل بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و جمعیت جان‌باختگان این ویروس را به ۲۷ هزار و ۴۱۹ نفر افزایش دادند.» به گفته لاری تاکنون چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۳۳۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است و جمعیت کل مبتلایان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۷۹ هزار و ۸۲۵ نفر رسیده است.

آن‌گونه که لاری گزارش داده است تمام استان‌های کشور یا در وضعیت قرمز به سر می‌برند یا مانند استان فارس، گلستان و... در وضعیت هشدار هستند.

کرونا اوج گرفته است

دیروز معاون کل وزارت بهداشت نیز با اشاره به اوج‌گیری کرونا و کمبود تخت در بیمارستان‌ها به ایسنا گفت:«در حال حاضر که تعداد بستری مبتلایان به کرونا اوج گرفته، به ویژه در تخت‌های مراقبت‌های ویژه و بیمارستان‌های ارجاعی، دچار مشکل قابل توجهی شده‌ایم.»

ایرج حریرچی درباره وضعیت بیمارستان‌های کشور با توجه به اوج‌گیری دوباره کرونا، گفت: «بیماران کرونایی عمدتا در بیمارستان‌های اصلی و ارجاعی شهرها بستری می‌شوند. حال باید توجه کرد که این بیمارستان‌ها حتی قبل از دوره کرونا هم، معمولا اشغال تخت‌های بالا و شرایط سختی داشتند و قبلا هم در درجاتی دچار کمبود تخت به ازای نیرو و کمبود پرسنل به ازای تخت بودیم.»

وی افزود:«اکنون که بیماران کرونایی اضافه شدند و تعدادشان بسیار قابل توجه است، اکثر تخت‌های بیمارستانی و اکثر تخت‌های مراقبت‌های ویژه از سوی مبتلایان به کرونا اِشغال شده‌اند. در ماه‌های گذشته تعدادی از بیماران ما که مبتلا به بیماری‌های دیگر بوده‌اند، به دلیل مشکلات ناشی از کرونا نمی‌توانستند بستری شوند و یا با نوبت بستری می‌شدند.»

تجهیزات بیمارستانی مستهلک شدند

فقط تعداد بستری‌های کرونایی و کمبود تخت نیست که ببمارستان‌ها را با مشکل مواجه کرده است، مدت‌هاست صدای خستگی کادر درمان بلند شده است؛ پرسنلی که مجبورند ساعت‌های طولانی در محیطی آلوده به ویروس کرونا علاوه بر سروکله زدن با بیماران با دستگاه‌های و تجهیراتی کار کنند که بسیاری از آنان به دلیل استفاده بیش از ظرفیت دچار استهلاک شده و کارایی قبل را ندارند.

مستهلک شدن تجهیزات بیمارستانی به چالش فرسودگی کادر درمان و کمبود تخت اضافه شده است؛ موضوعی که از نگاه مسئولان بهداشتی نیز پنهان نمانده است.

حریرچی در این زمینه به ایسنا گفته:«در حال حاضر که تعداد بستری مبتلایان به کرونا اوج گرفته، به ویژه در تخت‌های مراقبت‌های ویژه و بیمارستان‌های ارجاعی، دچار مشکل قابل توجهی شده‌ایم. ضمن این که با فرسودگی نیروی انسانی مواجهیم. هفت تا هشت ماه است که نیروی انسانی ما در بیمارستان‌ها با تمام قدرت و قوا دارند کار می‌کنند.

ضمن این که برخی از تجهیزات مربوط به بیماران کرونایی خارج از ظرفیت‌شان از آن‌ها استفاده می‌شود؛ تجهیزاتی مانند دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن، دستگاه‌های اکسیژن‌ساز و ونتیلاتور. این تجهیزات هم با توجه به قدمتی که داشتند، بعضا دچار از کارافتادگی شده و یا نیاز به تعمیرات پیدا می‌کنند که این هم موضوع و چالش بسیار مهمی است.»

احتمال برپایی بیمارستان صحرایی

در شرایطی که هر روز به تعداد جمعیتی که با هدف مراجعه به بیمارستان از خانه بیرون‌ می‌زنند، اضافه‌ می‌شود و بیمارستان‌ها نیز خیلی وقت است اعلام کرده که به دلیل کمبود تخت و فرسودگی کادر درمان و تجهیزات توان پذیرش این حجم از بیماران کرونایی را ندارد، برخی از نیاز به بیمارستان صحرایی سخن‌ می‌گویند.

پیشنهادی که روزهای ابتدایی ورود کرونا به کشور نیز از آن سخن به میان آمد و حتی گفته شد بار این بیمارستان‌های صحرایی بر دوش نیروهای مسلح است. اما با وجود این سخنان و تمهیدات، ضرورت احداث این بیمارستان‌ها احساس نشد.

اما اکنون با اوج‌گیری ویروس کرونا و تعداد بیماران بستری و کمبود تخت‌های بیمارستانی یک بار دیگر زمزمه احداث بیمارستان صحرایی به گوش‌ می‌رسد. زمزمه احتمال نیاز به برپایی بیمارستان صحرایی به گوش ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت نیز رسیده است.

وی درباره میزان نیاز به بیمارستان‌های صحرایی یا نقاهتگاه‌ها برای بستری بیماران بدحال مبتلا به کرونا، گفته:«امیدواریم به آن شرایط نرسیم. البته تجربه گذشته ما نشان داد که نقاهتگاه چندان مورد لزوم نیست و مورد استقبال هم قرار نمی‌گیرد. اگر خدایی نکرده به چنین تخت‌هایی نیاز پیدا کنیم، باید آن تخت‌ها با امکانات بیمارستانی باشند و حداقل دارای اکسیژن‌ساز برای هر فرد، وسایل کمک تنفسی و سایر تجهیزات مورد نیاز باشد که البته این موضوع تامین و اجرایی کردن این تجهیزات و چنین تخت‌هایی را دشوار می‌کند.»

درخواست برای اعمال محدودیت سفر در تعطیلات پیش‌رو

رکوردزنی و اوج‌گیری کرونا در کشور، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران را ناچار کرد که دست به قلم شود و با نوشتن نامه‌ای به وزیر کشور خواستار اعمال محدودیت‌های تازه‌ای برای کاهش سفرهای غیرضروری هموطنان شود. علیرضا زالی - فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران و انوشیروان محسنی بندپی - استاندار تهران در نامه‌ای به وزیر کشور خواستار اعمال محدودیت‌ها، افزایش عوارض بزرگراهی و جرایم رانندگی و پرداخت هزینه‌های درمانی مسافرانی که مبتلا به کرونا می‌شوند، برای کاهش سفرهای غیرضروری بین شهری و استانی شدند.

در بخشی از این نامه آمده است: «در راستای تحقق حداکثری راهبردهای مداخله‌ای برای تقلیل سرایت‌پذیری از طریق کاهش ارتباطات بین فردی و قطع زنجیره انتقال بیماری، اطلاع‌رسانی و اقدامات زیادی انجام پذیرفته است. اما متاسفانه عده‌ای از هموطنان علی‌رغم تمام توصیه‌ها ممکن است در تعطیلات پیش رو به سفرهای غیرضروری به خصوص به مناطق شمالی کشور مبادرت ورزند که این موضوع نگرانی‌های شدیدی را در زمینه کنترل بیماری کرونا ایجاد می‌کند.»

همزمان ‌با درخواست فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران و همچنین استاندار از تهران از وزیر کشور برای اعمال محدودیت برای کاهش سفرهای غیرضروری، معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی نیز از مردم خواست که از انجام سفر و ترددهای غیرضروری در تعطیلات پیش‌رو خودداری کنند.

سرهنگ عین‌الله جهانی دراین باره به ایسنا گفت:«همه سازمان‌ها و نهادها در کشور تابع و منتظر مقرراتی هستند که از سوی ستادملی مقابله با کرونا تصویب و ابلاغ‌ می‌شود، پلیس هم همین طور است و مصوبات ستادملی مقابله با کرونا را اجرا خواهد کرد.»

وی ادامه داد:«اما موضوع دیگر مسئولیت اجتماعی خود شهروندان است. مردم باید به فکر خودشان باشند و به همین دلیل هم به آنها توصیه می‌کنیم که در تعطیلات پیش رو از رفتن به سفر و تردد غیرضروری خودداری کنند، تا بتوان چرخه انتقال و اوج‌گیری دوباره کرونا در کشور را مهار کرد.»

معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان ‌این‌که سفر علاوه بر ‌این‌که موارد ابتلا به کرونا در طول مسیر و مقصد را افزایش می‌دهد، احتمال وقوع تصادفات را نیز بیشتر می‌کند، گفت: اگر خدایی نکرده فردی تصادف کند، وارد چرخه درمان و بیمارستان‌هایی می‌شود که پرسنل آن درگیر بیماری کرونا هستند و در آنجا احتمال ابتلا به کرونا هم برای مصدومان وجود خواهد داشت.»

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***