سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : ورود ویروس کرونا در اواخر سال گذشته به کشور موجب شد تا برگزاری بسیاری از جشنواره ها و نمایشگاه های کشور به اما و اگر کشیده شود و سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز از این قاعده مستثنی نبود.
در اوایل امسال بود که شایعاتی مبنی بر عدم برگزاری این رویداد مهم کشور به گوش رسید و با توجه نزدیکی به زمان برگزاری آن، مسئولین ذیربط با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و دستور رییس جمهور و رییس ستاد ملی مقابله با کرونا برگزاری این رویداد را صلاح ندانستند و تصمیم به جابجایی زمانی این نمایشگاه گرفتند و برگزاری آن را به فصل پاییز موکول کردند.
اما در جلسه ای که شنبه همین هفته با حضور مسئولین برگزار کننده و شورای سیاست گذاری این رویداد فرهنگی تشکیل شد، مقرر شد که برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در راستای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، توصیههای وزارت بهداشت و نبود چشمانداز روشن در امکان برگزاری نمایشگاه در ماههای آتی، برگزاری این نمایشگاه در امسال لغو و برگزاری آن به سال آینده موکول گردد.
در تازه های بازار نشر طبق روال دوشنبه های هر هفته به بررسی کتاب هایی نظیر : «پیکر تراش» نوشته اسما بیرانوند از انتشارات ایجاز، «هنر آرامش» نوشته پیکو آیر و با ترجمه رضا اسکندری آذر از انتشارات خزه و «دوران کوران» نوشته سید حسامالدین رایگانی از انتشارات کتابستان معرفت رفته ایم که در ادامه خواهید خواند.
۱- «پیکر تراش»
نویسنده: اسما بیرانوند
مترجم : ---
انتشارات: ایجاز
توضیحات: رمان «پیکر تراش» نوشته اسما بیرانوند که به تازگی توسط انتشارات ایجاز در ۱۰۰ صفحه و با قیمت پشت جلد ۲۲۰۰۰ تومان در بازار کتاب چاپ و منتشر شده است.
اسما بیرانوند نویسنده رمان «پیکرتراش» در جدیدترین اثر خود نیز همانند رمان قبلی خود «طیف» اسامی شخصیتها را غیرایرانی انتخاب کرده است.
«پیکر تراش» زندگی دختری است به نام مارتا که از کودکی تا حدود ۴۱ سالگی او پیش میرود، او در طول زندگی، چند حادثه ناگوار را تجربه میکند و به دنبال این حوادث، با ذهن ناراضی و پرچانه خود مواجه میشود که او را دختری بیچاره میداند.
در طول داستان، مارتا رفته رفته دست ذهنش را می خواند و سعی میکند با حضور در لحظه، وضعیت خویشتن واقعی خویش را حفظ کند. در پایان داستان او انسان راستینی است که هیچ حادثهای نمیتواند انسان درونش را از پا درآورد.
مارتا در کودکی با هنر مجسمه سازی با چوب آشنا میشود و هنر و همچنین حرفه او در برخی از مقاطع زندگی، پیکرتراشی است. پیکرتراش، به ساختن مجسمههای مارتا و همچنین ساخته شدن انسان درون او اشاره دارد.
۲- «هنر آرامش»
نویسنده: پیکو آیر
مترجم : رضا اسکندری آذر
انتشارات: خزه
توضیحات: کتاب «هنر آرامش» نوشته پیکو آیر با ترجمه رضا اسکندری آذر که به تازگی توسط انتشارات خزه در ۶۴ صفحه و با قیمت پشت جلد ۱۰۰۰۰ تومان در بازار کتاب چاپ و منتشر شده است.
کتاب «هنر آرامش» پیرامون افرادی است که زندگی خود را وقف پیدا کردن آرامش میکنند؛ افرادی مثل لئونارد کوهن، خواننده سرشناس جهانی که لذتهای ناشی از زندگی تجملاتیاش را فرو گذاشت و در صومعهای واقع در کوهستان به تمرین ذن پرداخت. و یا متیو ریکارد که با داشتن دکترای میکروبیولوژی، حرفه آتیهدارش را رها کرد تا یک راهب تبتی شود.
خواندن اینکتاب باعث میشود مخاطب به پاسخ اینسوال برسد که چرا نویسندهای مثل پیکو آیر که تمام عمر در گشت وگذار بوده و از اتیوپی تا کوبا و کاتماندو و باقی نقاط دنیا رفته، به این باور رسیده که ساکت و آرام نشستن در یک اتاق میتواند اوج ماجراجویی باشد؟ او پاسخ این سؤال را در کتاب «هنر آرامش» میدهد.
در مقدمه کتاب «هنر آرامش» آمده است: «شخصاً نه در کلیسایی عضو هستم و نه در فرقه و مسلکی؛ هرگز هم در هیچ گروه مدیتیشن و یوگایی (و در کل هیچ گروهی) عضو نشدم. این کتاب درباره این است که چطور آدم سعی میکند مراقب عزیزانش باشد، کارش را انجام بدهد، و در این دنیای عجول و دیوانهوار جهت حرکتش را حفظ کند. این کتاب را عمداً کوتاه نوشتم تا در یک نشست بخوانید و بلافاصله برگردید سراغ زندگی پرمشغله (و احتمالاً زیادی پرمشغله) خودتان.»
۳- «دوران کوران»
نویسنده: سید حسامالدین رایگانی
مترجم : ---
انتشارات: کتابستان معرفت
توضیحات: رمان «دوران کوران» نوشته سید حسامالدین رایگانی که به تازگی توسط انتشارات کتابستان معرفت در ۳۱۳ صفحه و با قیمت پشت جلد ۴۵۰۰۰ تومان در بازار کتاب چاپ و منتشر شده است.
رمان «دوران کوران»، داستانی عاشقانه را در روزگار شیوع کرونا در بر میگیرد و حقایقی از کادر درمانی و فضای بیمارستانهایی را تصویر میکند که با کرونا میجنگند. اینحقایق در برخی فرازها با تخیل نویسنده تلفیق شدهاند.
نویسنده رمان «دوران کوران» که برای نوشتن کتاب جدید خود به بیمارستانهای مسیح دانشوری، بعثت و بقیهالله رفته و ضمن گفتگو با کادر درمانی ازجمله پزشکان و پرستاران، رمان خودرا نوشته است. بستر زمانی داستان «دوران کوران» ۲ ماه ابتدایی شیوع کرونا است.
سیدحسامالدین رایگانی پیش از این رمان، کتاب «ایهام» را نیز نگارش و به چاپ رسانده است.
نظر شما