در جامعه امروزی زانو درد یکی از شایعترین دردهای عضلانی به شمار می رود که با افزایش سن و اضافه وزن و برخی عوامل دیگر، این درد تشدید می شود. ما در اینجا به بررسی عوامل درد زانو پرداخته ایم.

1. پوکی استخوان

استئوآرتریت شایعترین نوع آرتروز است که میلیون ها انسان در سراسر جهان را درگیر می کند. این زمانی  اتفاق می افتد که غضروف محافظ در انتهای استخوان های به مرور زمان از بین می روند. اگرچه آرتروز می تواند به هر مفصل دست، زانو، باسن و ستون فقرات آسیب برساند. برخی از عوامل عمده پر خطر برای ایجاد آرتروز زانو شامل جنسیت، چاقی، سن بالاتر و آسیب دیدگی قبلی زانو است.

بیشتر افراد مبتلا به آرتروز، برای زانو درد هنگام بدتر شدن آن به پزشک مراجعهئ می کنند. اکثر افراد با استراحت دردشان کمتر می شود. علائم و نشانه های دیگر بیماری ممکن است شامل سفتی باشد که به طور کلی بعد از 30 دقیقه فعالیت ایجاد می شود. درد ناشی از این بیماری ممکن است با عوامل موضعی مانند کرم کپسایسین (Zostrix) درمان شود. داروهای ضد التهابی خوراکی مانند استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (Advil) و تزریق مستقیم به مفصل زانو با موادی مانند استروئیدها یا اسید هیالورونیک (Synvisc) انجام می شود. ممکن است بیماری در مرحله نهایی با جراحی کامل یا تعویض زانو درمان شود.

2. بورسیت

بورسیت زانو به التهاب کیسه پر از مایع (بورسا) که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد، اشاره می کند. بورس اصطکاک را کاهش می دهد و به عنوان کوسن برای کاهش فشار بین استخوان ها و تاندون ها و عضلات نزدیک مفاصل عمل می کند. از دلایل بروز بورسیت زانو می توان به ضربه مستقیم به زانو، عفونت باکتریایی و عوارض ناشی از سایر شرایط مانند استئوآرتریت، روماتیسم مفاصل یا نقرس در زانو اشاره کرد.

علائم شایع بورسیت زانو شامل درد، گرما، حساسیت و تورم است. درمان بورسیت زانو ممکن است مستلزم استفاده از داروهای ضد التهابی یا آنتی بیوتیک ها باشد (در صورت وجود عفونت). سایر روش های درمانی مورد استفاده برای بورسیت زانو ممکن است شامل فیزیوتراپی، تزریق استروئید و آسپیراسیون باشد. برای پیشگیری از بورسیت، از زانو زدن و چمباتمه زدن بیش از حد و طولانی خودداری کنید‌.

3. کیست پوپلیتیال

این کیست که به عنوان کیست بیکر نیز شناخته می شود، تورمی پر از مایع است که باعث ایجاد توده در قسمت پشت زانو شده  و منجر به سفتی و محدود شدن حرکت می شود. کیست وقتی خم شوید یا زانوی خود را بکشید، دردناک می شود. کیست پوپلیتیتال معمولاً به دلیل شرایط پزشکی زیربنایی مانند نقرس و افزایش سطح اسید اوریک در خون، هموفیلی، لوپوس، آرتروز، پسوریازیس ، آرتریت روماتوئید و آسیب دیدگی ایجاد می شود.

علائم و نشانه های کیست پوپلیتیال ممکن است شامل درد زانو، تورم یا توده پشت زانو، درد ساق پا و یا قفل شدن مفصل زانو باشد. اقدامات عمومی مورد استفاده برای درمان کیست پوپلیتیال، شامل استراحت، کمپرس یخ، داروهای ضد التهابی و باند فشرده سازی باشد. کیست پوپلیتیال که مشکل ساز است ممکن است نیاز به درمان با تزریق استروئید، فیزیوتراپی یا جراحی زانو داشته باشد.

4. بورسیت پیش سلولی

بورسیت پیش سلولی به التهاب بورسا (کیسه کوچک پر از مایع) در جلوی زانو اشاره دارد.  بورسیت پیش سلولی ممکن است در اثر صدمات ناگهانی، افتادن یا ضربه مستقیم به زانو، صدمه مکرر زانو، عفونت، نقرس و روماتیسم ایجاد شود. این بیماری در هر گروه سنی  دیده می شود.

علائم بورسیت پیش سلولی ممکن است شامل درد در قسمت جلوی زانو، قرمزی و تورم در قسمت جلوی زانو و مشکل در خم شدن زانو، راه رفتن و زانو زدن باشد. تب همراه با بورسیت پیش سلولی، ممکن است ناشی از عفونت باشد. بیشتر موارد بورسیت پیش سلولی با استراحت، کمپرس یخ و داروهای ضد التهابی درمان می شوند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***