شکسته شدن درختان، پرتاب اشیا، کاهش دید افقی، بسته شدن برخی از راههای ارتباطی بین استانهای کرمان و یزد و خراسان جنوبی و با احتمال بیشتر راههای کرمان به سیستان و بلوچستان دور از انتظار نیست
شکسته شدن درختان، کاهش دید افقی، بسته شدن برخی از راههای ارتباطی بین استانهای کرمان و یزد و خراسان جنوبی و با احتمال بیشتر راههای کرمان به سیستان و بلوچستان دور از انتظار نیست.
ضمن اینکه کارشناسان از مردم شهر کرمان خواستهاند نسبت به پرتاب اشیای روی پشت بامها نیز احتیاط کنند و قبل از آغاز طوفان اشیایی که روی پشت بامها قرار گرفتهاند را جابجا و یا در جای خود محکم کنند.
همچنین منابع پزشکی از مردم مناطقی که درگیر پدیده ریزگردها میشوند خواستهاند که از رفت و آمد غیرضروری در معابر عمومی جدا پرهیز کنند و در صورت لزوم از ماسک استفاده کنند.
بیماریان تنفسی، قلبی، کودکان زیر ۵ سال و سالمندان گروههای در معرض خطر هستند از حضور در معابر در زمان بروز طوفان و ریزگرد پرهیز کنند و همچنین افراد سالم از انجام ورزشهای سنگین در فضای باز جدا خودداری کنند.
هشدارهای لازم به دستگاههای مرتبط داده شده است
رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان در این خصوص به خبرنگار مهر میگوید: هشدارهای لازم در خصوص مخاطرات این طوفان به دستگاههای مربوط از هفته قبل داده شده است.
حمیده حبیبی اظهارداشت: شدت این طوفان در همه مناطق استان یکسان نیست و در ساعات مختلف متناوب است و به طور متوسط بین ۸۰ تا ۹۵ کیلومتر در ساعت سرعت دارد.
وی گفت: طوفان تا روزهای انتهایی هفته جاری ادامه خواهد داشت و امیدواریم با تدابیری که از سوی مردم و مسئولان اتخاذ میشود خسارتی در پی نداشته باشد.
طوفان تا روزهای انتهایی هفته جاری ادامه خواهد داشت و امیدواریم با تدابیری که از سوی مردم و مسئولان اتخاذ میشود خسارتی در پی نداشته باشد
وی عنوان کرد: گستره طوفان در اکثر شهرستانهای استان کرمان خواهد بود اما پیش بینی میکنیم شدت آن در غرب و شمال استان بیشتر از سایر مناطق باشد به گونهای که شدت باد به ۹۵ کیلومتر در ساعت نیز میرسد.
وی گفت: در شرق استان طوفان ۸۰ کیلومتر شدت خواهد داشت و که از هم اکنون با توجه به وجود کانونهای شنی میتوان بروز طوفان شن و ریزگردها را پیش بینی کرد و به همین دلیل از مردم میخواهیم در زمان طوفان شن کمترین میزان تردد را در جادهها داشته باشند.
رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان تاکید کرد که این طوفان موجب گرد و خاگ و پدیده ریزگردها به دلیل وجود کانونهای محلی در اکثر مناطق به خصوص در شمال، جنوب و شرق استان میشود و شدت این پدیده در ریگان و فهرج بیشتر خواهد بود.
مردم از رفت و آمد غیرضروری در جادهها پرهیز کنند
وی گفت: کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی از پدیدههایی هستند که در روزهای هفته جاری مشاهد خواهیم بود ضمن اینکه پیش بینی میکنیم راههای ارتباطی بین استانهای کرمان، یزد و خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
وی احتمال بروز خسارت به مزارع، باغها، گلخانهها، دامداریها، بنرهای تبلیغاتی، سازههای شهری و تاسیستات و سقوط اشیای و درختان دور از انتظار نیست و مردم باید تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
چرا دستگاههای ذی ربط به مردم هشدار نمیدهند؟
در حالی که دستگاههای مرتبط شهری از جمله آتش نشانی و مدیریت بحران هنوز اطلاع رسانی در این زمینه انجام ندادهاند خبرنگار مهر با الیاس احمدی، کارشناس مدیریت شهری به گفتگو نشست؛ وی یکی از مشکلات موجود در شهرها را عدم وجود طرحهای مردم بنیان مدیریت بحران دانست و گفت: در مدیریت ما مدیریت بحران فقط در سطح مدیریت بعد از بحران تعریف شده است و تقریباً پیش بینی و جلوگیری از حوادث در آن سهمی ندارد.
در مدیریت ما مدیریت بحران فقط در سطح مدیریت بعد از بحران تعریف شده است و تقریباً پیش بینی و جلوگیری از حوادث در آن سهمی ندارد
وی افزود: به خصوص در شهرهایی مانند کرمان که حوادثی از جمله طوفان و سیل در ان ها به ندرت روی میدهد هیچ اطلاعی در این خصوص به مردم منتقل نشده است در حالی که مردم نوع زندگی خود را به گونهای پایه گذاری کردهاند که به گمانشان هیچ گاه با این حوادث روبرو نمیشوند.
احمدی با اشاره به تغییرات اقلیمی افزود: استان کرمان در مقایسه با سایر استانهای کشور شاهد تغییرات اقلیمی متعددی است که بروز ۱۸۰ میلیمتر بارندگی در سال جاری و با گرم شدن یک درجهای متوسط دما در طول سال، سرمای بی موقع در فصل بهار و یا خشکسالی در برخی از مناطق دیگر استان نمونههایی از این تغییرات است که اکثراً در خارج از فصل روی میدهند.
وی گفت: باید مردم را با این مخاطرات آشنا کرد به عنوان مثال در صورت بروز طوفان با سرعت ۱۰۰ کیلومتر باید به مردم اطلاع داده شود که از پارک کردن خودروها در زیر درختان خودداری کنند، شهر کرمان مملو از درختان فرسوده است که به دلیل کرم خراط با وزش باد میشکنند.
وی عنوان کرد: همچنین وزش بادی با این سرعت به آسانی میتواند موجب پرتاب شدن اشیای روی پشت بامها به خیابانهای و کوچهها و صدمه به شهروندان شود.
/رکنا
در حالی طوفان شن هفته گذشته موجب تعطیلی مدارس و بسته شده برخی از راه های شرق کرمان شد که بنا به پیش بینی هواشناسی طوفان اصلی در راه است و با سرعت ۹۵ کیلومتر کرمان را در مینوردد.
به گزارش سلام نو، طی هفته گذشته بروز طوفانهای مکرر شن در شهرستانهای ریگان، فهرج، نرماشیر و بم موجب اخلال در روند عادی زندگی مردم شد و به دلیل شدت طوفان شن در فهرج و ریگان، شاهد بسته شدن برخی از راههای مواصلاتی، تعطیلی مدارس و افزایش مراجعه مردم به مراکز درمانی به دلیل طوفان شن و ریزگردها و بروز بیماریهای تنفسی بودیم.
در حالی هنوز میزان خسارتهای طوفان شن که منشأ آن از استان سیستان و بلوچستان است و کانونهای شنی داخل استان کرمان را تحت تأثیر قرار میدهد برآورد نشده که طبق اعلام هواشناسی استان کرمان از فردا طوفان شن با منشأ داخلی از غرب استان آغاز میشود و استانهای یزد، سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی و هرمزگان را تحت تأثیر قرار میدهد.
همه شهرستانها درگیر طوفان میشوند
پیش بینی میشود با آغاز این طوفان در کنار ریگان و فهرج که به طور متوسط سالانه ۳۰۰ روز درگیر با طوفان شن هستند شهرستانهای مختلف استان به خصوص در شمال و جنوب استان نیز درگیر طوفان شن و ریزگردها خواهند شد.
سرعت این طوفان در تمام مناطق استان یکسان نیست و گفته میشود در شهر کرمان سرعت باد به ۹۵ کیلومتر در ساعت میرسد، هرچند بروز طوفان در کرمان بی سابقه نیست اما مردم این شهر کمتر با این پدیده مواجه بودهاند و به همین دلیل آمادگی لازم را نیز برای مقابله با این پدیده ندارند.