«جشنوارهٔ فیلم فجر» مهمترین جشنوارهٔ سینمایی کشور هر ساله از ۱۲ الی ۲۲ بهمن توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود، سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه سال جاری همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزارمی‌شود، به همین مناسبت سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری سلام نو به بررسی اجمالی رکورد داران سیمرغ در کل ادوار برگزاری این رویداد مهم سینمایی کشور خواهد پرداخت.در اولین لیست رکورد داران سیمرغ  جشنواره به بررسی بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمبرداری و بهترین تدوین در کل ادوار برگزاری این جشنواره مهم سینمایی کشور در ادامه خواهیم پرداخت.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در بررسی رکورداران سیمرغ جشنواره چهره های شاخصی از قبیل : ابراهیم حاتمی کیا، مجید مجیدی، کامبوزیا پرتوی، محمود کلاری، هایده صفی یاری و بهرام دهقانی در صدر رکوردداران سیمرغ قرار دارند.

لقب رکورد بیشترین سیمرغ بلورین بهترین فیلم به نام «ابراهیم حاتمی‌کیا» ثبت شده است، وی با دریافت ۵ سیمرغ بلورین بهترین فیلم برای فیلم های «مهاجر»،«از کرخه تا راین»،‌«آژانس شیشه ای»، «به نام پدر»،‌ «به رنگ ارغوان» در این زمینه رکورددار است و ۲ دیپلم افتخار در صدر قرار دارد.

بیشتر بخوانید :

جشنواره فجر از ابتدا تا به امروز / دوره اول / آزمون و خطا

در میان کارگردانان سینمای ایران، مجید مجیدی کارگردان کهنه کار و با سابقه سینمای ایران بیش از سایرین توانسته سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را از داوران جشنواره دریافت کند، وی با دریافت 4 سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای چهار فیلم «آواز گنجشکها»، «بید مجنون»، «بچه های آسمان» و «باران» بیشترین تعداد سیمرغ را در اختیار دارد.

از بین فیلمنامه نویسان ایرانی کامبوزیا پرتوی تاکنون با دریافت چهار سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه برای فیلم های «من ترانه ۱۵ سال دارم»، «کافه ترانزیت»، «فراری»، «کامیون» از این حیث رکورددار است.

جشنواره فجر از ابتدا تا به امروز / دوره دوم / ظهور استعداد ها

محمود کلاری با دریافت ۴ سیمرغ بلورین فیلمبرداری برای فیلم های «سرب»، «گبه»، «بوی کافور عطر یاس»، «جدایی نادر از سیمین» در صدر رکوردداران بیشترین دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری در جشنواره فیلم فجر قرار دارد.

«جشنوارهٔ فیلم فجر» مهمترین جشنوارهٔ سینمایی کشور امسال سی و هشتمین دوره برگزاری خود را تجربه می کند، این جشنواره هر ساله از ۱۲ الی ۲۲ بهمن توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود، سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه سال جاری همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزارمی‌شود، به همین مناسبت سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری سلام نو به بررسی اجمالی ۳۷ دوره برگزار شده این جشنواره خواهد پرداخت.

معرفی فیلم های حاضر در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر / فیلم اولی ها / مجموعه هفتم + تصاویر و خلاصه داستان

۱- بهترین فیلم

رکورد بیشترین سیمرغ بلورین بهترین فیلم : ابراهیم حاتمی‌کیا ۵ بار

سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر جایزه‌ای است که هر ساله به بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر اهدا می‌شود.

کارگردان صاحب سبک سینمای ایران که همواره با ساخت آثاری در خصوص دفاع مقدس امضایی شخصی برای خود خلف کرده پر افتخارترین کارگردان جشنواره فیلم فجر است،

ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان، نویسنده، تدوینگر، بازیگر و فیلمبردار ۵۸ ساله سینمای و تلویزیون متولد ۱۳۴۰ در تهران است، وی دانش‌آموختهٔ رشته سینما با گرایش فیلمنامه‌نویسی از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است، او فعالیت‌های سینمایی خود را با ساخت فیلم‌های کوتاه و مستند در رابطه با سینمای جنگ آغاز کرد، وی در سال ۱۳۹۳ یکی از نه سینماگری بود که نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر برای یک عمر فعالیت دریافت کرد.

حاتمی کیا در رأی‌گیری از ۵۵ فیلم‌شناس ایرانی به سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از ده فیلم‌ساز برتر تاریخ سینمای ایران شناخته شد و همچنین در نظرسنجی از ۴۳ منتقد برای بهترین کارگردانان پس از انقلاب جزء پنج فیلم‌ساز اول قرار گرفت.

وی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر با فیلم سینمایی «خروج» حضور خواهد شد و این فیلم بیستمین اثر ابراهیم حاتمی کیا در مقام کارگردان در سینمای ایران محسوب می شود.

ابراهیم حاتمی کیا همواره حضور پر سر و صدایی در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر داشته است و تصمیم دارد امسال یک فیلم انتقادی درباره مشکلات اقتصادی و مدیریتی به مخاطبانش ارائه دهد، وی با «خروج» سراغ ایده‌ای نو رفته است «ایده اعتراض مردمی به حاکمان» و فارغ از وجوه داستانی که احتمالا نوک تیز انتقادش انفعال و بی‌تحرکی دولتی‌ها نشان رفته و بیش از همه بی‌عملی و باری به هر جهت بودن سیستم را نقد می‌کند.

۲- بهترین کارگردانی

رکورد بیشترین سیمرغ بلورین کارگردانی : مجید مجیدی ۴ بار

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر جایزه‌ای است که هر ساله به بهترین کارگردان جشنواره فیلم فجر اهدا می‌شود.

در میان کارگردانان سینمای ایران، مجید مجیدی کارگردان کهنه کار و با سابقه سینمای ایران که آخرین فیلمش، "محمد (ص)" موفقیت های فراوانی را به دست آورد بیش از سایرین توانسته سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را از داوران جشنواره دریافت کند، وی با دریافت 4 سیمرغ بلورین بیشترین تعداد سیمرغ را در اختیار دارد. بعد از مجیدی، "اصغر فرهادی" کارگردان بین المللی سینمای ایران با 3 سیمرغ در رده سوم قرار دارد.

مجید مجیدی تاکنون ۵ بار نامزد دریافت سیمرغ کارگردانی شده و برای چهار فیلم «آواز گنجشکها»، «بید مجنون»، «بچه های آسمان» و «باران» سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را از آن خود کرده است.

مجید مجیدی با نام اصلی مجید مجیدی تالشی کارگردان، فیلمنامه‌نویس و بازیگر مطرح ۶۰ ساله سینمای ایران متولد ۲۵ فروردین ۱۳۳۸ در تهران‏ است، او با فیلم بچه‌های آسمان جزو پنج نامزد نهایی دریافت بهترین فیلم خارجی زبان اسکار ۱۹۹۸ بود و نخستین کارگردان ایرانی است که نامزد دریافت جایزه اسکار شده‌ است.

پس از مجید مجیدی، ابراهیم حاتمی کیا بیشترین سیمرغ کارگردانی را در میان کارگردانان سینمای ایران دارد، او تاکنون شش بار نامزد دریافت سیمرغ کارگردانی شده و برای سه فیلم «آژانس شیشه ای»، «به رنگ ارغوان» و «به وقت شام» سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را از جشنواره فجر کسب کرده است.

اصغر فرهادی کارگردان معتبر سینمای ایران و جهان همچون ابراهیم حاتمی کیا سه سیمرغ کارگردانی را در خانه دارد، فرهادی برای «چهارشنبه سوری»، «درباره الی» و «جدایی نادر از سیمین» سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کرده است، آخرین فیلم اصغر فرهادی که در جشنواره فجر نمایش داده شد به «جدایی نادر از سیمین» باز می گردد.

داریوش مهرجویی سابقه زیادی در کاندید شدن در بخش بهترین کارگردانی دارد، او تاکنون ده بار نامزد کسب سیمرغ بلورین شده و برای دو فیلم «هامون» و «پری» به روی سن اختتامیه جشنواره فجر رفته و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کرده است.

وی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر با فیلم سینمایی «خورشید» حضور خواهد شد و این فیلم دهمین فیلم بلند مجید مجیدی محسوب می شود، «خورشید» یک فیلم اجتماعی با موضوع کودکان کار است که در دل خود مضامین مذهبی گنجانده است به مسئله کودکان کار می‌پردازد.

۳- بهترین فیلمنامه

رکورد بیشترین سیمرغ بلورین فیلمنامه : کامبوزیا پرتوی ۴ بار

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر جایزه‌ای است که هر ساله به بهترین فیلمنامه نویس جشنواره فیلم فجر اهدا می‌شود.

در این بخش کامبوزیا پرتوی تاکنون با دریافت چهار سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه برای فیلم های «من ترانه ۱۵ سال دارم»، «کافه ترانزیت»، «فراری»، «کامیون» از این حیث رکورددار است.

کامبوزیا پرتوی فیلمنامه‌نویس و کارگردان ۶۴ ساله سینمای ایران متولد ٖ۱۳۳۴ در رشت است، وی تحصیلاتش را در دانشکده هنرهای دراماتیک سابق (دانشکده سینما و تئاتر) دانشگاه هنر ناتمام گذاشت و در دوران دانشجویی چند فیلم کوتاه مستند و داستانی برای تلویزیون ایران کارگردانی کرد.

کامبوزیا پرتوی از غایبین مهم سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر محسوب می شود.

۴- بهترین فیلمبرداری

رکورد بیشترین سیمرغ بلورین فیلمبرداری : محمود کلاری ۴ بار

سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری جشنواره فیلم فجر جایزه‌ای است که هر ساله به بهترین فیلمبردار جشنواره فیلم فجر اهدا می‌شود.

محمود کلاری نامی است که بدون شک نمادی از هنرمند عرصه فیلمبرداری است، وی فیلمبرداری در آثار متفاوتی را در کارنامه داشته و نشان داده که هنوز در سینمای ایران یکه تاز است، وی با دریافت ۴ سیمرغ بلورین فیلمبرداری برای فیلم های «سرب»، «گبه»، «بوی کافور عطر یاس»، «جدایی نادر از سیمین» در صدر رکوردداران این بخش در جشنواره فیلم فجر قرار دارد.

محمود کَلاری عکاس، مدیر فیلم‌برداری، بازیگر و کارگردان ۶۸ ساله سینمای ایران متولد ۱۳۳۰ در تهران است، او دوره تخصصی شناخت و تکنیک عکاسی را در نیویورک گذرانده و در آژانس بین‌المللی عکس خبری سیگما در پاریس عکاسی کرده‌است، او اولین نمایشگاه عکس خودرا با عنوان حکایت تنهایی آدم در سال ۱۳۵۵ در تهران برگزار کرد.

کلاری در سال ۱۳۵۹ یکی از ۱۵ عکاس برتر سال توسط مجله تایم شناخته شد و عکس‌های او در مجلات فرانسوی، آلمانی و آمریکایی چاپ شده‌ است، کلاری به ایران بازگشت و از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۵ بعنوان دبیر واحد عکاسی تلویزیون ملی فعالیت کرد او به عنوان استاد مهمان در دانشگاه تهران عکاسی خبری تدریس می‌کرد.

او فعالیت حرفه‌ای سینمایی‌اش را در سال ۱۳۶۳ با فیلمبرداری فیلم جاده‌های سرد آغاز کرد، از میان آثاری که محمود کلاری مدیریت فیلمبرداری آن‌ها را بر عهده داشته‌است می‌توان به فیلم نامزد اسکار بچه‌های آسمان اثر مجید مجیدی و همچنین فیلم برنده اسکار جدایی نادر از سیمین اثر اصغر فرهادی اشاره کرد. وی همچنین تجربه ساختن فیلم سینمایی «ابر و آفتاب» را دارد.

۵- بهترین تدوین

رکورد بیشترین سیمرغ بلورین تدوین : بهرام دهقانی ۵ بار

تدوین عرصه ای است که طی این سال ها اهمیت آن بیش از پیش برای کارگردانان مشخص شده و مثل سالیان گذشته خودشان تدوین آثار را بر عهده نمی گیرند، «هایده صفی‌یاری» و «حسین زندباف» نام دو تدوین گر برجسته سینمای ایران هستند که هر کدام با ۴ بار جزو رکوردداران سیمرغ در این رشته محسوب می شوند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***