ملانوسیتها سلولهای تخصصی هستند که در ریشه هر تار مو وجود دارند و باعث ایجاد رنگ های قهوه ای، سیاه، قرمز و زرد در موها و پوست می شوند. به گفته محققان استرس حاد باعث فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک و آزاد شدن نوراپی نفرین می شود که این وضعیت باعث از بین رفتن سلول های بنیادی تولید کننده ملانوسیتها و سفید شدن موها می شود.
با این حال از بین رفتن ملانوسیتها تنها به دلیل استرس نیست، بلکه ژنتیک و افزایش سن در بروز این اتفاق موثر هستند و متاسفانه هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. علاوه بر استرس، استعمال دخانیات نیز عامل سفید شدن موها است. کمبود ویتامین ب ۱۲، کمبود روی و آهن و همچنین استرس اکسیداتیو باعث سفید شدن موها میشوند. این استرس ناشی از عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن است که میتواند بهDNA آسیب برساند.
بدن با پیر شدن سلول ها و افزایش سن قادر به مبارزه با انواع خاصی از مولکول های که در سن 20 یا 30 سالگی با آن مبارزه می کرد، نیست. بنابراین تاثیر استرس اکسیداتیو بر موها ظاهر می شود.
به گفته محققان برای تاخیر در سفید شدن موها، شما نیاز به تغییراتی در سبک زندگی خود دارید. این تغییرات شامل مصرف یک رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ از جمله گردو و ماهیهای چرب، اجتناب از قرارگیری طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش، مصرف ویتامین ب ۱۲ و مکملهای ویتامین ب ۶ است.
ژنتیک و عوامل محیطی هم می توانند باعث سفید شدن موها شوند. اگر نگاهی به سن سفید شدن موهخا در خانواده خودتان بیندازید، متوجه خواهید شد که موهای شما در چه زمانی سفید خواهند شد.
این اتفاق برای همه افراد می افتد. موی مردان حدود 30 سالگی و موی زنان حدود 35 سالگی سفید می شوند. ملانوسیت ها هر 10 سال یکبار، حدود 10 تا 20 درصد ظرفیت تولید رنگ خود را از دست می دهند.
بنابراین محققان تاکید میکنند که پی بردن به اینکه بافت های بدن چگونه تحت تاثیر استرس حاد تغییر می کنند، نخستین گام برای یافتن درمانی برای استرس و جلوگیری از تاثیرات ویرانگر آن است.