کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد بیش از 6 هزار شکایت انتخاباتی در این دوره انتخابات ثبت شد.

به گزارش سلام نو، کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به اینکه بیش از 6 هزار شکایت انتخاباتی وجود دارد، اعلام کرد که این پرونده به کمیسیون انتخابات ارسال شده است تا پس از بازشماری نمونه ای آرا، در مورد نتیجه نهایی این دور از رقابت های سیاسی اعلام نظر شود.

«زهره بیان شینواری» رئیس کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان امروز چهارشنبه در نشست خبری اعلام کرد که تمام 6 هزارو 200 شکایت را در سه بخش تقسیم بندی و در باره آنها اعلام نظر شده است.

وی افزود: بخش اول شکایت ها جمع بندی شد که 137 هزار رای مشکوک را در بر میگرفت و کمیسیون به همه آنها پاسخ داده است. در این زمینه باید ازکل 137 هزار رای 10 درصد آن به صورت ویژه بازشماری شود و اگر نتایج بازشماری مثبت بود ،کل 137 هزار رای معتبر اعلام می شود.

به گفته خانم شینواری درعین حال اگر مشکلی دراین زمینه مشاهده شود ، احتمال دارد تمام 137 هزار رای دوباره بازشماری شود.

وی همچنین گفت: بخش دیگر شکایت دسته بندی شده 102 هزار و 12 رای را در بر می گیرد که 15 درصد آن باید بازشماری می شود.

به گفته رئیس کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی دسته سوم شکایت 2 هزارو 423 حوزه رای دهی را در بر میگیرد که از آن جمله باید 298 حوزه رای گیری به طور نمونه بازشماری  آرا داشته باشد و  نتایج آن با 2 هزارو 423 حوزه راگیری تطبیق داده شود.

طبق این گزارش، در واقع کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی درصدد است تا به موضوع 300 هزار رای مشکوک و مورد مناقشه فیصله دهد واکنون امور دوباره به کمیسیون انتخابات عودت داده شده است.زیرا  بازشماری  آرا از وظایف کمیسیون انتخابات است و در جریان بازشماری کمیسیون رسیدگی به شکایات صرفا یک ناظر می فرستد که بر این اقدام نظارت داشته باشد.

شینواری در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: پس از آنکه کمیسیون انتخابات امور بازشماری و بررسی های خود را به پایان برساند و نتیجه را اعلام کند در مورد سرنوشت انتخابات اظهار نظر نهایی خواهد شد.

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ششم مهر ماه برگزار شد و به دلیل مشکلات در دستگاه های ثبت بیومتریک و ادعای تقلب، کمیسیون موفق نشد تا نتیجه انتخابات را براساس تقویم از پیش تعیین شده اعلام کند . به همین دلیل  این موضوع تاکنون به عنوان یک چالش  مهم برای دولت و مردم افغانستان باقی مانده است.

/ایرنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید