محققان یک روش جایگزین ساده به منظور مقابله با دیابت نوع اول در مقابل تزریق انسولین ابداع کردند.

به گزارش سلام نو به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه ام آی تی نوعی سلول قابل کاشت ابداع کرده اند که با تولید نوعی هورمون خاص در بدن هم جلوی مقاومت سیستم ایمنی در برابر خود را می‌گیرد و هم نیاز به تزریق انسولین را برطرف می‌کند.

سلول یادشده مربوط به جزائر لانگرهاوس در درون لوزالمعده است که یکی از سه هورمون ترشح شده از آن هورمون انسولین است. با کاشت این سلول در بخش های دیگری از بدن بیماران مبتلا به دیابت می توان نیاز به تزریق روزانه انسولین به بدن افراد را از بین برد.

علت عدم استفاده گسترده از این روش درمانی در بیماران دیابتی این است که در اکثر مواقع سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول مذکور را یک مهاجم خطرناک تشخیص می دهد و به آن حمله می کند. برای حل این مشکل از سلول های کبد بیمار برای تولید سلول هایی مشابه با سلول های موجود در جزائر لانگرهاوس استفاده شده و آنها در قالب کپسول هایی سیلیکونی به درون بدن تزریق می شوند.

کپسول های یادشده دارای منافذی بزرگ هستند که انتقال انسولین، اکسیژن و مواد مغذی به درون بدن را تسهیل می کنند. در عین حال منافذ یادشده آن قدر بزرگ نیستند که حمله سلول های ایمنی به بدن را تسهیل کنند. محققان فعلا این روش درمانی را با موفقیت بر روی موش ها مورد آزمایش قرار داده اند.

/فارس

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید