فیلم «عامه پسند» تکمیل سه‌گانه‌ سهیل بیرقی و در ادامه فیلم‌های قبلی این کارگردان، داستانش در فضایی زنانه و درباره زنان جامعه روایت می شود و شخصیت‌های محوری دو فیلم قبلی این فیلمساز را لیلا حاتمی و باران کوثری بازی می‌کردند که به ترتیب نماینده‌ای از زنان دهه پنجاه و شصت بودند، حالا پرسوناژ اصلی فیلم «عامه پسند»، نماینده‌ی زنی از دهه چهل است که فاطمه معتمد آریا نقش او را به عهده دارد.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر | مرتضی کوه مسکن : فیلم «عامه پسند» به  نویسندگی، تهیه کنندگی و کارگردانی سهیل بیرقی سومین فیلمی بود که در روز نخست سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر برای اهالی رسانه و هنرمندان در پردیس سینما گالری ملت بر روی پرده رفت.

عامه پسند، عنوان سومین اثر سینمایی سهیل بیرقی در مقام کارگردان پس از دو فیلم موفق من و عرق سرد می باشد این فیلم در واقع کامل کننده ی سه گانه ی بیرقی در حوزه ی جامعه بانوان و زندگی زنان است که دغدغه ی اصلی این کارگردان جوان در فیلم هایش می باشد.سهیل بیرقی پیش تر در فیلم من با بازی لیلا حاتمی و عرق سرد با بازی باران کوثری به خوبی دغدغه هایش را در ارتباط با دنیای زنان به تصویر کشیده بود و عامه پسند، جدیدترین ساخته ی وی نیز دنباله روی همین مسیر است.

بیرقی اما این بار برای بازیگر نقش اول فیلمش به سراغ فاطمه معتمد آریا، بازیگری از نسل دهه چهل سینمای ایران رفته است تا بتواند با هنرنمایی خود نماینده ی شایسته ی زنان ایرانی در این سن و سال باشد.نکته ی قابل توجه در آثار این کارگردان جوان استفاده از لیلا حاتمی به عنوان زنی از دهه پنجاه و باران کوثری به عنوان زنی از دهه شصت بوده است و حالا نوبت به فاطمه معتمد آریا رسیده است که در عامه پسند، بیانگر دغدغه های زنان دهه چهل این مرز و بوم باشد.

داستان و فضای جدیدترین ساخته ی بیرقی متفاوت از فیلم های قبلی اوست و تصویربرداری فیلم در شهرضا، زادگاه این کارگردان جوان انجام شده است.فاطمه معتمد آریا، در نقش فهیمه میربد روایتگر داستان زندگی زنی در سن پنجاه و هفت سالگی است که می کوشد در این سن و سال پس از جدایی از همسر و فرزندش زندگی مستقلی داشته باشد و در این راه با مشکلات فراوانی مواجه می شود.در واقع، فهیمه میربد نماینده ی اکثر مادران این سرزمین است که گاها میخواهند حتی در سنین بالا زندگی خوب و مستقل و غیر عامه پسندی داشته باشند.اما جامعه چیز دیگری را می خواهد و سر راهشان قرار می دهد و آن، عامه پسند بودن است.

بیشتر بخوانید :

بررسی فیلم «عامه پسند» / روایت داستان در فضای بانوان جامعه

این مساله و به نوعی معضل همواره در شهرستان های کشور ما بیشتر دیده می شود و کارگردان فیلم با تیزهوشی و ذکاوت کامل به سراغ پرداختن به این سوژه در شهرضا رفته است.جایی که ما با دو شخصیت اصلی دیگر داستان یعنی افسانه و میلاد با بازی باران کوثری و هوتن شکیبا مواجه می شویم.باران کوثری پس از تجربه ی همکاری موفق با بیرقی در عرق سرد، این بار در نقش مادری شهرستانی و با لهجه ی شیرین شهرضایی با او همکاری کرده است.

افسانه نقش منفی داستان است و درست است که در ابتدا سعی می کند به کمک و یاری فهیمه برود، اما با پیش روی داستان متوجه منفی بودن شخصیت او می شویم.افسانه و فهیمه صحنه های مشترک بسیاری را در فیلم و کنار یکدیگر دارند که لحظات شاد و غمگینی را برای مخاطب رقم می زند.باران کًوثری به خوبی توانسته با بازی روان و لهجه ی شیرینش از عهده ی نقشش در فیلم برآید و مخاطب را همراه خود سازد.

اما ریتم آرام و برخی سکانس های تکراری مانند بانک و تامین اجتماعی کمی حوصله ی مخاطب را سر می برد. نکته ای که در فیلم های قبلی این کارگردان مخصوصا عرق سرد وجود نداشت و انرژی و پتانسیل بالای برخی صحنه های فیلم تماشاگر را مشتاق تر به تماشای ادامه ی فیلم کرده و به وجد می آورد.گرچه داستان عامه پسند در فضای آرام شهری و موقعیت هایی همچون خانه و مغازه روایت می شود و برای همین نمی توان از بیرقی انتظار هیجان و شور بیشتری را در فیلم داشت.

هوتن شکیبا به عنوان تنها بازیگر مرد فیلم و همچنین پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول برای فیلم شبی که ماه کامل شد، نقش جوانی به نام میلاد را بازی می کند که خیلی دنبال کارهای عامه پسند نیست و می خواهد به عنوان یک جوان کارهایی که دلش می خواهد را انجام دهد.

کنار هم قرار گرفتن فهیمه و میلاد برای انجام کارهایی غیر عامه پسند نکته ی اصلی فیلم است که بیرقی تلاش کرده است با استفاده از دو ستاره ی سینمایی ایران از سال های متفاوت این کار را به بهترین نحو انجام دهد و به نظر هم در آن موفق بوده است.

در برخی صحنه های فیلم شاهد شوخی ها و لحظات مفرح بین دو شخصیت فهیمه و میلاد هستیم که قرار است با دیدگاه های متفاوت از دو نسل مختلف رستورانی را راه اندازی کنند که می خواهد متفاوت و غیرعامه پسند باشد و اتفاقی نو در جامعه ی مورد نظر کارگردان فیلم رخ دهد.شاید این اتفاق در ابتدا خوش آیند و موفقیت آمیز باشد، اما با ادامه ی داستان فیلم متوجه می شویم که مردم همان جامعه به دنبال کارهای عامه پسند هستند متفاوت شدن خیلی برایشان معنای خاصی ندارد.

آنچه که امروز ما در اکثر شهرهای کشورمان با آن مواجه هستیم و تلاش برای جلب رضایت مردم و عامه پسند بودن، تمام چیزی است که بیرقی تلاش می کند در طول حدود نود دقیقه آن را به خورد مخاطب دهد و این مساله را به مخاطب گوشزد کند که انسان در هر سن و سال و هر جامعه ای که باشد، باید برای آرامش و موفقیت خودش تلاش کند و کارهایی را انجام دهد که منجر به خوب شدن حالش می شود.

اکثر صحنه هایی که ما در فیلم می بینیم هم بیانگر همین امر است و باید منتظر ماند و دید عامه پسند، آخرین فیلم از سه گانه ی سهیل بیرقی با محوریت زنان و جامعه می تواند موفقیت های قبلی او را تکرار کند و یا اینکه بیرقی پس از عامه پسند، رویه ی فیلمسازی و محتوای آن را تغییر می دهد.

فهرست عوامل فیلم «قصه عامه پسند»

نویسنده، کارگردان : سهیل بیرقی

تهیه‌کننده : سهیل بیرقی

بازیگران : فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا، باران کوثری و ...

مدیر فیلمبرداری : حسین جعفریان

تدوین : هایده صفی‌یاری

موسیقی‌:‌ کریستف رضاعی

چهره پرداز :‌ مهرداد میرکیانی

مجری طرح : مجید کریمی

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***