دکتر مادوکار سوار ترویدی، استاد روانپزشکی در مرکز پزشکی UT گفت: ارائه دهندگان این مطالعه متکی به یک فرایند آزمایش و خطا هستند که در آن بیماران داروها را در سیکل های شش تا هشت هفته امتحان می کنند. اما این روش نادرست به این درک عمومی کمک می کند که داروهای ضد افسردگی بی اثر هستند.
خواندن امواج مغزی برای تشخیص افسردگی
محققان خواندن امواج مغزی را از 300 بیمار مبتلا به افسردگی جمع آوری کردند. این خواندن ها با استفاده از الکترونسفالوگرافی (EEG) ، یک روش غیر تهاجمی صورت گرفت. این دستگاه شامل اتصال الکترود به پوست سر بیماران است. سپس بیماران به طور تصادفی تحت درمان با دریافت دارونما یا داروی ضد افسردگی سرترالین قرار می گیرند. سرترالین، در اکثر بیماری های روانی مورد استفاده قرار می گیرد.
در مرحله بعد، براساس داده های EEG، محققان یک الگوریتم هوش مصنوعی جدید (AI) برای پیش بینی پاسخ بیماران به دارو طراحی کردند. آن ها دریافتند که بیماران با الگوی خاص موج مغزی در ابتدای مطالعه به احتمال زیاد بعد از هشت هفته درمان به سرتالین پاسخ مثبت می دهند. محققان سپس الگوریتم خود را برای تأیید یافته هایشان در سه مجموعه داده اضافی بیمار (از مطالعات قبلی) به کار بردند.
اگرچه یافته های این مطالعه امیدوار کننده است، اما معلوم نیست که هوش مصنوعی برای استفاده در تنظیمات بالینی دنیای واقعی نیز امکان پذیر باشد.
در این مطالعه به طور خاص چگونگی پاسخ بیماران به سرترالین مورد بررسی قرار گرفت. این فقط یکی از بسیار درمان های ممکن برای افسردگی، ارزیابی شده است.
محققان هنگام استفاده از الگوریتم خود برای بررسی مجموعه داده های منتشر شده، دریافتند بیمارانی که احتمالاً به داروهای ضد افسردگی پاسخ نمی دهند، بیشتر به تحریک مغز و درمان های روان درمانی پاسخ می دهند. با این وجود، این یافته مقدماتی است و برای تأیید تحقیقات بیشتری نیاز دارد.