۷ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
کد خبر: 44393144

آیا می دانید در حالی که بیشتر نوزادان با چشم های قهوه ای متولد می شوند، ممکن است رنگ چشم آن ها تا پایان سال اول به رنگ آبی، سبز، قهوه ای، فندقی یا خاکستری تغییر کند یا بالعکس؟ این توسط پروتئینی به نام ملانین صورت می گیرد، همان چیزی است که رنگ پوست را تعیین می کند. ملانین در عنبیه وجود دارد، همان حلقه رنگی اطراف مردمک که مسئول فیلتر نور است.

امروزه معمول است که افراد به طور عمدی رنگ چشم خود را از طریق جراحی زیبایی یا به طور موقت از طریق لنز تغییرمی دهند، اما تحول طبیعی در آن ها می تواند نشانه هایی از وضعیت پزشکی یا مسئله بهداشتی باشد. به همین دلیل مشاوره با پزشک بسیار مهم است، به خصوص اگر علائمی مانند درد چشم، قرمزی و تاری یا محدودیت بینایی را تجربه می کنید.

در اینجا برخی از رایج ترین دلایل تغییر رنگ چشم بیان شده است:

1. آغاز فعالیت ملانوسیت های رنگ چشم در بدو تولد

تغییر رنگ چشم کودک لزوماً مشکلی ندارد، اما جالب است که دلیل آن را یاد بگیرید. همانطور که اشاره شد، ملانین که توسط سلول های خاص به نام ملانوسیت تولید می شود، وظیفه تعیین رنگ چشم را بر عهده دارد. وقتی در معرض نور قرار بگیرند، رنگ های واقعی خود را نشان می دهند (مانند پوستی که زیر نور خورشید تیره می شود). بیشتر نوزادان، صرف نظر از نژاد، با چشمان قهوه ای متولد می شوند، اگرچه برخی از نوزادان قفقازی از بدو تولد دارای چشمان آبی یا خاکستری هستند.

ملانوسیت ها در چشم نوزادان هرگز در معرض نور قرار نگرفته اند، بنابراین به طور کامل فعال نشده اند. از آنجا که ملانوسیت ها  طول سال اول زندگی یک کودک فعال می شوند، ممکن است رنگ چشم تغییر کند. به طور معمول، این به معنی تبدیل از آبی یا خاکستری (ملانین کم) به فندقی و سبز (ملانین متوسط) یا به قهوه ای (ملانین زیاد) است.

2. هتروکرومی

یک فرد مبتلا به هتروکرومی بسیار به ندرت دیده خواهد شد، زیرا این شرایط باعث می شود افراد دو یا بیشتر رنگ های مختلف را در چشمان خود داشته باشند. این یک بیماری بی ضرر است که می تواند یک اثر مادرزادی باشد یا حتی در اثر آسیب یا بیماری به وجود آمده باشد.

همچنین ممکن است بخش های کوچک ازعنبیه ها رنگ های مختلفی داشته باشند. به عنوان مثال، نیمی از چشم چپ می تواند آبی و نیمی از آن قهوه ای باشد.

3. سندرم فوچ یووئیت

اووئیتیت هتروکرومی فوکس یا ایروسیسیلیتلیت، بیشتر به عنوان سندرم فوکس شناخته می شود، شرایط دیگری است که در آن فرد دارای دو چشم متفاوت است. اما برخلاف هتروکرومی  در اینجا فقط یک چشم تحت تأثیر قرار می گیرد و دقیقاً بی ضرر نیست. در واقع، می تواند باعث شود که یووا، واقع در وسط چشم، ملتهب شود.

این به طور معمول به روشن شدن عنبیه چشم منجر می شود، اگرچه در بعضی موارد این حالت باعث تاریک شدن عنبیه می شود. تغییر رنگ چشم یکی از اولین علائم بیماری است و افراد مبتلا به این بیماری احتمال ابتلا به آب مروارید یا گلوکوم را دارند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***