قهوه چه تاثیری بر سلامتی دارد؟
علیرغم این نگرانی ها، شواهد نشان می دهند که مصرف قهوه ممکن است دیابت و خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش داده وهمچنین سطح کلسترول خوب HDL را بهبود بخشد. حتی ممکن است برخی از افراد به دلیل نوشیدن مرتب قهوه به بیماری پارکینسون مبتلا نشوند. برخلاف تصور رایج، مصرف قهوه باعث افزایش چشمگیر فشار خون نمی شود. با این وجود، قهوه را نباید نوشیدنی سلامتی دانست. علاوه بر طبیعت اعتیاد آور، کافئین بیش از حد آن می تواند باعث اضطراب، لرزش، بی خوابی و تنگی نفس شود.
نوشیدنی های کافئین دار ادرارآور هستند، به این معنی که باعث می شوند بیشتر ادرار کنید. کافئین همچنین می تواند مثانه و دستگاه گوارش را تحریک کند. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، بهتر است از تمام نوشیدنی های کافئین دار و حتی قهوه هایی که حاوی مقادیر کمی کافئین هستند، خودداری کنید.
در روز چه میزان می توان قهوه یا مواد کافئین دار مصرف کرد؟
اگر از قهوه لذت می برید، سعی کنید روزانه خود را به یک یا دو فنجان محدود کنید .
از مصرف نوشیدنی های انرژی زا، کافئین دار و نوشابه ها خودداری کنید و میزان کافئین خود را در روز به یک قطعه کوچک از شکلات تیره با مقدار کاکائو حداقل 70 درصد محدود کنید. شکلات تلخ با وجود داشتن کافئین، فواید سلامتی زیادی دارد.
اگر می خواهید عادت کافئین خود را از بین ببرید، به تدریج این کار را انجام دهید. به خودتان سه روز فرصت دهید، ممکن است احساس تحریک و انرژی کمتری نسبت به معمول داشته باشید و حتی ممکن است دچار سردردهای خسته کننده شوید، اما طی چند روز آینده احساس بهتری خواهید داشت.