این اولین بار است که یک فیلم مستند به عنوان نماینده ایران امکان حضور در اسکار را دارد. مستند در جستجوی فریده در ماه های اخیر با استقبال قابل توجهی رو به رو شد. اقبالی که تا پیش از این کمتر برای یک فیلم مستند دیده شده است. با این حال این مستند در حالی به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شد که خیلی ها تصور می کردند فیلم متری شش و نیم ساخته سعید روستایی قرار است ایران را در اسکار نمایندگی کند. سعید روستایی و نوید محمدزاده دو چهره سرشناسی هستند که گلایه خود را نسبت به این انتخاب مطرح کرده اند. 

سلام نو – سرویس فرهنگ و هنر: مستند در جستجوی فریده در حالی به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شد که بسیاری معتقدند این انتخاب زودهنگام صورت گرفته و می شد فیلم های دیگری به جای یک مستند جایگزین نامزد ایران در اسکار شوند.

به گزارش سلام نو، این اولین بار است که یک فیلم مستند به عنوان نماینده ایران امکان حضور در اسکار را دارد. مستند در جستجوی فریده در ماه های اخیر با استقبال قابل توجهی رو به رو شد. اقبالی که تا پیش از این کمتر برای یک فیلم مستند دیده شده است. با این حال این مستند در حالی به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شد که خیلی ها تصور می کردند فیلم متری شش و نیم ساخته سعید روستایی قرار است ایران را در اسکار نمایندگی کند.

این انتخاب بحث برانگیز در هیاتی متشکل از نه هنرمند تصمیم گیری شده است که  فرشته طائرپور (تهیه کننده)، فاطمه معتمدآریا (بازیگر)، ابوالحسن داودی (کارگردان)، تورج منصوری (فیلمبردار)، رسول صدرعاملی (کارگردان)، امیر اثباتی (طراح صحنه)، مرتضی رزاق کریمی (تهیه کننده)، مهرزاد دانش (منتقد) و رائد فرید زاده (معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی) از جمله آنها هستند.

جدا از انتقادات توییتری که نسبت به این انتخاب شده است، سعید روستایی و نوید محمدزاده دو چهره سرشناسی هستند که گلایه خود را نسبت به این انتخاب مطرح کرده اند. نوید محمدزاده، بازیگر سرشناس سینما و یکی از بازیگران فیلم متری شش و نیم این انتخاب را زودهنگام دانسته و در استوری اینستاگرامش نوشته است: هر سال اواخر شهریور نماینده سینمای ایران به اسکار اعلام می‌شد، علت این عجله در انتخاب چی بود؟ «درجستوی فریده» نماینده سینمای ایران در اسکار؟ فیلم خوبیه، درست ولی براساس کدوم موفقیت بین‌المللی؟ نمی‌تونستین تا بعد از جشنواره ونیز صبر کنید؟

سعید روستایی کارگردان متری شش و نیم واکنش تندتری نشان داده و این اتفاق را به اتفاقی بدتر از یک کودتا تشبیه کرده است. روستایی با اشاره به اینکه همواره انتخاب نماینده ایران در اسکار در اواخر شهریور و یا اوایل مهر اتفاق می افتد از تصمیم گیرندگان در این حوزه انتقاد جدی کرده است.

نماینده ایران در اسکار را بهتر بشناسید

مستند در جستجوی فریده درباره زنی چهل ساله است که در مشهد متولد شده اما هم اکنون در هلند زندگی می کند. او چهل سال پیش در حرم امام رضا رها شد و پس از انتقال به یک شیرخوارگاه در مشهد یک زوج هلندی او را به فرزندی قبول کردند.

فریده پس از چهار دهه بر ترس خود از سفر به ایران غلبه می کند و راهی مشهد می شود تا خانواده واقعی اش را پیدا کند. او پس از رسیدن به زادگاهش با سه خانواده که مدعی هستند فریده فرزند آنها است رو به رو می شود و مدتی را با این سه خانواده می گذراند. اختلاف فرهنگی این سه خانواده با هم از یک سو و تفاوت فرهنگی خود فریده به عنوان کسی که در هلند رشد کرده با مردم ایران تجربه های متفاوتی را ارائه می دهد که همین امر باعث شده تا مخاطبین زیادی از این فیلم مستند استقبال کنند.

آزاده موسوی و کوروش عطائی به عنوان کسانی که این مستند 88 دقیقه ای را کارگردانی کرده اند این شانس را دارند تا به عنوان نماینده ایران در اسکار 2020 برای ایران افتخارآفرینی کنند. این مستند در یازدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت برنده بهترین تدوین، بهترین موسیقی،جایزه ویژه دبیر جشنواره و همچنین بهترین فیلم هنر و تجربه شد و همچنین برنده بهترین موسیقی جشنواره فیلم رشد، دیپلم افتخار بهترین کارگردانی جشن مستقل سینمای مستند، بهترین فیلم مستند از آکادمی سینما سینما، زرین بهترین صداگذاری در بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران، تندیس بهترین فیلم جشن بزرگ سینمای ایران و تندیس حافظ بهترین فیلم مستند در نوزدهمین دوره جشن دنیای تصویر را در کارنامه خود دارد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***