محققان بیمارستان "سنت مایکل" تورنتو در مطالعاتی جدیدی دریافتند که کودکانی که شیر کم چرب می خورند 40 درصد کمتر چاق می شوند.

یک بررسی سیستماتیک و فراتحلیل به سرپرستی بیمارستان "سنت مایکل" در تورنتو نشان داد کودکانی که شیر کامل می‌نوشند در مقایسه با کودکانی که شیر کم چرب مصرف می‌کنند، ۴۰ درصد کمتر احتمال ابتلا به اضافه وزن یا چاقی دارند.

به گزارش سلام نو و به نقل از مدیکال اکسپرس، نتایج مطالعه محققان بیمارستان "سنت مایکل" تورنتو نشان داد احتمال ابتلا به اضافه وزن یا چاقی در کودکانی که شیر کامل می‌نوشند به میزان قابل توجهی کمتر است.

این مطالعه که در مجله Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است، ۲۸ مطالعه از هفت کشور مورد بررسی قرار داده است که به بررسی رابطه بین نوشیدن شیر گاو و خطر ابتلا به اضافه وزن یا چاقی در کودکان پرداخته‌اند.

هیچ یک از این مطالعات که در مجموع روی تقریباً ۲۱ هزار کودک بین سنین یک تا ۱۸ سال انجام شده است، کاهش خطر ابتلا به اضافه وزن یا چاقی را در بچه‌هایی که شیر کم چرب می‌نوشند، نشان نداده بود. همچنین ۱۸ مورد از این ۲۸ مطالعه نشان داده بود کودکانی که شیر کامل می‌نوشند از این کاهش خطر برخوردار هستند.

نتایج این مطالعه دستورالعمل‌های سازمان سلامت کانادا و سازمان بهداشت جهانی را که به کودکان توصیه می‌کنند به جای شیر کامل که از دو سالگی شروع می‌شود، شیر گاو کم چرب مصرف کنند تا خطر چاقی را کاهش دهند، به چالش می‌کشد.

دکتر "جاناتون مگوایر" نویسنده اصلی این مطالعه و پزشک متخصص اطفال در بیمارستان "سنت مایکل" گفت: اغلب کودکان در کانادا و ایالات متحده شیر گاو را به صورت روزانه مصرف می‌کنند و شیر یک ماده غذایی اصلی و تامین کننده عمده چربی در رژیم غذایی آنها است.

وی افزود: در بررسی ما، کودکان پیروی کننده از توصیه فعلی مبنی بر تغییر مصرف شیر از شیر کامل به شیر کم چرب در دو سالگی لاغرتر از کودکانی نبودند که شیر کامل مصرف می‌کنند.

دکتر "مگوایر" امیدوار است که در آینده علت و تأثیر شیر کامل و خطر پایین‌تر ابتلا به چاقی را در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده مشخص کند.

وی می‌گوید: تمام مطالعاتی که ما بررسی کردیم، مطالعات مشاهده‌ای بودند، به این معنی که نمی‌توانیم کاملا اطمینان داشته باشیم که شیر کامل باعث کاهش خطر اضافه وزن یا چاقی شده است. ممکن است شیر کامل با عوامل دیگری که خطر اضافه وزن یا چاقی را کاهش می‌دهند مرتبط باشد. بنابراین یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده به کشف علت و معلول کمک می‌کند./ایسنا

کد خبرنگار: ۲۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***