چرا کسانی که مردم را به اقتصاد مقاومتی تشویق می کنند خودشان هیچ سهمی از مقاومت ندارند؟ چرا بودجه نهادهای آنها باید از بودجه عمومی کشور آن هم با افزایش چند میلیاردی تامین شود اما سهم مردم از این بودجه ریاضت و استقامت باشد؟

سلام نو – سرویس اقتصادی:  بودجه سال آینده بودجه استقامت و مقابله با تحریم است. این صحبتی است که چند روز پیش حسن روحانی در هنگام تقدیم لایجه بودجه به مجلس گفت. صحبتی که نشان از سال سخت 99 در اقتصاد دارد.

به گزارش سلام نو، اصلاح بودجه بدون تردید یکی از مهم ترین مولفه ها در اصلاح اقتصادی است. با این حال باید اذعان داشت یکی از پیچیده ترین مولفه ها نیز همین اصلاح بودجه است. لابی های سنگینی که برای چند میلیارد بیشتر برای نهادهای مختلف انجام می شود خیلی اوقات دست دولت را برای ایجاد تغییر و تحول جدی در ساختار بودجه می بندد. هر چند اراده ای از خود دولت هم در این باره دیده نمی شود.

عادت کرده ایم مقامات مسئول چند وقت یک بار پشت تریبون بروند و مردم را به مقاومت در برابر ریاضت های اقتصادی تشویق کنند. حتی سابقه داشته امام جمعه ای مردم را به یک وعده غذا در روز تشویق کرده و دیگری پیشنهاد خوردن اشکنه بدون مخلفات اضافه را به مردم داده است.

در این بین هر سال وقتی لایحه بودجه به صورت عمومی منتشر می شود علامت سوال بزرگی در ذهن افکار عمومی ایجاد می شود و آن اینکه در شرایطی که سفره مردم روز به روز در حال کوچکتر شدن است این بودجه های عجیب و غریب برخی نهادهای فرهنگی دقیقا صرف چه کاری می شود. نهادهایی که بعضا به هیچ جا پاسخ نمی دهند و طبعا نباید انتظار حساب کشیدن درست و حسابی از آنها بود. این ها همه فارغ از موازی کاری این نهادها است.

نگاهی به ردیف های بودجه نشان می دهد آن استقامتی که رئیس جمهور دم از آن می زد شامل حال آنها نمی شود و گویی اقتصاد مقاومتی برای طیفی خاص محلی از اعراب ندارد. مجموع نهادهای مذهبی و فرهنگی به علاوه صداوسیما روی هم بودجه ای نزدیک 4 هزار میلیارد دارند. چهار هزار میلیاردی که اگر چه شاید کمتر از یک صدم کل بودجه کشور است اما اینکه بدون حساب و کتاب مشخصی که برای مخاطب قابل لمس باشد توزیع می شود گلایه بسیاری از مردم را به وجود آورده است.

یکی از این نهادها موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی وابسته به آیت الله مصباح یزدی است. بودجه این موسسه با افزایش پنجاه درصدی در قیاس با سال 98 برای سال آینده بیست میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. این در حالی است که این موسسه در سال 85 تنها سه و نیم میلیارد بودجه داشت. تاجگردون سال گذشته در این باره گفته بود:ردیف بودجه موسسه آقای مصباح در دولت اصلاحات گذاشته شده که ابتدا یک میلیارد تومان بود.

اگر چه در قیاس سال 97 و 98 بودجه این موسسه کاهش یافت اما مشخص نیست چرا در شرایطی که بودجه 99 را بودجه مقابله با تحریم می دانند و از آن تحت عنوان بودجه استقامت یاد می شود چرا باید موسسه آیت الله مصباح با افزایش شش میلیاردی همراه باشد؟

سوال اساسی اینجا است که چرا کسانی که مردم را به اقتصاد مقاومتی تشویق می کنند خودشان هیچ سهمی از مقاومت ندارند؟ چرا بودجه نهادهای آنها باید از بودجه عمومی کشور آن هم با افزایش چند میلیاردی تامین شود اما سهم مردم از این بودجه ریاضت و استقامت باشد؟

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***