رییس جمهوری جدید تونس اعلام کرد تمام زنان تونسی بانوی اول هستند و همسر من بانوی اول نخواهد بود.

به گزارش سلام نو، رییس جمهوری جدید تونس پیش تر اعلام کرده بود که همسرش بانوی اول نخواهد بود و تمام زنان تونسی بانوی اول هستتند.

به گزارش پایگاه خبری "بی بی سی" عربی، "اشراف شبیل" همسر رییس جمهوری تونس در کمیته های رأی گیری با آرامش در کنار همسرش حاضر می شد و با رسانه ها صحبت نمی کرد و در طول کمپین انتخاباتی از همسرش حمایت کرد. اما دنبال کنندگان کمپین انتخاباتی و شبکه های اجتماعی معتقدند که شبیل در پس ظاهر آرام خود در مقابل رسانه ها، نقشی فعال داشته است.

شبیل در شهر "صفاقس" به دنیا آمد و پدرش قاضی دادگاه تجدیدنظر بود او هم به تبع پدرش در رشته حقوق تحصیل کرد و تحصیلات خود را در مرکز عالی قضا در تخصص علوم جنایی تکمیل کرد. وی در دانشگاه سوسه با قیس سعید که مدرس دانشکده حقوق و علوم اقتصادی و سیاسی این دانشگاه بود، آشنا شد.

شبیل در مناصبی چون مشاور دادگاه تجدیدنظر تونس مشغول به کار بوده و اکنون نیز معاون دادگاه بدوی تونس است.

در طول رقابت های انتخاباتی قیس سعید، شبیل مرکز توجه بسیاری از رأی دهندگان بوده است و زمانی که رقبای سعید او را متهم به پیروی از شیوه ای محافظه کارانه می کردند، حامیان سعید با اشاره به عملکرد همسرش عضویت نداشتن وی را به هرگونه حزب یا گروه سیاسی ثابت کردند.

سعید همواره عدم وابستگی خود و همسرش را به هر گونه جهت گیری منکر شده و تاکید کرده است:  خانواده وی در طول دوره تصدی خود از کانون توجه دور خواهند بود.

ستاد عالی انتخابات تونس دوشنبه شب نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری این کشور را اعلام کرد و به این ترتیب "قیس بن سعید" با ۷۲.۷۱ درصد آرا، توانست رئیس جمهوری این کشور شود.

قیس سعید متولد ۲۲ فوریه ۱۹۵۸ (شنبه ۳ اسفند ۱۳۳۶ ) و استاد رشته حقوق بین الملل در دانشکده حقوق و علوم سیاسی در تونس است. وی با توجه به رشته تخصصی خود در سطوح و محافل مختلف تونس مشغول فعالیت های علمی، حقوقی، سیاسی و اجتماعی است.

وی برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مبلغ زیادی هزینه نکرد و در مدت زمان در نظر گرفته شده برای تبلیغات هم تلاش بسیاری از خود نشان نداد.

تحلیل گران و کارشناسان سیاسی تونس از قرار گرفتن وی در دور اول رأی گیری در اواسط سپتامبر گذشته در صدر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تونس به عنوان یک «زلزله سیاسی» نام بردند و بر همین اساس پیروزی قاطع و چشمگیر قیس سعید در دور دوم برای آنان قابل پیش بینی بود.

انتخابات ریاست جمهوری قرار بود آبان ماه برگزار شود، اما درگذشت «محمد الباجی قائد السبسی»  رئیس جمهوری پیشین این کشور در اواخر ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) موجب شد انتخابات دو ماه زودتر برگزار شود.

نخستین انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در تونس، نوامبر سال ۱۹۵۹ برگزار شد و تا سال ۱۹۷۴ حبیب بورقیبه تنها نامزد آن بود. پس از او، زین‌العابدین بن علی نخست‌وزیر دولت بورقیبه با نوعی کودتا قدرت را به دست گرفت و تا سال ۲۰۱۱ که بر اثر قیام مردمی به عربستان سعودی گریخت، قدرت را در دست داشت.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***