به گزارش سلام نو، حدود یک هفته قبل «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد که این ائتلاف ماموریتهای آموزشی خود را در عراق به درخواست «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا افزایش خواهد داد؛ درحالیکه از حدود یک ماه و نیم قبل٬ این ماموریتها به حالت تعلیق درآمده بود.طبق گفتههای استولتنبرگ٬ ماموریت آموزش در عراق برای اجرای ماموریتهای ناتو از سرگرفته خواهد شد.
اگر از چند زاویه به این خبر نگاه کنیم٬ کوتاهی زمان تصمیم برای تعویق ماموریتهای آموزشی ناتو در عراق با گسترش آنها٬ کمی عجیب به نظر میرسد.
علاوه بر این٬ ناتو این تصمیم را به درخواست ترامپ و در شرایطی که سیاستمداران و ملت عراق خواستار پایان یافتن اشغالگری آمریکا در کشورشان هستند گرفته است.
عراق| تکمیل کابینه و برنامه دولت علاوی؛ نشست احزاب سیاسی در منزل حلبوسی
عراق| حمله تروریستهای داعشی به یک منطقه در کرکوک
حزب الله عراق: گزینه راهبردی ما اخراج نیروهای آمریکایی است
با توجه به این موضوع٬ نگرانیهای زیادی مبنی بر اینکه آمریکا برای ماندن در عراق تحت پوشش ناتو برنامهریزی کرده وجود دارد. به عبارت دیگر آمریکا که خود را مجبور به ترک عراق میبیند٬ برنامهریزی کرده که زیر چتر ناتو٬ در این کشور بماند.
محافل سیاسی آگاه تاکید می کنند که آمریکاییها و انگلیسیها معتقدند خروجشان به دنبال موضعگیریهای سیاسی که ضد این کشورها در عراق وجود دارد و همچنین ملت عراق که آنها را به طور کامل رد میکنند٬ سبب حقارت و توهین به آنها میشود؛ بنابراین درحال حاضر با یکدیگر مذاکره میکنند که خروج خود را از عراق به بعد از انتخابات پارلمانی این کشور و نیز پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا موکول کنند.
«جیمز جفری» فرستاده ویژه آمریکا در سوریه ٬ اواخر ماه گذشته اظهار داشت که ایالات متحده از ادامه فعالیتهای ناتو در عراق و سوریه در آینده حمایت میکند.
همچنین روشن است که آمریکا عضوی است که بیشترین تاثیر و نفوذ و نیز حضور را در ناتو دارد؛ بنابراین تحت فشار گذاشتن سایر اعضا برای تحمیل خواستههای خود برای واشنگتن کار دشواری نیست.
قابل توجه است که علاوه بر حضور نظامی ناتو در عراق که ممکن است به مرور زمان و با تغییر شرایط کاهش یابد و یا از بین برود٬ اما یکسری جاسوسیهای اطلاعاتی توسط برخی طرفها در عراق صورت میگیرد که ممکن است ناتو یکی از آنها باشد و این موضوع بسیار خطرناک است./تسنیم