در طی این سالها در قبال انتقادات جامعه ناشنوایان نسبت به نامفهوم بودن زبان اشاره صداوسیما که متاسفانه هیچگاه آن طور که باید و شاید رسانه ای نشده است صداوسیما تنها یک پاسخ داده و آن اینکه آمارگیری کرده ایم و این روش مورد تأیید است. نکته ناراحت کننده دیگر هم این است که بارها و بارها ناشنوایان درخواست زیرنویس در برنامه های صداوسیما را داشته اند اما پاسخ سازمان صداوسیما کمبود بودجه برای این کار بوده است

سلام نو – سرویس اجتماعی: احسان شاهوردی مدیرعامل شبکه ملی ناشنوایان ایران اخیرا به نکته ای درباره ناشنوایان اشاره کرده که احتمالا پیش تر هم مطرح شده و کسی به آن رسیدگی نکرده است. او می گوید زبان ناشنوایان که 17 سال است توسط صداوسیما به منظور رفاه حال ناشنوایان استفاده می شود، نامفهوم است.

به گزارش سلام نو، اگر این حرف را از سوی کسی که مدیریت  مجموعه ای همچون شبکه ملی ناشنوایان ایران را بر عهده دارد بپذیریم بدین معناست که سال های سال است که کسر قابل توجهی از جامعه که مشکل ناشنوایی دارند.

او همچنین اظهار کرده که مسئولان صداوسیما را قانع کرده اند در کنگره ملی ناشنوایان نظر خود ناشنوایان را جویا شوند اما بهزیستی مانع شده است. واقعا اتفاق عجیبی است که صدا و سیما این همه سال بررسی نکرده تا ببیند بینندگان ناشنوا متوجه زبان اشاره برنامه های خبری صداوسیما می شوند یا خیر.

در طی این سالها در قبال انتقادات جامعه ناشنوایان نسبت به نامفهوم بودن زبان اشاره صداوسیما که متاسفانه هیچگاه آن طور که باید و شاید رسانه ای نشده است صداوسیما تنها یک پاسخ داده و آن اینکه آمارگیری کرده ایم و این روش مورد تأیید است. نکته ناراحت کننده دیگر هم این است که بارها و بارها ناشنوایان درخواست زیرنویس در برنامه های صداوسیما را داشته اند اما پاسخ سازمان صداوسیما کمبود بودجه برای این کار بوده است. شاهوردی در این رابطه یک سوال پرسیده است. او اظهار کرده شبکه جم از صداوسیما قوی‌تر است که برای تمام برنامه‌هایش زیرنویس دارد؟

صدا و سیمایی که عملکردش جای هرگونه دفاعی را از حامیانش گرفته بودجه بیت المال را صرف برنامه های بی کیفیت و یا تبلیغات جناحی خود کرده است. در این بین کسر قابل توجهی از جامعه امکان استفاده از این رسانه به اصطلاح ملی را ندارند.

رضا غلامی سلطان مرادی، رئیس کارگروه ناشنوایان سازمان بهزیستی کشور در این رابطه اظهار کرده است: زبان اشاره مورد استفاده در سیما به‌ خاطراختلاف سطح سواد، گویش‌های مختلف و مسائل آموزشی برای همه ناشنوایان قابل فهم نیست که البته این مساله طبیعی است. با این وجود مسئولیت از دوش ما ساقط نمی‌شود و باید میزان اختلاف در فهم زبان اشاره بین ناشنوایان را به حداقل برسانیم. این کار با کمک انجمن ملی زبان اشاره، انجمن خانواده ناشنوایان، کانون ناشنوایان و شبکه سراسری تشکل‌های ناشنوایان و دیگر سازمان‌های مردم‌نهاد در حال انجام است.

این تنها بخشی از قصوری است که در مواجهه با ناشنوایان اتفاق افتاده است. طبیعی است که زبان اشاره  باید به رسمیت شناخته شود اما هنوز در ایران استفاده از این زبان در مدارس آموزش و پرورش استثنایی غیرقانونی است. معصومه مزینانی، مدیرعامل موسسه حمایت از افراد با افت شنوایی ضمن تایید این امر اظهار کرده است: ما خواهان به رسمیت شناخته شدن حقوق شهروندی ناشنوایان هستیم؛ ما می‌خواهیم با جامعه ارتباط موثری داشته باشیم تلفن‌های همراه برای ناشنوایان امکانات مناسبی ارائه نمی‌دهد. صدا و سیما تنها به یک برنامه با زبان اشاره بسنده کرده است در حالی که ناشنوایان نیاز دارند با استفاده از زیرنویس از فیلم‌های مختلف و اخبار بویژه در شبکه خبر اطلاع یابند.

اخیرا خبر راه‌اندازی شبکه تلویزیونی ناشنوایان در رسانه‌ها منتشر شده است. هرچند برخلاف انتظار صداوسیما باز هم قدمی در این راستا برنداشته و متولی این شبکه تلویزیونی خصوصی است. امید است با کارهایی از این دست شاهد برداشته شدن قدم های اساسی در مسیر پاسخگویی به مشکلات ناشنوایان باشیم. مشکلاتی که سال های سال است وجود دارد اما متاسفانه خیلی به آنها پرداخته نشده است و رسانه ها نتوانسته اند مطالبات این قشر را کم هم نیستند به گوش بدنه جامعه برسانند.

ناشنوایان ایران زبان اشاره صداوسیما را نمی‌فهمند!

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***