هنگامی که نوجوان انعطاف پذیر و دارای اعتماد به نفس باشد،قادر است که در هنگام مواجه شدن با موقعیت های دشوار و سخت به راحتی از آن ها عبور نماید.
افراد به عنوان پدر،مادر یا مربی می توانند بر روی تلاش های نوجوان تمرکز نموده و باعث تقویت اعتماد به نفس او شوند.
اعتماد به نفس،باور به این نکته می باشد که شما در شرایط و کار خاصی به موفقیت خواهید رسید.
اعتماد به نفس به حس خودباوری مربوط است.بدین معنی که شما نسبت به خود حس خوبی داشته باشید و به ارزشمند بودن خود ایمان داشته باشید اما داشتن حس خودباوری بدین معنا نیست که همیشه دارای اعتماد به نفس بالایی هستید.
انعطاف پذیری بدین معنی ست که فرد توانایی عبور کردن از تجربیات دشوار و مواجه شدن با شرایط سخت و پرتنش را دارد.
اعتماد به نفس و انعطاف پذیری با یکدیگر در ارتباط می باشند.از اینرو وقتی که فرزند شما انعطاف پذیر است،یاد می گیرد در سختی ها کم نیاورد و از طرف دیگر بیشتر خود را باور داشته باشد و توانایی حل مسایل دشوار زندگی را پیدا کند.
دلیل مهم بودن اعتماد به نفس نوجوانان
اعتماد به نفس در نوجوانان باعث می شود که نوجوانان آگاهانه تصمیم بگیرند و از افراد و موقعیت های خطرساز اجتناب کنند و به دنبال افراد یا موقعیت های مناسب باشند.
اگر نوجوان شما دارای اعتماد به نفس باشد فردی با جرأت،پایدار،مثبت و متعهد خواهد بود.به طور مثال اگر پسر نوجوان شما در امتحان رشته مورد علاقه اش موفق نبود و از این موضوع غمگین بود،پس از یک مدت زمان کوتاهی می تواند بر این شرایط دشوار و ناراحتی خود مقابله کرده و بر روی جنبه های خوب و مثبت زندگی اش تمرکز نماید. این به شرطی امکان پذیر است که او دارای اعتماد به نفس باشد زیرا در غیر این صورت به طور مداوم خود را سرزنش می کند و در آن شرایط دشوار و سخت گرفتار خواهد شد که این موضوع می تواند به حس خودباوری او آسیب زده و خود را فردی بی استعداد بداند.
ایجاد اعتماد به نفس و انعطاف پذیری در نوجوان
نکته های مثبت و عملی که فرزندتان توانایی انجام آن ها را دارند با او در میان گذاشته و از او بخواهید که آن ها را اجرا و عملی کند.این کار باعث می شود که مهارت هایش تقویت شده و موفقیت بیشتری کسب نماید.
به طور مثال به فرزندتان بگویید که اگر قصد دارد برای تیم والیبال مدرسه انتخاب شود باید اشکالات خود را با مربی اش مطرح نماید و تمرین های اضافی انجام دهد.
به فرزندتان فرصت هایی بدهید تا بتواند مسائل جدید را تجربه نماید زیرا با تجربه کردن مسائل و چیزهای متفاوت،می تواند متوجه علایق و مهارت هایش شود.او همچنین متوجه می شود اغلب افراد در برخی از مسائل و زمینه ها بااستعداد هستند و در برخی از زمینه ها استعداد زیادی ندارند و این دریافتن، خوب است زیرا تمامی افراد نمی توانند در المپیک قهرمان و یا یک نابغه کامپیوتر شوند.
در صورتی که فرزندتان با شکست مواجه شد او را تشویق نمایید که دوباره تلاش کند و به او کمک کنید تا متوجه شود که هر فردی ممکن است اشتباه کرده و یا با شکست مواجه شود.
برای او از اعتماد به نفس خود بگویید.می توانید در خصوص مسائلی که برای موفق شدن در یک کار قصد دارید انجامدهید،صحبت کنید.همچنین می توانید برای او از کارهایی که در گذشته انجام داده اید و ممکن است به نظر او دشوار و ترسناک باشند،صحبت کنید و شرایط دشواری که طی کردید را به او نشان دهید.
رفتار همراه با اعتماد به نفس را به فرزند خود آموزش دهید زیرا اعتماد به نفس می تواند بسیار به او کمک کند.