بر اساس نتایج یک مطالعه جدید در تورنتو کانادا نسل خرسهای قطبی تا سال 2100 منقرض خواهد شد.
به گزارش سلام نو به نقل از وب سایت شبکه خبری "انبیسی" آمریکا، بر اساس نتایج تحقیق دانشمندان کانادایی که در تازهترین شماره مجله علمی "Nature Climate Change" منتشر شده، جمعیت خرسهای قطبی با تغییرات اقلیمی در حال منقرض شدن است و احتمالا تا سال 2100 به جز چند مورد معدود، دیگر اثری از آن در کره زمین نباشد.
در این مطالعه تاکید شده روند انقراض نسل خرس قطبی با تغییرات اقلیمی و آب شدن یخهای قطبی شدت بیشتری گرفته و احتمالا تا سال 2100 صورت عملی به خود خواهد گرفت و در این سال (2100) احتمالا به جز چند نمونه ومنطقه معدود جمعیت خرس قطبی در قطب شمال محو خواهد شد.
پژوهشگران کانادایی در مطالعه جدید با مدلسازی مصرف انرژی خرسهای قطبی، حدود پایداری آنها را محاسبه کردند. بر اساس نتایج این محاسبه اول از همه بقای توله خرس های قطبی در خطر خواهد افتاد زیرا احتمالا مادرانشان در اثر سوء تغذیه و نبود غذای کافی فاقد ماده چربی کافی بدنی خواهند بود تا در طول فصل طولانی تابستان به آنها شیر بدهد. (به دلیل تغییرات اقلیمی سال به سال این فصل بدون یخ طولانیتر میشود.)
عبور یک خرس قطبی از شهر صنعتی "نوریلسک " روسیه/ ژوئن 2019/ خبرگزاری فرانسه
این پژوهش جدید همچنین توانسته پیشبینی کند که خرسهای قطبی در چه بازه زمانی تا پایان قرن حاضر در مناطق مختلف قطب شمال به این آستانه خواهند رسید. در برخی از مناطق از هم اکنون به این آستانه رسیدهاند.
بر اساس نتایج این پژوهش تا سال 2100 تنها شمار معدودی از خرسهای قطبی زنده خواهند ماند. حتی اگر میزان افزایش گازهای گلخانهای در حد متوسط باشد، بسیاری از جمعیتهای خرسهای قطبی ناپدید خواهند شد.
در اثر آب شدن یخهای قطبی، خرسهای قطبی برای پیدا کردن غذای طبیعی خود با مشکل مواجهند و زنده ماندن آنها سختتر از گذشته شده است.
بر اساس گزارش صندوق جهانی حیات وحش هم اکنون جمعیتی بین 22 تا 31 هزار خرس قطبی در حیات وحش زمین هستند.
خرسهای قطبی برای پیدا کردن فوکهای دریایی که منبع اصلی تغذیهای آنهاست به یخهای قطبی وابسته هستند و با روند کاهشی یخهای قطبی تغذیه آنها با مشکل جدی مواجه شده است؛ برای همین جمعیتهایی از خرسهای قطبی برای پیدا کردن مواد غذایی مورد نیازشان از زیستگاههای طبیعیشان مایلها فاصله گرفته و حتی به شهرها میآیند و این روند رو به افزایش است.
این تحقیق همچنین توانایی سازگاری خرسهای قطبی با شرایط جدید اقلیمی را مورد تردید قرار داده و تاکید کرده در پایان آخرین عصر یخبندان زمین، جمعیت خرسهای قطبی برای زنده ماندن به قطب شمال مهاجرت کردند و خود را با شرایط جدید اقلیمی در عصر پسایخبندان سازگاری ندادند.
نظر شما