ویتامین B11
بدن نمی تواند اسید فولیک را بنام ویتامین B11 ایجاد یا ذخیره کند. اگر به اندازه کافی از آن مصرف نکنید، پس از چند ماه با کمبود اسید فولیک مواجه می شوید. تحقیقات نشان داده است که 10 تا 25 درصد از جمعیت جهان کمبود اسید فولیک دارند.
ما به ویتامین B11، نه تنها برای داشتن سیستم ایمنی سالم، بلکه برای تقویت سیستم عصبی نیز احتیاج داریم. اسید فولیک موجب تولید گلبول های قرمز شده وهموسیستئین (اسید آمینه) را در خون پایین می آورد. با بالا رفتن سطح هموسیستئین در خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بیشتر است. ویتامین B11، همچنین حافظه را بهبود می بخشد و خستگی را کاهش می دهد.
ویتامین آسیب پذیر
در کنار ویتامین C، اسیدفولیک یکی از آسیب پذیرترین ویتامین ها است. در حین تهیه سبزیجات حاوی این ویتامین ها، 30 تا 80 درصد آنها از بین می روند. همچنین میزان اسید فولیک هنگام خرد کردن سبزیجات کاهش می یابد. هرچه سبزیجات ریز ترخرد شود، فرار ویتامین ها راحت تر است.
علائم کمبود اسید فولیک
چندین نشانه از کمبود اسید فولیک وجود دارد که افراد باید از آن آگاه باشند. مانند کاهش اشتها، کم خون، کاهش وزن، خستگی، اختلالات روده یا حتی افسردگی. اگر این علائم را تشخیص دادید، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک می تواند یک آزمایش خون ساده را انجام دهد تا تشخیص دهد که شما کمبود اسید فولیک دارید یا اینکه چیز دیگری در جریان است.
نکات مهم برای بهره مندی از حداکثر ویتامین ها به خصوص اسید فولیک در سبزیجات
1.آب بزرگترین دشمن ویتامین ها در سبزیجات است. هرگز سبزیجات خرد شده را در آب خیس نکنید.
2. در حین آماده سازی از آب یا بخار کم استفاده کنید. به این ترتیب میزان کمتری از ویتامین ها از بین می روند.
3. اگر سبزیجات از قبل خرد شده خریداری می کنید؟ به تاریخ آن ها توجه کنید.
4. یک بسته باز شده سبزیجات را به مدت طولانی در یخچال نگهداری نکنید.
5. سیب زمینی های پخته شده را از پوست شان جدا کنید. تحقیقات نشان می دهند سیب زمینی های پوست کنده شده، ویتامین ها را طولانی تر نگه می دارند.